Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Szukamy ofiar na budowę i zaopatrzenie w schronisko dla zwierząt.

Napisany przez Samy93
Cześć,...

Chciałbym zaangażować się w aktywne działania na rzecz ratowania niewinnych zwierząt. Posiadam duży Dom z dużą ilością miejsca. W doskonałej lokalizacji, gdzie zwierzęta od A do Z mogą czuć się dobrze, aż znajdą swoje docelowe miejsce. PROSZĘ WAS O TO, ABY WSPIERAĆ TYLKO MAŁĄ KWOTĘ, NAWET JEŚLI TO TYLKO JEDEN euro. BYŁBYM BARDZO WDZIĘCZNY, a także małe zwierzęta ♥

Celem wydarzenia jest to, że tak wiele UBÓSTWA ZWIERZĄT głoduje na ulicach i mnoży się niezliczoną ilość razy. Chcę zapewnić potrzebującym pomoc małym zwierzętom ciepły Dom z jedzeniem, zabawą i radością. Jeśli też macie serce dla zwierząt, dołączcie.

Napisany przez fu86
Dobry pomysł, ale gdzie to jest?
Jak zdobywasz dostęp do zwierząt?
Czy możesz zapewnić im trwałe przeżycie?
Czy już masz zwierzęta?
Czy masz stajnie, ogrodzenie itp.? Bez przedstawienia swojego projektu z zdjęciami itp. nikt nie będzie dla Ciebie niczego ofiarować. Istnieje wiele schronisk, które prezentują się świetnie, więc jeśli ktoś chce wesprzeć taki cel, to raczej tam przekaże swoje wsparcie.
Podanie swojego pełnego imienia byłoby też uczciwe, dla takiego projektu powinieneś stanąć swoim imieniem i nazwiskiem!

Napisany przez Samy93
Cześć, nazywam się Samantha Herez,

Mieszkam w miejscowości Karl na wsi w Eifel. Mam stajnię, która musiałaby być prawie całkowicie odnowiona dla zwierząt. Planuję również dobudować coś do domu oraz kupić rodzaj wybiegu i pola naprzeciwko. Zwierzęta pochodzą z różnych miejsc, na przykład z węgierskiego schroniska węgierskim. To tam zwierzęta są zabijane, ale ja je stamtąd ratuję i leczę. Oczywiście mam też wspaniałe zwierzęta domowe: psa i kota. Zapraszam serdecznie do odwiedzenia mnie tutaj.

Dodatkowo w Rumunii jest wielu kotów, psów itp., które po prostu błąkają się głodując po ulicach, ale te miejsca to nie jedyne, gdzie zwierzętom jest źle. Chcę dać szansę zwierzętom oraz dokładnie przyjrzeć się ludziom i warunkom u nich w domu, zanim oddam im zwierzęta. Chciałabym też, aby ludzie poznali zwierzęta u mnie, zajmowali się nimi, bawili, wychodzili na spacery i tak dalej, przez pewien czas.

Napisany przez verschaukelt
Cześć Pani Herez,

w Rumunii, na Węgrzech i w byłych krajach jugosłowiańskich żyje tysiące dzieci w zbitych z paździerza barakach składających się z blachy falistej, kartonu i plastikowych worków. To wszystko bez bieżącej wody, zazwyczaj na lub bezpośrednio przy wysypisku śmieci... Te dzieci są na pewno w połowie zagłodzone, nie wspominając już o odpowiednich ubraniach na zmienne warunki pogodowe, opiece medycznej czy nawet możliwości nauki czytania i pisania.
Czy koty i psy naprawdę są bardziej warte niż życie tych dzieci?
Co gorsza, niemiecki rząd nie ma nic lepszego do zrobienia, niż odsyłać te dzieci z powrotem tam.
Masz wolny Dom? Udostępnij go uchodźcom, którzy pilnie potrzebują pomocy i wsparcia.

Napisany przez Samy93
Cześć,
Czy zwierzęta są mniej warte?
Na pewno nie, wszyscy angażujemy się w różne sprawy.
Oczywiście pomagałbym dzieciom, a przede wszystkim chciałbym sterylizować niektóre kobiety, aby uniknąć większego cierpienia w tych krajach.
Angażuję się w sprawę zwierząt, istnieje setki, a może tysiące organizacji specjalizujących się w tym temacie, również ja pomagam ubogim ludziom.
Dlaczego nie można też finansować zwierząt?
One odczuwają głód i ból tak samo jak człowiek.

Napisany przez Daukind

Czy zwierzęta są mniej warte?

Tak. Wyraźnie.

Napisany przez fu86
To piękne, gdy ktoś chce się zaangażować w cokolwiek.
Nie powinno się narzucać komuś, na co ma poświęcać swój czas wolny. Każdy może spędzić urlop w Somalii i walczyć z Boko Haram oraz innymi szalonymi, albo szukać uchodźców na Morzu Śródziemnym.

Napisany przez xlarge

Oczywiście, że pomógłbym dzieciom, a przede wszystkim sterilizowałbym wszystkie kobiety, aby uniknąć dalszych cierpień w tych krajach.
Angażuję się w pomoc zwierzętom, istnieje setki, jeśli nie tysiące organizacji specjalizujących się w tej dziedzinie, ja również wspieram biednych ludzi.
Dlaczego nie można przekazywać darowizn na rzecz zwierząt?
One odczuwają głód i ból tak samo jak człowiek.

Cześć? Sterylizować wszystkie kobiety??? Lepiej zacznij od siebie.
Nie chodzi o to, czy ktoś jest biedny czy bogaty - biedni ludzie także istnieją w Niemczech... Dlaczego przekazujesz datki, jeśli chcesz sam coś zrobić? (Ja bym raczej przeznaczył te pieniądze na rzecz zwierząt...) Istnieje kilkaset organizacji zajmujących się ochroną zwierząt (np. schroniska dla zwierząt). Chętnie przyjmę pieniądze - rozdzielę je między (moich) ubogich! 8) W niemieckich schroniskach znajduje się wystarczająco zwierząt, którym można pomóc - nie trzeba importować azylantów zwierzęcych... to, co można by zrobić za pieniądze z kosztów lotu do krajów rodzinnych tych zwierząt. Znam również parę, która angażuje się w pomoc zwierzętom - lecą do Grecji, aby ratować psa - piękna sprawa - ale ile można by zrobić w Grecji dla bezdomnych psów za te pieniądze?

Napisany przez Samy93
Tak więc widać, dlaczego zwierzęta tak bardzo cierpią z głodu i są maltretowane. Dlatego się za nich angażuję. I nie dyskutuję z tymi, których opinie są nieludzkie!

Napisany przez Samy93

Cześć, wszystkie kobiety powinny się sterylizować??? Lepiej zacznij od siebie? Nie chodzi o biedę czy bogactwo - biedni ludzie istnieją również w Niemczech ... Dlaczego darowujesz, jeśli chcesz zrobić coś sam? (Wolałbym ten darowiznę przeznaczyć na rzecz zwierząt ...) Jest kilkaset organizacji dbających o ochronę zwierząt (np. schroniska dla zwierząt). Zresztą chętnie przyjmę pieniądze - rozdzielę je między (moich) biednych! 8) W niemieckich schroniskach jest wystarczająco dużo zwierząt, którym można pomóc - nie trzeba importować azylantów dla zwierząt ... to, co można by zrobić za te pieniądze z kosztów lotu w krajach pochodzenia zwierząt. Znam też parę, która angażuje się na rzecz zwierząt - lecą do Grecji, aby uratować psa - piękna sprawa - ale ile można było zrobić z tych pieniędzy w Grecji na rzecz bezdomnych psów?

Nie muszę się sterylizować? Nie mam zamiaru rodzić dzieci, aby potem umierały z głodu.
Po prostu tak jest i koniec! A jeśli chcę się tym zająć, to po prostu to zrobię.
I oczywiście nie jestem zbyt skąpy, aby darować [url]euro[/url], przecież od jednego [url]euro[/url] jako jedna osoba nie mogę zbudować nic dla zwierząt, co dla ciebie również brzmi logicznie, czyż nie?

Napisany przez Daukind

I nie dyskutuj z tym, czyje zdanie jest nieludzkie!

Jeśli już, to bardziej bestialskie.

Poza tym, ktoś kto porównuje jakiekolwiek bestie do ludzi - albo nawet stawia je ponad nimi - to już całkiem zwariowany.

Napisany przez Samy93
Twoja osobista artykulacja nie pasuje tutaj ?

Napisany przez xlarge

Fajnie jest, gdy ktoś chce się zaangażować w cokolwiek.
Nie powinno się nikomu narzucać, na co ma poświęcić swój wolny czas. Każdy może spędzić urlop w Somalii, angażując się przeciwko Boko Haram i innym szaleńcom, albo szukać uchodźców na Morzu Śródziemnym.

Oczywiście, każdy może dbać o to, co chce w swoim czasie wolnym - ale wtedy nie powinien prosić innych o płacenie za to. (W kwestii datków, darowizn oddałabym tylko organizacjom, które posiadają odpowiednie certyfikaty - albo które ZNAM OSOBIŚCIE, aby nie sprzyjać niestety rozpowszechnionemu oszustwu w internecie.) - Nie mam zamiaru złośliwie insynuować nikomu czegoś złego - po prostu trzeba być zawsze ostrożnym w sieci.

Napisany przez Birgit

Hallo Frau Herez,

in Rumänien, na Węgrzech i w byłych państwach jugosłowiańskich żyje tysiące dzieci w prowizorycznych barakach z blachy, kartonu i toreb plastikowych. Całość bez bieżącej wody, zazwyczaj na terenie składowiska odpadów lub bezpośrednio przy nim... Te dzieci na pewno są w połowie głodne, nie mówiąc już o ubraniach odpowiednich na warunki pogodowe, opiece medycznej czy nawet możliwości nauki czytania i pisania.
Czy koty i psy rzeczywiście są bardziej warte niż życie tych dzieci?
Co gorsza, niemiecki rząd nie ma nic lepszego do zrobienia, niż odesłanie tych dzieci z powrotem tam.
Masz wolny Dom? Udostępnij go dla uchodźców, którzy pilnie potrzebują pomocy i wsparcia.

Co za bzdura.
Niektórzy ludzie angażują się dla zwierząt, inni dla bezdomnych, jeszcze inni dla chorych itp.

Każdy musi sam zadecydować, dla czego będzie się angażował.
Jeśli martwią cię dzieci w Rumunii, na Węgrzech itp., to zaangażuj się w ich sprawę.
Inni ludzie mają serce dla zwierząt, chorych, bezdomnych itp.

Każdemu to, co w jego sercu.

Napisany przez verschaukelt
Wspaniale, że powstała dyskusja na ten temat, nawet jeśli jest czasem niekonstruktywna...

- Sterylizacja zwierząt ulicznych w odpowiednich krajach - środek zapobiegawczy
(W mojej miejscowości sterylizacja kotów jest już obowiązkowa - za brak przestrzegania grozi grzywna do 5000 euro - istnieje wyjątek dla rasowych kotów pod warunkiem udowodnienia, że zwierzęta mogą zostać przyjęte)
Z miejsc takich jak Majorka i Fuerteventura znam to, że sterylizowanym kotom i psom, które oczywiście swobodnie biegają wokół, nadawany jest znak. Lokalne organizacje zajmujące się zwierzętami dbają o te zwierzęta. Regularnie są one szczepione i odrobaczane.
- Akceptacja, że to, co uważane jest tu za miłość do zwierząt, jest przesadzone i nie ma zastosowania w innych krajach. W wielu krajach normalne jest karmienie zwierząt resztkami jedzenia, a nie luksusowym jedzeniem. Zwierzęta nie są wyprowadzane na smyczy, po prostu biegają. Alternatywnie są one trzymane przez lata na zewnątrz w klatce lub przywiązane długą linką, aby strzec domu i posesji (co pierwotnie było celem, dla którego psy zostały udomowione - psy pasterskie, stróżujące, myśliwskie - po prostu zwierzęta pracy).
- Wpływanie na rządy w celu wprowadzenia i monitorowania przepisów dotyczących ochrony zwierząt.

Wypuszczanie zwierząt za granicę to otwarcie beczki Pandory, ponieważ nie prowadzi to do trwałych zmian w odpowiednich krajach. W najlepszym wypadku osiąga się sytuację, w której, jeśli prywatnemu właścicielowi znudzi się trzymanie zwierząt, wypuszcza je na ulicę, by się ich pozbyć, w przekonaniu, że ktoś się nimi zają.

Każy może oczywiście dysponować swoimi pieniędzmi według własnego uznania.

Warto dodać, że obok skrzynek z karmą dla lokalnych schronisk istnieją teraz również skrzynki z żywnością dla ludzi w wielu supermarketach. Mają one służyć zaopatrzeniu niemieckich stołówek społecznych - oczywiście odpadki supermarketów nie są już wystarczające do zapewnienia społeczeństwu w potrzebie odpowiedniej ilości jedzenia.

Napisany przez Samy93
To jest bardzo proste kwestia dotycząca stacji uboju!!! dlaczego całkowicie zdrowe zwierzęta powinny umierać z głodu albo być zabijane? Chodzi po prostu o to, że chcę ratować życie zwierząt, co w tym złego? Dlaczego nie pomagasz ludziom? Zajmij się nimi. Dlaczego istoty żywe powinny umierać, skoro ludzie traktują zwierzęta źle, czasem je maltretują. Ludziom nie może być tak obojętne to, co inne istoty czują, gdy są torturowane. Ja się za to angażuję. I to nie jest źle, może w twoich oczach, ale nie w oczach wielu innych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata