Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt odnawialny

Napisany przez appelwoin76
Cześć,

czy to dobra oferta. Przeniesienie od 01/2018

pożyczka 1 pozostała kwota zadłużenia 137000 euro, oprocentowanie 1,55% okres spłaty 10 lat, 3,75% plus oszczędzone odsetki
pożyczka 2 pozostała kwota zadłużenia 77400 euro, oprocentowanie 1,58% okres spłaty 10 lat, 9% plus oszczędzone odsetki

Hipoteka itp. już znajduje się w banku

6% dodatkowej spłaty w roku
bezpłatna wymiana stop procentowych 3 razy

Pozdrowienia

Napisany przez Aipnos
oj, jeśli nie zna się wartości nieruchomości, to trudno cokolwiek powiedzieć...

Nr. 2 to pełny kredyt spłacany w całości, dlaczego oprocentowanie jest tam wyższe niż w Nr. 1?
Raczej zdecydowałbym się na pełny kredyt w kwocie 100 000 zł, aby uzyskać tam niższe oprocentowanie, resztę spłacać z oprocentowaniem wynoszącym 2-2,5%. Ostatecznie rata będzie taka sama, ale warunki mogą być korzystniejsze, ponieważ obie części przekraczają 100 tys. zł.

Ale czy oferta jest dobra i rynkowa, tego nie powie mi moja kryształowa kula.
Jeśli wartość nieruchomości wynosi 250 tys. EUR = bardzo dobra oferta!
Jeśli wartość nieruchomości wynosi 360 tys. EUR = wtedy można otrzymać oferty poniżej 1,45%.

Dziękuję za bardzo przyjazną odpowiedź.

Nieruchomość jest warta 320000 euro.

To, czy wybiorę pełnopłatne rozwiązanie A czy B, jest obojętne dla banku. Oferty mają wszystkie ten sam oprocentowanie, jeśli spłacę 137000, oprocentowanie wynosi również 1,55%. Czy opłaca się zmieniać bank z powodu 0,1% różnicy w oprocentowaniu i poniesienia dodatkowych kosztów związanych np. z hipoteką?

Okej, w przypadku pożyczki 2 oprocentowanie jest wyższe, ponieważ wygasa dopiero 30.03.2018

Napisany przez NaTwoim13
Cześć appelwoin76,

która bank oferuje tą świetną ofertę odsetek?

Czy to teraz ironicznym czy poważnym pytaniem?

Napisany przez NaTwoim13
Nie, to było poważne, to jest świetna oferta oprocentowania, absolutnie.

Tak więc nie mogę powiedzieć nazwiska, nie wiem teraz również, czy takowe istnieje, ponieważ pracuję tam jako pracownik, ale nie w dziale nieruchomości :-)

Napisany przez Aipnos
Przy wartości 320 tys. EUR i finansowaniu w wysokości 215 tys. EUR oprocentowanie jest już bardzo dobre. Oznacza to, że jest się czego podpisać.

Ponieważ bank nie oferuje korzyści odsetkowej dla spłaty całkowitej, mogę sobie wyobrazić, o jakim banku mowa.

PS.
Mogę również zarezerwować te warunki dla Państwa *fg*

które dokładnie?

Napisany przez Aipnos
zostało wysłane w wiadomości prywatnej... i teraz prawdopodobnie nie będzie już więcej powiadomień^^

To nie jest bank. Niestety, chybione.

Bammmm

Napisany przez Aipnos
tak...

jeśli tak jest...

jakie to jest bank, to też nie przeczytaliśmy tutaj...

Nazwa banku nie ma znaczenia. Ale dziękuję mimo wszystko.

Napisany przez Aipnos

Hmm, teraz nie do końca rozumiem, jaki jest twój problem. Może masz rację, ale nie zmienia to faktów.

Miłego weekendu

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, mogłyby to być (albo już są) warunki pracownicze, ale wtedy trzeba zapytać - skoro z pewnością kwestionowali Państwo oprocentowanie na różnych kalkulatorach oprocentowania - dlaczego Państwo wybierają dyspozycję tutaj. Przez 0,05 raczej nikt nie zdecyduje się już pójść gdzieś indziej.

Jednak nie rozumiem dlaczego nie chcą Panowie wymienić nazwy banku. Powinni jednak zrozumieć dlaczego zadajemy to pytanie: Aby móc ewentualnie udostępnić naszym klientom ten świetny procent w formie współpracy z tym bankiem, bo przecież jesteśmy pośrednikami finansowymi!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata