Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czysta hipoteka

Napisany przez sunshine_sugar
Cześć Wszystkim,

ponieważ mam już za sobą odyseję z bankami itp.
Szukam tu wskazówki dotyczącej wyłącznie kredytu hipotecznego.

W styczniu 2015 roku kupiliśmy Dom z kapitałem własnym i już zainwestowaliśmy 30 tysięcy euro.
Teraz potrzebujemy finansowania na modernizację, od lutego 2015 roku próbuję załatwić sprawę z bankami itp.

Przyczyną jest to, że sama spłacam wszystkie kredyty, a mój mąż zazwyczaj jest w upadłości konsumenckiej. Mój wynik wynosi około 85 do 90 procent.

Chcielibyśmy zabezpieczyć Dom jako zastaw, niestety napotykam tylko na czyste pożyczki, a nie na hipoteki.

Czy ktoś z Was ma jakąś radę?

Dziękuję bardzo.

Pozdrowienia. Bianca

Napisany przez brainy
Z wynikiem będzie bardzo trudno.

Ale ile wart jest ten Dom?

Czy księga wieczysta jest czysta?

Dochód?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli twoje tradycyjne banku nie są w stanie tego zrobić, istnieją specjalne możliwości finansowania, które mogą być odpowiednie dla ciebie w przypadku posiadania wolnego od długów domu.

Napisany przez sunshine_sugar
Dom jest wolny od obciążeń, księga wieczysta została przekazana na moje nazwisko niedawno.

Do tej pory poprzedni właściciel miał zapisane obciążenie hipoteczne.

Nie mam dokładnej wiedzy na temat wartości domu, nie zleciłem jeszcze sporządzenia opinii.

Kupiliśmy go za 20 tysięcy euro, a do tej pory zainwestowaliśmy 30 tysięcy euro.

Większość prac wykonaliśmy samodzielnie lub dzięki pomocy znajomych.

Na pozostałe prace, wykończenie wnętrz, ogrzewanie, instalacje sanitarne potrzebujemy około 35 tysięcy euro, jeśli wykonamy je samodzielnie.

Jeśli zatrudnimy fachowców, koszty znacznie wzrosną.

Pozdrowienia

Napisany przez clubfan
Cześć,

jestem 62-letnim emerytowanym pracownikiem bankowym i w ostatnim czasie od czasu do czasu samodzielnie lub jako poręczyciel finansowałem nieruchomości, które wymagały spojrzenia z perspektywy pozaustawowej banku. Jestem rzetelny i uczciwy, co również oczekuję od partnera biznesowego.

Sytuacja dochodowa musi być taka, że zgodnie z konwencjonalnymi kryteriami finansowanie może być obsługiwane, a ja po prostu zyskuję pozytywne wrażenie po rozmowie. Ponieważ moje zaangażowanie powinno być jak najkrótsze, maksymalnie do trzech lat, chętnie widziałbym, aby po udzieleniu finansowania (mostkowania) można było je realistycznie spłacić w tym czasie. Kiedy twój Dom zostanie ukończony, powinien on mieć przynajmniej wartość dotychczasowych inwestycji (w tym EL pewnie około 100 000 euro). Wówczas widzę szansę na uzyskanie finansowania (konsolidacyjnego) w różnych bankach, nawet przy niewielkim mankamencie w rejestrze Biura Informacji Kredytowej. Jeśli mieszkasz, jak ja, w metropolii (okolice Norymbergi), trudno sobie wyobrazić ceny nieruchomości, o których tu wspominam.

Jeśli jesteś zainteresowany nawiązaniem kontaktu, po prostu zadzwoń do mnie. Po raz pierwszy piszę w tak publicznym formularzu o swoim prywatnym źródle finansowania. Ponieważ obecnie mam kilka takich projektów finansowania w toku, ważne jest również, aby środki - mam ustalony ściśle określony budżet - były dostępne.

Z poważaniem,

Erich Dotzler, 90547 Stein koło Norymbergi
Biuro: 0911/32395833, kom.: 0172/3271193

Napisany przez Kass Finanz
W przypadku nieobciążonego obciążeniem domu istnieje możliwość uzyskania finansowania budowy, jeżeli porównanie dochodów z odpowiednimi wydatkami wypada pozytywnie. Dochody męża nie są wliczane ze względu na upadłość. Opcjonalnie można wliczyć kredyty ratalne. Ze względu na ryzyko (patrz wynik punktacji) finansowanie będzie jednak znacznie droższe z punktu widzenia oprocentowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata