- wt maja 12, 2015 7:33 pm
Właśnie chciałam sprawdzić moje finanse i odkryłam coś szokującego.
Od 11 lat płacę składkę na emeryturę, początkowo 40€ miesięcznie, rosnąc do 47€ miesięcznie.
Jeśli przyjmę średnią wartość, wychodzi na to, że wpłaciłam prawie 6000€!
A w piśmie jest napisane, że całkowita kwota ~ 3.100€????!!!
Chcą mnie oszukać???
Co zrobili z moimi pieniędzmi, brakuje prawie 3000€!!!
Pierwotnie miało to być tak, że buduje się majątek z nimi, a nie go traci, lepiej oddać pieniądze sensowniej?!
Przy podpisywaniu umowy mówiono, że będę mieć swoje pieniądze plus odsetki, plus zyski z funduszy.
A gdzie teraz są wszystkie pieniądze, gdzie są moje 3000€??
Widzę, że także inni stracili znaczne sumy pieniędzy:
- Nie mogę niestety podać linka, dopiero po większej liczbie wpisów -
Jest to na GuteFrage.net, gdzie także niektórzy pytali i stracili dużo pieniędzy przez Gerling.
Jak teraz ratować moje pieniądze???
Oczywiście nikt nie wspomniał mi o stratach przy zawieraniu umowy, a teraz już zniknęło 3000€!!! Fajny plan oszczędności! Wpłacasz 45 i dostajesz 20, potrafię zrobić to lepiej samemu.
Czy istnieje możliwość anulowania wszystkiego?
Proszę o informację, być może ktoś inny także zawarł takie ubezpieczenie i może o tym coś powiedzieć.
Dziękuję z góry,
Pozdrowienia Coralie
Od 11 lat płacę składkę na emeryturę, początkowo 40€ miesięcznie, rosnąc do 47€ miesięcznie.
Jeśli przyjmę średnią wartość, wychodzi na to, że wpłaciłam prawie 6000€!
A w piśmie jest napisane, że całkowita kwota ~ 3.100€????!!!
Chcą mnie oszukać???
Co zrobili z moimi pieniędzmi, brakuje prawie 3000€!!!
Pierwotnie miało to być tak, że buduje się majątek z nimi, a nie go traci, lepiej oddać pieniądze sensowniej?!
Przy podpisywaniu umowy mówiono, że będę mieć swoje pieniądze plus odsetki, plus zyski z funduszy.
A gdzie teraz są wszystkie pieniądze, gdzie są moje 3000€??
Widzę, że także inni stracili znaczne sumy pieniędzy:
- Nie mogę niestety podać linka, dopiero po większej liczbie wpisów -
Jest to na GuteFrage.net, gdzie także niektórzy pytali i stracili dużo pieniędzy przez Gerling.
Jak teraz ratować moje pieniądze???
Oczywiście nikt nie wspomniał mi o stratach przy zawieraniu umowy, a teraz już zniknęło 3000€!!! Fajny plan oszczędności! Wpłacasz 45 i dostajesz 20, potrafię zrobić to lepiej samemu.
Czy istnieje możliwość anulowania wszystkiego?
Proszę o informację, być może ktoś inny także zawarł takie ubezpieczenie i może o tym coś powiedzieć.
Dziękuję z góry,
Pozdrowienia Coralie