Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jest możliwe sfinansowanie budowy?

Napisany przez EmJoLu
Cześć wszystkim,

Aktualnie poszukujemy sposobu na sfinansowanie naszej wymarzonej nieruchomości. Nieruchomość została już znaleziona i kosztowałaby 238 500 €, znajduje się w Worms, Nadrenia-Palatynat. Teraz potrzebujemy tylko odpowiedniego finansowania.

Najpierw kilka podstawowych informacji:

On:
Zatrudniony w przemyśle chemicznym, na stanowisku kierowniczym, umowa o pracę na czas nieokreślony, miesięczne dochody netto około 3 100 € oraz coroczne premie w wysokości około 7 500 - 10 000 €

Ona:
Zatrudniona w służbie publicznej, do marca 2016 przebywała na urlopie rodzicielskim, następnie miesięczny dochód około 1 000 €. Umowa o pracę zostanie przekształcona na czas nieokreślony pod koniec tego roku. Obecne przychody to 182 € z dodatku pielęgnacyjnego oraz 150 € z dodatku opiekuńczego.

Ponadto mamy 20 000 € w gotówce oraz saldo pozostałe z programu Wohn Riester oraz z konta oszczędnościowego budowlanego w wysokości 7 500 €.

Do tej pory wszystko w porządku, niestety mam kilka problemów z moim BIK (On). Byłem samozatrudniony około 10 lat temu i moja firma zbankrutowała. Przez pewien czas musiałem spłacać zaległości, ale spłaciłem wszystkie. Obecnie w moim BIK są trzy wpisy, ale wszystkie zostały uregulowane i tak są odnotowane w raporcie. Problem polega na tym, że mimo dobrego i stabilnego dochodu, żadne z banków, z którymi do tej pory się skontaktowałem, nie jest zainteresowane finansowaniem z powodu BIK.

Doszliśmy już do punktu, w którym finansowanie wydaje się niemożliwe. Być może ktoś może nam pomóc? Szukamy rzetelnego dostawcy, który być może może nam pomóc realizować nasze marzenie o własnym domu, aby nie musieć go całkowicie porzucić, lub przynajmniej przesunąć na kilka lat, dopóki wpisy nie zostaną usunięte.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Myślę, że w takim przypadku jedynym rozwiązaniem jest bank, który was zna. Inne instytucje sprawdzają bazę danych Schufa, a jeśli znajdą tam negatywne informacje, to koniec......

Napisany przez Daukind
Istnieje kilka banków, które udzielają finansowania nawet w przypadku negatywnych (zakończonych) wpisów, jednak wymaga to uiszczenia znaczącego dodatku do odsetek.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Finansowanie klientów posiadających nieruchomości i mających negatywną historię w Schufa to moja codzienna praktyka. Jednakże NIE MUSZĄ Państwo wcale nabywać nieruchomości. Oczywisty, pierwszy krok to wizyta w banku hipotecznym. Zapewne już zostało to odrzucone. W przeciwnym razie będą Państwo płacić znaczną nadwyżkę odsetkową, która nie jest porównywalna z obecnymi stopami procentowymi dostępnymi w internecie dla standardowych kredytów hipotecznych. Gdyby wpis w bazie był minimalny (do 1000 EUR), to można by jeszcze coś zrobić. Jednak, z tego co piszą Państwo, wpis związany z Państwa działalnością gospodarczą był większy. Aby to zweryfikować, należałoby przejrzeć własne dane zawarte w raporcie z Schufa.

Napisany przez EmJoLu
Jak nazywają się banki, które finansują mimo negatywnych wpisów w historii kredytowej?

Napisany przez Kass Finanz
Bank, która oferuje finansowanie hipoteczne nawet w przypadku negatywnych danych w rejestrze Schufa, ma oczywiście swoje wewnętrzne regulacje i wymagania. W związku z tym wszystkie obciążenia finansowe miesięcznie nie mogą przekraczać maksymalnie 50% łącznych dochodów, czyli nowe finansowanie budowy domu i istniejące raty kredytów, karty kredytowe itp. Razem. Stopy procentowe są znacznie wyższe, ponieważ bank ryzykuje, czego inne banki nie życzą sobie.

Tak właśnie jest. Dlatego przy tym wolumenie prawie nie ma sensu kontynuować obliczeń, ponieważ obciążenie jest po prostu zbyt duże.
W ciągu ostatnich lat tylko raz miałem do czynienia z osobą, która z własnej inicjatywy - mimo negatywnej historii kredytowej - zakupiła małą nieruchomość i spłaciła istniejące kredyty ratalne.
Jednak cena zakupu nieruchomości była poniżej 100 000 EUR, co sprawia, że wszystko jest bardziej przewidywalne.

Napisany przez guest

Jak nazywają się banki, które udzielają finansowania pomimo negatywnych wpisów w bazie danych?

W takiej sytuacji najlepiej zlecić zadanie jednemu z panów odpowiadających tutaj ... ;-) Oni też muszą żyć z czegoś, a chleb nie kupi się informacją, że ponownie uczyniło się dobrą rzecz.

Żyj i pozwól żyć ...

gość

Napisany przez EmJoLu
Chciałbym kogoś zatrudnić, ale zdaje się, że praktycznie nie ma możliwości, żeby nie powiedzieć, że nie ma żadnej możliwości, uzyskania finansowania. Co sądzicie o finansowaniu nieruchomości przez zagraniczny bank? Czy ktoś miał z tym doświadczenie?

Nie znana mi jest żadna zagraniczna bank, która udzielałaby finansowania tutaj w Niemczech przy negatywnej weryfikacji w SCHUFA.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata