Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy istnieje jakieś scenariusz?

Napisany przez MarkusW79
Kochana społeczności,
Prosimy o Państwa ocenę dotyczącą możliwości uzyskania finansowania budowy u nas!
Nasze warunki ramowe:
Ja, 35 lat, dochód netto 2.550,- €, umowa o pracę na czas nieokreślony.
Żona, 33 lata, brak dochodu, gospodyni domowa i mama naszych dwóch chłopców (1 i 4 lata) 380,- dodatku rodzinnego.
Dziadek, 62 lata, emerytura netto 1800,- €.
Razem średnie miesięczne dochody wynoszą 4.350,- €.
Dostępny kapitał własny: natychmiast 15.000,- € + dodatkowo przez 12 lat raz w roku około 10.000,- € = 120.000,- € renta emerytalna / netto mojej żony. Ponadto dostępne jest jeszcze około 3000,- € w polisie oszczędnościowej mojej żony.
Zdolność kredytowa żony i dziadka jest w doskonałej kondycji! Mój wynik w Biurze Informacji Kredytowej jest jednak niski, ponieważ siedem lat temu zbankrutowałem prowadząc własną działalność gospodarczą - od tego czasu (oprócz BIK) znów jestem wśród żywych
Teraz co do naszych planów:
Zastanawiamy się, czy możemy / chcemy zakupić Dom jednorodzinny z mieszkanie dla dziadka, aby ten mógł spędzać swoją starość z wnukami itp. itd...!
W przypadku jego śmierci chcielibyśmy wynająć mieszkanie osobom trzecim, aby zapewnić dalsze zabezpieczenie kwoty finansowanego kredytu.
Do naszych pytań:
Czy istnieje jakiekolwiek scenariusz, zgodnie z naszymi obecnymi warunkami ramowymi, w którym moglibyśmy mieć nadzieję na uzyskanie kredytu budowlanego?
Czy moglibyśmy złożyć wniosek o finansowanie, jeśli moja żona byłaby głównym kredytobiorcą, a dziadek współkredytobiorcą? Czy może moja żona byłaby głównym kredytobiorcą, ja poręczycielem, a dziadek współkredytobiorcą? Jesteśmy zasadniczo otwarci na każdy scenariusz!
Ponieważ jesteśmy na wstępie naszych planów, chcielibyśmy z góry ocenić nasze szanse. Jeśli istnieje realna możliwość, ważne jest dla nas, aby rozpocząć proces finansowania we właściwej konfiguracji...
Dziękujemy za Waszą konstruktywną ocenę i z góry dziękujemy za Wasze starania

Napisany przez 6Bankkaufmann
Po ogłoszeniu upadłości wpis jest widoczny w Schufa przez trzy lata.
W związku z tym, nie jesteś finansowalny przy normalnych stopach procentowych.
Pomysłem byłoby, aby budował się finansowanie, które Twój dziadek, otrzymujący 1800 euro renty, mógłby udźwignąć finansowanie nieruchomości.
Czyli on sam.

Dlatego warto wiedzieć, ile kosztowałoby w Twojej okolicy około nieruchomość z osobnym mieszkaniem dla lokatora?

Twoim kapitałem własnym będą opłacone koszty dodatkowe związane z zakupem.
Jednak u Twojego dziadka nie powinny być już obecne inne istniejące kredyty rat.

Napisany przez MarkusW79
Dzień dobry,

dziękuję za Pałą pierwszą ocenę!

Byłoby interesujące dowiedzieć się, co stanie się z finansowaniem, jeśli na przykład mój ojciec (co oczywiście nikomu nie życzymy) umrze za 10 lat! Co by się stało z sfinansowaną nieruchomością, gdybyśmy nie byli współkredytobiorcami lub poręczycielami? Czy moglibyśmy być zagrożeni ryzykiem utraty wszystkiego? Czy może ten temat można rozwiązać poprzez testament?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Aby temu zapobiec, nawet mogliby Państwo nabyć nieruchomość razem z żoną, a dziadek stałby się pożyczkobiorcą.

Albo dziadek może być właścicielem i pożyczkobiorcą, a wszystko można dodatkowo uregulować testamentem.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

Ja bym to teraz raczej negatywnie widział.
Bankowiec to specjalista, który na pewno wie więcej, ale jeśli masz negatywną historię w Schufa, to nic nie dostaniesz, a twój ojciec ma 62 lata..... Okej, mój ojciec ma 78 lat i jest w formie, ale życie potrafi potoczyć się różnie.

Za 2 lata historia w Schufa mogłaby być już czysta, co oznaczałoby, że można byłoby przez te 2 lata budować oszczędności i wtedy bardzo swobodnie się rozglądać.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć MarkusW79,

ile kosztuje taki Dom? Z jakiej jesteś regionu?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata