Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: WHEN Wniosek o odwołanie) - Pomoc w obliczeniach

Napisany przez Colonia
Cześć,

ponieważ teraz wchodzimy w gorącą fazę (ubezpieczenie prawne przejmuje pierwszą instancję przeciwko DiBa), potrzebuję teraz trochę pomocy przy obliczeniach.

Przed wszystkim: nie mamy pojęcia. Wysłałem wyciągi z konta mojemu prawnikowi, który miał to policzyć, w końcu również za to dostaje pieniądze. On mi odpisał: Nie, zrób to sam. Wraz z kalkulatorem odwołania z finanztest.de (Czy nie powinien tego zrobić?).

Teraz nie wiemy, gdzie powinniśmy coś wpisać.

Na przykład: 10.2007 - Zawarcie umowy na 100.000 € kredytu, 5,3% oprocentowanie odsetek na 15 lat.

Co mam z tym zrobić?

Dzięki z góry.

Napisany przez Hanomag

Na początek: Wysłałem wyciągi z konta mojemu prawnikowi, który powinien to obliczyć, w końcu też za to dostaje pieniądze.

Tak to u mnie wygląda, ale to trwa. Prawnicy są kompletnie zapracowani i zajmują się przede wszystkim przyjmowaniem nowych zleceń.

Napisany przez 3eugh
@Colonia: Ten, kto sam liczy i ładuje zbyt wiele, jest na końcu głupcem, ponieważ musi sam zapłacić część kosztów procesu (bez RSV). Powinien to zrobić prawnik, ale kiedyś ktoś mi powiedział, że prawnicy nie potrafią liczyć. Serio?!

A co powiesz na rzeczoznawcę? Sprawdź stronę wehrt.de - bardzo profesjonalna i informatywna.

Na test.de również możesz zadawać pytania dotyczące obliczeń - zarówno na stronie z kalkulatorem Excel, jak i na stronie tematycznej. Linki itp. znajdziesz również w wątku Odstąpienie od umowy - doświadczenia. Proszę, przekazaj nam swoje postępy. Powodzenia.

Napisany przez 3eugh
PS:
Czy informacja o prawie do odstąpienia od umowy jest nieważna?
Widerrufsjoker - Doświadczenia
Widerrufsjoker - Pozew
Widerrufsjoker - Odstąpienie od umowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata