Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bardzo słaba ocena w Biurze Informacji Gospodarczej, dostępny kapitał - czy finansowanie jest niemożliwe?

Napisany przez root
Cześć społeczności forum,

jestem tutaj nowy, jak widać, i oczywiście mam pytania.
Od około 2 miesięcy zajmuję się tematem finansowania budowy. Jak wielu tutaj, byłem wcześniej idiotą, inaczej tego nazwać nie można. Pozostawiałem listy, nie płaciłem za rzeczy lub dopiero w ostatniej instancji, pełny program.
Mój wynik był 2 miesiące temu na poziomie 5%, a lista wpisów była długa. Od otwartych roszczeń po nakaz aresztowania (zakończony, również dotyczył wierzyciela) do oszacowania majątkowego (również zakończonego), wszystko się znalazło.
Teraz uregulowałem wszystkie nieuregulowane sprawy, pozostawałem w kontakcie z sądem w sprawie usunięcia (łącznie 3 postanowienia, najnowsze z 2012 roku) i wyczyściłem listę w Biurze Informacji Gospodarczej. Aha, miałem również konto bankowe z ochroną przed zajęciem komorniczym, także cofnięte. Mam mieszkanie bez obciążenia hipotecznego o wartości około 100 000 €. Zarabiam 2 500 € netto i mam nieograniczoną, stabilną pracę.
Czy istnieje w ogóle jakaś sposób (mam również możliwość, że moja matka będzie poręczycielem) na uzyskanie solidnego finansowania budowy w wysokości 300 000 €, włącznie z pośrednim kredytem, tak aby rzeczywista suma kredytu wynosiła 300 000 minus przychód ze sprzedaży mieszkania własnościowego? Albo czy mogę się a) za kilka lat ponownie zgłosić do banku albo b) ze względu na wcześniejsze oszacowanie majątkowe i inne wykroczenia trwale zapomnieć o finansowaniu budowy?

Dziękuję za poświęcony czas!

Re: Bardzo słaba ocena w Biurze Informacji Gospodarczej, dostępny kapitał - czy finansowanie jest niemożliwe?

Napisany przez 3eugh
przepraszam, proszę zignorować

Napisany przez root
To odnosi się do innych autorów wątków, którzy opisali podobne przypadki, które znalazłem jako grzeczny nowy użytkownik, używając funkcji wyszukiwania. Chciałem tylko oceny moich danych. Nie miałem zamiaru nikogo urazić.

Napisany przez NaTwoim13
Nie rozumiem zależności po ostatnich dwóch postach.

Napisany przez root
eugh miał problem z

Jak wiele innych osób, byłem kiedyś głupi

zaskoczony, ponieważ prawdopodobnie nie przeczytał kontekstu. Wtedy to wyjaśniłem.

Napisany przez NaTwoim13
Możesz być specjalistą od danego obszaru, o to przecież chodzi w takich forach. Ale większość osób nie lekceważy tak lekkomyślnie swojej zdolności kredytowej i krytykują sami siebie.

Jaka jest zdolność kredytowa matki? Wiek, dochód, zawód?

Napisany przez root
Znalazłem też zainteresowanie w porządku, biorąc pod uwagę już przedstawione przez Ciebie argumenty. Chciałem jedynie wyjaśnić, że nie chciałem nikogo (poza sobą) obrazić. I właśnie teraz uświadamiam sobie własną nieuwagę, ale urok był dla mnie przez wiele lat nie najlepszym doradcą.

W kwestii:
Kredytowość mojej matki jest nienaganna. Posiada także prawie wolny od długu Dom wielorodzinny, który ma obecną wartość rynkową około 600 000 €. Jednakże ma 61 lat i od tego roku jest na emeryturze.

Mój profil:
Dochód: 2500 € netto podstawowa pensja (dodatki za dyżury weekendowe, ale zmienne)
Zawód: Administrator systemu odpowiadającego za bardzo ważne systemy, ceniony pracownik w branży, zatrudniony na stałe.

Napisany przez NaTwoim13
To jest bardzo trudne, nie będą Państwo w stanie uzyskać potwierdzenia finansowania na rynkowych stawkach procentowych, być może nawet nie poprzez dodanie matki jako współkredytobiorcy, ponieważ nie można jej uwzględnić jako współkredytobiorcy ze względu na swoją historię w Biurze Informacji Kredytowej.

Istnieje jednak pewne wyjście, jeśli przez pewien czas nie będą zwracać uwagi na stopę procentową, mogą Państwo tymczasowo przetrwać kolejne lata - podczas oczyszczania historii kredytowej - z niekorzystną stopą procentową.

Być może - jeśli to pożądane i jeśli istnieje potrzeba posiadania innej nieruchomości niż obecna - matka może tymczasowo wziąć kredyt.

Czy to wszystko ma sens i jest uzasadnione, należy rozważyć i ocenić indywidualnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata