Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Informacje bankowe dotyczące pełnego finansowania.

Napisany przez Emmi721
Witajcie wszyscy,

jestem bardzo niecierpliwa osobą. Teraz zarejestrowałam się tutaj, mając nadzieję na uzyskanie od was kilku opinii, doświadczeń itp.

Jesteśmy młodymi rodzicami i chcielibyśmy kupić szeregowiec. Mój mąż zarabia 5500 euro, a ja zarabiam 1415 euro. Nie mamy żadnego kapitału własnego, ponieważ niedawno skończyliśmy kształcenie.

Otrzymaliśmy ofertę od banku DSL Bank od niezależnego doradcy finansowego. Bank przeprowadził już analizę (tak nazwał to doradca). Wynik był pozytywny, wynik scoringu jest w porządku. Według niego mamy 99% szans na uzyskanie finansowania.

W tym tygodniu powinniśmy otrzymać pisemną odpowiedź od banku. Niestety zauważyłam w moich wyciągach bankowych, że w zeszłym miesiącu dwukrotnie wystąpiły niedopłaty, które zostały później ponownie pobrane. To sprawia mi teraz wiele kłopotu. Wszystko brzmiało tak dobrze & teraz!
Teraz przechodzę do mojego pytania... Czy nasze finansowanie jest teraz niemożliwe? Będzie sprawdzana informacja bankowa (przypuszczam). Albo to tylko nic takiego, ponieważ jestem współkredytobiorcą i mam znacznie niższe dochody, a raty są pobierane z konta mojego męża. Czy może być, że nie zostanie ode mnie nawet przeprowadzona informacja bankowa?
Mam takie złe sumienie. Akurat musiało mi się to przydarzyć teraz...

Sam nie jest w stanie samodzielnie udźwignąć finansowania, ponieważ Dom i działka są stosunkowo drogie (tak jak na naszą okolicę w porządku, ale droższe niż w większości miast).

Jak teraz wyglądają nasze szanse?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli masz konto w Postbanku, istnieje możliwość, że z powodu nieudanej transakcji kredytowej kredyt nie zostanie udzielony. Lub z oprocentowaniem. Wiem, że pracownicy DSL Banku sprawdzają zarządzanie kontem klientów Postbanku.
Jednak z reguły DSL Bank nie wymaga wyciągów z konta do wnioskowania o finansowanie budowy.
Jednakże, w przypadku finansowania kredytem ratalnym tak.
Skoro piszesz, że nie masz wkładu własnego, na pewno złożyłeś wniosek o finansowanie kosztów dodatkowych z tytułu zakupu na zabezpieczenie?

Napisany przez Emmi721
Cześć i dzięki za przeczytanie i odpowiedź.Nie jesteśmy klientami Postbanku. Przeczytałem w internecie, że informacje o zwrotnych obciążeniach są odnotowane w informacji bankowej, która jest żądana. Tak, złożyliśmy wniosek o finansowanie wtórne. Być może powinno to być zarejestrowane tylko na mojego męża?
Myślę, że nie będę w stanie udźwignąć tego domu sama, dlatego zastanawiam się, jak ważne jest moje prowadzenie konta. Wszędzie do spłaty rat jest zastrzeżone konto mego męża, dlatego mam nadzieję, że to wszystko nie jest takie straszne.

Napisany przez Kass Finanz
Dwa mniejsze obciążenia zwrotne, które nie dotyczą opłat czynszowych ani rat, nie zakwestionują finansowania.

Jeśli złożyliście wniosek w DSL Bank i nie jesteście klientami Postbank, czyli innego banku, nie zobaczycie zwrotów dostaw.

Napisany przez Emmi721
Tak, masz rację. Tylko myślałem, że jeśli bank zwróci się o informacje do mojego banku, to będzie w nich zawarta. Niestety nadal nie wiem, czy finansowanie się uda, czy nie..

Na początku tego tygodnia zadzwoniono do mnie, że obiekt został właśnie obejrzany, a potem zadano mi jeszcze 2-3 pytania, które właściwie powinny być widoczne w dokumentach.. Dokumenty powinny zostać ukończone i przekazane dalej do banku DSL.

Mam nadzieję, że jutro wreszcie otrzymam odpowiedź - ta niepewność mnie stresuje.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi!!

Wizyta jest obowiązkowa i nie wiąże się z decyzją banku. Po prostu poczekaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata