Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję osoby prywatnej udzielającej pożyczek w Niemczech.

Napisany przez aratex
Dzień dobry, jestem ze Szwajcarii, mam pewne dochody (urzędnik, pensja> 10000 euro, 13x), posiadam Dom. Poszukuję kredytu w euro na około 10 lat na zakup mieszkania w HISZPANII. Dlatego szukam osoby prywatnej, która byłaby gotowa złożyć wniosek o kredyt w Niemczech za mnie (około 80000 euro, okres 8-10 lat).

Byłbym odpowiedzialny swoją pensją i dodatkowo wykupiłbym ubezpieczenie na życie związane z ryzykiem. Zapłaciłbym prowizję w wysokości 10% od razu (8000 euro) oraz udostępnił mieszkanie na 3 lata przez 4 tygodnie w roku bezpłatnie. Raty kredytu opłacałbym z góry co 3 miesiące. Mógłbym ustanowić zastaw hipoteczny na mieszkanie (wartość mieszkania 140000 euro).

Dlaczego tak? W Szwajcarii mam już hipotekę, a warunki w Niemczech są dużo korzystniejsze.

Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrowienia,
Ian

Napisany przez Aipnos
hmm,

niedawno to Niemcy brali kredyty we frankach szwajcarskich na nieruchomości w Niemczech, a teraz Szwajcarzy robią to w Niemczech i euro... bardzo interesujące...

powodzenia, z tego co widzę, jako zabezpieczenie mają Państwo tylko dochód, który nie podlega zajęciu w Niemczech? (ponieważ nieruchomość jest już obciążona we frankach szwajcarskich)

Napisany przez aratex
Cześć Aipnos, masz rację, czasy mogą się zmieniać. Dzięki, zauważyłem błąd, mieszkanie znajduje się w Hiszpanii, 50 m od plaży, a nie w Szwajcarii.

Sytuacja prawna jest jasna, osoba z Niemiec również może złożyć wniosek o zajęcie wynagrodzenia tutaj, ale nie powinno to być celem.

Dodatkowo hipoteka na mieszkanie w Hiszpanii także byłaby dobrym rozwiązaniem.

Z poważaniem
:-)

Napisany przez 2Escorpio
Nie bardzo rozumiem zapytania...

euro jest obecnie w tak złej sytuacji w stosunku do franka szwajcarskiego, że finansowo byłoby kompletnie bezsensowne wzięcie kredytu w euro?

To, że już istnieje kredyt/pożyczka w Szwajcarii, nie ma większego znaczenia, ponieważ w Hiszpanii istnieje nieruchomość jako zabezpieczenie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
BHW kiedyś udzielał finansowania zagranicznego dla Niemców. Jednak pamiętam, że jakiś czas temu pojawiła się informacja, że BHW się z tego wycofał.

Dla Szwajcara stanowi to problem, ponieważ ze względu na możliwość zajęcia dostępu nie można tak łatwo uzyskać dostępu do roszczeń wynagrodzenia. (Temat UE i doręczenie przez GV w przypadku niepowodzenia)

Z tego powodu moim zdaniem dla Szwajcara nie jest możliwe sfinansowanie nieruchomości w Hiszpanii przez bank w Niemczech.

Napisany przez LendingSchool.d
Cześć Aratex,

Ponieważ jesteś Szwajcarem, może zainteresuje Cię platforma kredytowa CreditGate24. niedawno napisałem o tym artykuł. Możesz sobie go spokojnie obejrzeć, może to być opcja dla Ciebie.

Platforma kredytowa CreditGate24 - Lending School

Pozdrowienia
Oskar Streiter

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata