Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak właściwie ulokować lub oszczędzać zasiłek rodzinny?

Napisany przez aida123
Cześć,
może ktoś mi pomóc.
Mam dwoje małych dzieci i chciałbym mądrze zainwestować lub zaoszczędzić połowę zasiłku rodzinnego. Istnieje wiele ofert.
W moim domu bankowym otworzyłem zwykłą książeczkę oszczędnościową. doradca bardzo chciał sprzedać mi dodatkowo książeczkę oszczędnościową na prawo jazdy, a następnie zmienił temat na temat Riesterowskiego oszczędzania.

W internecie znalazłem na przykład Lepszą książeczkę oszczędnościową. Oprocentowanie wygląda atrakcyjnie, ale to bardziej związane z ubezpieczeniem na życie / zabezpieczeniem na przyszłość?! Czy mogę wypowiedzieć umowę po na przykład 7 latach bez żadnych karnych opłat? Czy ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie?

Równie atrakcyjne wydaje się także dodatkowe konto Junior w Ing Diba.

Co zrobilibyście na moim miejscu z tymi pieniędzmi?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Napisany przez 2titan1981
Ważne jest ustalenie, kiedy pieniądze muszą być dostępne, jakie ryzyko chcesz podjąć i ile pracy chcesz poświęcić na inwestycje.

Ponadto, czy chcesz inwestować dla dzieci czy na ich rzecz.

Od tego zależy, jakie będą kolejne kroki.

Napisany przez Philtrat
Możesz zainwestować pieniądze w imieniu dzieci i przekazać im je później. Konta terminowe są odpowiednie na dłuższy okres, ale oczywiście nie możesz oczekiwać w tej chwili zbyt dużo. Jak długo chcesz oszczędzać? Dla małych dzieci dobre będą również książeczki oszczędnościowe. Ponadto możesz dzięki nim nauczyć swoje dzieci zarządzania pieniędzmi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata