Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kalkulator BHW Oszczędzania na Mieszkanie Plus

Napisany przez lordduckstein
Cześć Forum,

Chciałbym opublikować swój kalkulator oszczędności budowlanych
dla programu WohnBauSparen Plus od BHW,
ponieważ uważam, że udało mi się go całkiem dobrze.

Mam nadzieję, że coś z niego skorzystacie..

Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Lordduckstein,

czy mógłbyś mi krótko wyjaśnić, do czego można/należy używać komputera, a także gdzie leży nasz/mój zysk?

Cześć Noelmaxim,

Nie jestem pewien, czy dokładnie przeanalizowałeś moje oprogramowanie, ale istnieją ogromne różnice w porównaniu z kalkulatorem online BHW dla tego produktu. W mojej opinii (i wielu innych), program online jest bardzo niewystarczający.

1.) Mogę dokonywać indywidualnych płatności w różnych momentach. Mój program to uwzględnia. (Program online BHW tego nie robi).

2.) Można użyć tylko regularnej kwoty oszczędności (czas oszczędzania 8 lat), w przeciwnym razie program online nie wypluwa żadnych wartości. Jednak wiele osób oszczędza mniej i korzysta z maksymalnego okresu oszczędzania 15 lat. Tutaj siła programu polega na informowaniu, kiedy wartość oceny wynosząca 33 jest osiągnięta, aby nie było nieprzyjemnych niespodzianek i aby przydział nie był odmawiany.

3.) Program pokazuje, jak minimalna rata kapitałowa musi być spłacana wraz z pożyczką.

Wypróbuj to... i porównaj z kalkulatorem online BHW.

Nie jestem przedstawicielem tego produktu ani nie pracuję jak Ty w branży finansowej, ale chciałbym, aby użytkownicy zrozumieli produkt finansowy, zanim podejmą decyzję o jego wyborze.

Poza tym, proszę bardzo, jeśli chcesz z niego skorzystać, być może możesz porównać lepsze i gorsze propozycje dla swoich klientów.

Pozdrawiam

Cześć drogie Forum, tylko mała poprawka kalkulatora Jeśli ktoś ma problemy z odwołaniem okręgu, po prostu włącz iteracyjne obliczenia w opcjach Pozdrowienia

Napisany przez bruno68
@lordduckstein,

Co chce Pan/Pani udowodnić za pomocą swoich obliczeń? Prawdą jest, że programy wszystkich BSK są niedokładne, tak jak to nakazuje prawo! W przypadku oszczędzania na cele mieszkaniowe nie ma ustalonej daty przydziału, zwłaszcza jeśli ta data jest w dalekiej przyszłości!

Ponadto w swoich obliczeniach Pani/Pan zapomniał/a o swoim rocznym dodatku w wysokości 70 € przez 14 lat, co daje około 980 € jako singiel, 1860 € jako osoba żonata.

Jako alternatywa mogłaby tu być również możliwość skorzystania z oszczędności emerytalnych Riester BSV, wówczas odpadają dotacje, ale dodatkowa roczna dotacja w wysokości 175 € przez 14 lat daje 2450 € dla singla, 4900 € dla osób żonatych, pomijając dodatkowe korzyści podatkowe i dzieci!

Czy Państwa pracodawca płaci ewentualne dodatki oszczędności pracowniczych? W takim przypadku można je przekazać na drugie oszczędności na cele mieszkaniowe razem z dodatkami!

Ponadto brakuje wielu danych, aby udzielić merytorycznej odpowiedzi! Jak Pan/Pani powinien zauważyć, w swoich obliczeniach zostawił Pan/Pani do podarowania nawet 10 000 € netto lub po prostu zapomniał/a!

Oszczędzanie 40 do 50 tys. € znacznie zwiększa możliwości finansowe! Należy także nie marnować czasu na budowę, zakup - można prowadzić książkę kasową i ustalić, jakie są dodatkowe wydatki lub jak ulotne jest dochodzenie w ciągu roku! Na początek zawsze radzę robić to tygodniowo, aby znaleźć i poprawić błędy w książce kasowej!

Porównaj swoje miesięczne wydatki z ustawową kwotą nie podlegającą zajęciu komorniczemu, co przewyższa? Czy wydatki przewyższają, czy wydajesz mniej?

Rodzinie 4-osobowej wynajmującej mieszkanie przysługuje miesięcznie 3610 € do życia.
Rodzinie 4-osobowej, mieszkającej we własnym domu, przysługuje miesięcznie raz 1200 €, 800 € i dodatkowe 200 € na każde dziecko. Razem 2400 € do życia!

Faktem jest, że z 2400 € nie można robić już wielkich skoków! Ponieważ z tych 2400 € trzeba jeszcze opłacić rachunki za ogrzewanie, prąd, ubezpieczenia i samochód!

Polecam szczegółowe doradztwo, jednakże u niezależnego maklera, posiadającego co najmniej uprawnienia § 34 d ust. 1 (ubezpieczenia) i §34 i (kredyty hipoteczne) jednocześnie! Często to tylko nieliczni pośrednicy, bankierzy mogą udzielać takich informacji!

Odradzam korzystanie z podwójnego pośrednika, ponieważ wtedy musisz samemu napotkać luki finansowe, ubezpieczeniowe.

Bruno68

@Bruno68

Wydaje mi się, że coś zostało źle zrozumiane. To program nie służy do udzielania porad, ale tylko do obliczenia produktu, na jakiś mógłby Pan chcieć sobie pozwolić.

Dodatkowo można uwzględnić dodatki do płatności (musi Pan po prostu sam wprowadzić konkretne kwoty), nic tu nie zostało pominięte.

Proszę mi powiedzieć wprost i poważnie, czy sprawia Panu przyjemność dręczenie innych użytkowników forum i poruszanie się poza tematem.

Już od piątego akapitu zbaczasz Pan z tematu...
(progi egzekucyjne, obliczanie miesięcznej zdolności kredytowej, zdolności do udzielania porad, własna opinia na temat pośrednika)

Zanim zaczniesz atakować ludzi (nie pracuję w branży finansowej), proszę zmiękczyć język i zachować więcej uprzejmości.

Dziękuję za zrozumienie

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Lordduckstein, nie bierz tego do siebie, często nie czyta postów i zawsze odpowiada zupełnie niekompetentnie, zdezorientowany i nie na temat pytania.

Napisany przez bruno68
@lordduckstein,

od 2007 roku wprowadzono zatwierdzenia na poziomie UE nie bez powodu! Nawet nieuregulowany § 34c został tym samym uregulowany! Wyłączone ubezpieczenia, produktów finansowych, finansowania nieruchomości, w 2018 roku ostatni zreformowany został pośrednik kredytów hipotecznych jako sprzedający, zarządca nieruchomości, wynajmujący! Podstawowym warunkiem jest ubezpieczenie w wysokości milionów euro dla każdego zatwierdzenia! Nawet uważa się, że dwie zatwierdzenia są nie do pogodzenia! Pośrednik kredytów hipotecznych i pośrednik nieruchomości! Ponieważ żaden pośrednik nie może służyć dwóm panom! Ponieważ byłoby to zdradą interesu, zgodnie z § 356 kodeks karny.

§ 356 Zdrada interesu stron
(1) Adwokat lub inny przedstawiciel prawny, który w tych sprawach, które mu zostały powierzone w tej roli, służy niewłaściwie poradą lub wsparciem obu stronom w tej samej sprawie, podlega karze pozbawienia wolności od trzech miesięcy do pięciu lat.
(2) Jeśli działa on w porozumieniu z przeciwną stroną na szkodę swojej strony, to przewidziana jest kara pozbawienia wolności od roku do pięciu lat.

Jak łatwo zauważyć, jest to surowo karane, ponieważ nie przewidziano kary pieniężnej!

Teraz wychodzą z programem na jawność, który nie ma autoryzacji i zatwierdzenia ze strony BHW, nosi nazwę BHW Bausparenplus?

Może Pan tylko być zadowolony, jeśli Bausparkasse Hameln będzie miał z Pan firmy skorzystanie z Państwa nazwy! Alternatywą byłaby także korespondencja z wezwaniem do zawieszenia adwokata od powstrzymania się, z odpowiednim obciążeniem. Przy wartości sporu w wysokości 100.000 € to nie jest już bagatela, bardzo szybko sumuje się 3.000 €!

Ponadto forum mogłoby zostać szybko zamknięte z powodu dalszych wezwań o powstrzymanie się od rozpowszechniania i powielania nieautoryzowanych informacji!

Wskazuję jedynie na przypadki: oszukane Strukkis Foren, gdzie 1. forum zostało wykupione, a 2. zamknięte przez upadek dostawcy Internetu i 3. właściciel Pan S. powiedział o poważnych problemach osobistych z swoją firmą, z powodu prowadzenia forum! Ponieważ miałem kilkakrotny kontakt z Panem S., wiem o tym osobiście!

Wiem także o kilku byłych uczestnikach tych dawnych forów, którzy czytają to forum i od czasu do czasu piszą! Jednakże to nie jest forum dotyczące problemów, ale pytań związanych z pieniędzmi, zatem dalece od obszarów problemowych dystrybucji. Zresztą, nadmierny rozmach praktycznie zanika, zwłaszcza że przepustki dystrybutorów stały się prawie bez znaczenia! Ich istnienie opiera się głównie na fuzjach!

Aby zrozumieć, czym jest oszczędzanie budowlane, należy zapoznać się z publikacją Jun. Prof. Dr. Franka Rosenkranza, Bochum, o tytule „Czy natychmiastowe finansowanie oszczędności budowlane jest powiązane lub spójne z umowami” z czasopisma dotyczącego prawa gospodarczego i bankowego nr 9 z 3 marca 2018 r., od strony 410 do 421, łącznie 11 stron A4 włącznie z 114 uwagami wzdłuż marginesu, wyrokami i tekstem ustawy BGB...

WM 2018, 410 Treść Rosenkranz: Natychmiastowe finansowanie oszczędności budowlanych jako umowy powiązane lub spójne

Zrozumie się wtedy, że finansowania nieruchomości nie mogą już leżeć w rękach właścicieli nieruchomości! Po prostu nie mają oni czasu, aby zająć się możliwymi finansowaniami! Wielu uważa, że nie muszą płacić prowizji za kredyty bankowe, jednak brakuje im wiedzy o przyczynach tego stanu!

Federalny Trybunał Sprawiedliwości orzekł, że poprzez zapłatę odsetek od kredytu wszelkie opłaty i prowizje są już uiszczone! Zatem odsetki od kredytu powinny zawierać wszystkie koszty kredytu!

Dlatego kredyty budowlane nie mogą być porównywane bezpośrednio do kredytów bankowych! Nawet kredyty budowlane i natychmiastowe kredyty budowlane różnią się w kilku istotnych kwestiach! Istnieją tylko nieliczne osoby, które potrafią wyjaśnić różnicę między kredytem budowlanym a kredytem natychmiastowym!

A wypowiedź innej osoby sugeruje tylko to, że powinien zwrócić Pan uwagę, że możliwe naruszono prawo autorskie lub znak towarowy. Czy ostrzegł Pan o tym?

Nowością było także to, że w ostatnich dniach nie zauważył, że jedna z osób zadających pytania, zaproponowała coś, co należy do obszaru nieprawidłowości podatkowej, nazywanej unikaniem opodatkowania, zgodnie z § 42 Kodeksu Podatkowego! I nie zaproponował alternatywy dla tego!

Kto, jeśli nawet takie fundamentalne błędy myślowe osoby, która posiada potencjalnego klienta, nie zatrzymuje przed podjęciem działalności gospodarczej! Czy chciałby Pan nadal powierzyć przyszłość swojej rodziny takim pośrednikom na najbliższe 10 lub 20 lat!

Więcej nie ma co mówić!

bruno68

Napisany przez Dante
---- wow ----

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata