Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Praca licencjacka – Badanie ankietowe na temat opieki

Napisany przez Manuel_SCMA
Cześć wszystkim,

jestem studentem kierunku ubezpieczenia w Hochschule Coburg. W ramach mojej pracy licencjackiej zajmuję się tematem opieki.

W mojej pracy systematyzuję ramy prawne w kontekście reform dotyczących opieki i ukazuję lukę w opiece, która może powstać, gdy ktoś stanie się potrzebujący opieki.
Poprzez ankietę chciałbym poznać wasze opinie na temat opieki oraz jak radzicie sobie z nią w rodzinie. Interesuje mnie także, w jaki sposób jesteście prywatnie ubezpieczeni na wypadek konieczności opieki.

Ten temat jest mi bardzo bliski, ponieważ sami w rodzinie mamy osobę potrzebującą opieki i codziennie musimy się z tym tematem zmagać.

Byłbym wdzięczny, gdybyście wspierali mnie w mojej pracy, uczestnicząc w ankiecie online.

Wypełnienie ankiety zabierze maksymalnie 10 minut waszego cennego czasu.
Po jej zakończeniu kwestionariusz zostanie automatycznie przesłany z powrotem do mnie bez nadawcy.
Dane są oczywiście anonimizowane i nie będą przekazane osobom trzecim.

Dziękuję i proszę o udział!

https://www.umfrageonline.com/s/pflege

Pozdrowienia
Manuel

Napisany przez Ophelia
Piegerne, starzenie się dotyczy nie tylko starszych ludzi... także młodzi ludzie mogą być silnie dotknięci.

Napisany przez lakshmi
Temat ten bardzo mnie interesuje, co wyszło z twojej ankiety?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata