Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Dbaj o finanse - prywatny chaos finansowy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, po prostu nie mogę zebrać się do działania w kwestii finansów. Brakuje mi motywacji, aby właściwie uporządkować swoje własne sprawy finansowe. Rachunki są opłacane na ostatnią chwilę, zeznanie podatkowe jest zazwyczaj składane za późno (nawet gdy spodziewane są zwroty). Zdałem sobie sprawę, że mam 3 konta osobiste, 2 karty Visa i 1 kartę Mastercard. Na moim koncie przez długi czas utrzymuje się stosunkowo wysoka kwota. Nie otrzymuje się odsetek na tym koncie. Nie zapoznałem się również z możliwościami inwestycyjnymi. :-( Muszę porządnie uporządkować swoje finanse. Kto ma wskazówki, jak najlepiej to osiągnąć? Pozdrawiam Thomas S.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Thomas, Zarabianie pieniędzy nie jest łatwe. Powinieneś wziąć pod uwagę, że wszystko, co ma związek z finansami, ma duży potencjał dla osób o średnich dochodach: 1. Jak pomnażać pieniądze (np. właściwe inwestowanie z procentami składanymi itp.) 2. Jak oszczędzać pieniądze (np. ubezpieczenia, rachunki, opłaty, podatki itp.) Zarobione pieniądze na pewno się opłacą! Oto przykład: Jeśli pracownik o średnich zarobkach może odłożyć maksymalnie 300 EUR miesięcznie i może zaoszczędzić dodatkowo około 300 EUR miesięcznie poprzez pomnażanie pieniędzy i oszczędzanie, wtedy miałby nagle 600 EUR miesięcznie, czyli dwa razy tyle więcej. Aby mieć 600 EUR odłożonych, zwykły pracownik musiałby pracować 2 miesiące. Jestem pewny, że zajmując się swoimi finansami, będziesz miał frajdę i zaoszczędzisz wiele pieniędzy. Dr. Fritz

Napisany przez ADMCI4
Duża ilość plastikowych kart w portfelu może zrobić wrażenie. Ale z każdą nową kartą płatniczą ograniczasz swoją przejrzystość płatności. Płacisz dodatkowe zbędne opłaty. Zwiększasz również ryzyko utraty jednej lub drugiej karty kredytowej! Ali Sahin

Napisany przez Der Makler
Cześć. Znajdź sobie dobrego doradcę finansowego (nie z firm strukturalnych) i daj mu sprawdzić swoje sprawy. On stworzy koncepcję, którą będzie Cię prowadził do końca. Będzie także analizować Twoje koszty (konta, karty, ubezpieczenia itp.). Upewnij się, że jest odpowiednio wykwalifikowany. Powinien być doświadczonym bankierem i specjalistą ds. ubezpieczeń. Co do ubezpieczeń, polecam skorzystać z usług pośrednika ubezpieczeniowego z Twojej okolicy, który może zarządzać wszystkimi polisami dla Ciebie. Wtedy wszystko się uda z finansami....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata