Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zwrot opłat manipulacyjnych od kredytu?

Napisany przez Progmore
Cześć. r N Oto historia wstępna. r N r N W 2013 roku wziąłem kredyt w DB. r N Od 2014 roku nie mogłem go spłacać (indywidualne bankructwo). r N r N kredyt został przekazany do firmy Lindorff, z którą uzgodniłem porozumienie w sprawie spłaty. r N Zostanie spłacona tylko część pożyczki, ale niestety nie więcej. r N r N Teraz napisałem list do DB, prosząc o zwrot opłat za obsługę + odsetek. r N r N Dzisiaj otrzymałem list od firmy Lindorff (która wykupiła kredyt od DB) i zgodzili się zwrócić mi pieniądze. r N r N Jednak środki zostały zaksięgowane na koncie kredytowym, a nie na moim prywatnym koncie. Mimo że podałem moje prywatne konto jako odbiorcę. Inny kredyt na samochód został spłacony. R N Tylko niestety nie z DB ani z firmy Lindorff. r N r N Czy mimo to mogę uzyskać dostęp do pieniędzy, skoro opłaty za obsługę należą do mnie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy naprawdę wierzysz, że DB przelałoby Ci środki na konto prywatne podczas trwającego postępowania upadłościowego?

Napisany przez katalog49
Idę nawet trochę dalej, zakładając, że wciąż znajdujesz się w fazie upadłości.

Co próbowałeś zrobić, to uzyskanie korzyści pomimo prywatnej upadłości. Oznacza to przekazywanie pieniędzy wierzycielom nielegalnie. Wygląda na to, że udało ci się to już raz.

Ponieważ jest prawdopodobne, że Deutsche Bank wiedziała o twojej prywatnej upadłości, uważam, że płatność dla BG przeprowadzona przez tę firmę nie przebiegła poprawnie. Pieniądze powinny zostać oddane syndykowi do dyspozycji, albo bezpośrednio od Deutsche Bank, albo przez firmę Lindorf. Cała ta sytuacja nazywa się uprzywilejowaniem wierzycieli. § 283c Kodeks karny—dejure.org.

Napisany przez kiel2015
Myślę, że tam nie odniesiesz sukcesu...

Napisany przez Philtrat
Porada prawna w forach jest ogólnie trudna, ale myślę, że przynajmniej możesz edytować post i zanonimizować nazwy dotyczących firm.

Ponieważ firma yz była zapewne świadoma, że jesteś w postępowaniu układowym, uważam, że płatność BG na rzecz tego przedsiębiorstwa nie przebiegła poprawnie. Pieniądze powinny zostać udostępnione syndykowi, albo bezpośrednio przez yz, albo przez firmę xy. Cały proces nazywa się uprzywilejowanie wierzycieli.
§ 283c StGB Uprzywilejowanie wierzycieli - dejure.org.

Napisany przez katalog49
I do czego to służy, jeśli anonimizacja nie odbywa się w pytaniu?

Niemniej jednak rozumiem pytającego. Być może opisany proces jest specyficzny dla danego przedsiębiorstwa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata