Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Czy licencja brokerska ma określony termin ważności?

Napisany przez Mazdarino
Cześć,

Mam nadzieję, że jestem we właściwym miejscu.

Złożyłem wniosek o licencję maklera zgodnie z §34c i został on zatwierdzony.

Teraz chciałbym założyć własną działalność razem z zaprzyjaźnionym doradcą finansowym.

Jednak chcielibyśmy najpierw wszystko przygotować, zanim zarejestrujemy firmę.

Kobieta z Urzędu Gospodarczego powiedziała, że licencja maklera wygaśnie, jeśli nie zostanie zarejestrowana działalność gospodarcza.

Jednak nie może mi powiedzieć, kiedy dokładnie to nastąpi.

Mam wrażenie, że opłata w wysokości 350€ jest naprawdę bezczelna.

Czy to w ogóle jest prawda, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć w internecie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez 6Bankkaufmann
34 c GewO obejmuje możliwość dla pośredników i doradców finansowych (pośrednictwo kredytów). W zależności od tego, płacisz więcej za poszczególne komponenty.
Jest całkiem możliwe, że 34 c GewO kosztuje tylko 350 EUR za możliwość poza pośrednictwem w przypadku pośredników.
Być może różni się to również regionalnie - powiedziała mi to kobieta z urzędu powiatowego w zeszłym roku. Czy to pomaga.

Napisany przez Mazdarino
To, że kwota została uregulowana, jest jasne, już ją zapłaciłem. Dla mnie ważne jest tylko to stwierdzenie kobiety: Kobieta powiedziała teraz w Urzędzie Handlowym, że pozwolenie na pośrednika wygasa, jeśli nie zostanie zgłoszona działalność gospodarcza.

Napisany przez Kass Finanz
Paragraf 34c nie powinien mieć określonego czasowo ograniczenia i powinien obowiązywać dożywotnio na terenie całego kraju. Pozwolenie można także czasowo zawiesić.
Zgłoszenie działalności gospodarczej dotyczy, moim zdaniem, działalności wykonywanej w miejscu zamieszkania, z zarejestrowaniem się w urzędzie skarbowym, izbie przemysłowo-handlowej itp.

Napisany przez Mazdarino
Cześć,

Dzięki, także się zastanawiałem, nie miałoby to sensu, gdyby to wygasło, zwłaszcza przy takiej cenie.

Napisany przez erikberlin
Artykuł 34c nie jest w żaden sposób czasowy. Jedyną rzeczą, która może ci się przydarzyć, jest możliwość cofnięcia ci licencji. Pozdrowienia

Napisany przez brainy
To jednak jest niedrogie. To można też dostać drożej!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata