Re: Aktualny chwyt: Wüstenrot wypowiada stary kontrakt oszczędnościowy na cele mieszkaniowe - brak regulaminu.
Napisany przez JEF -
- pn cze 29, 2015 7:23 pm
Cześć ludzie, Wüstenrot również wypowiedziała moją umowę, ponieważ jestem również nieopłacalny.
Podczas sprawdzania moich dokumentów zauważyłem, że bank nigdy nie przesłał mi warunków umowy. W 1990 roku bank wysłał mi tylko potwierdzenie umowy wraz z tzw. informacją dla klienta V anb 18, nic więcej.
Teraz Bank Spółdzielczy informuje mnie, że nie może przesłać mi kopii starych warunków. Czy ktoś ma pojęcie... czy mam prawo żądać i otrzymać warunki oszczędzania na cele mieszkaniowe także w późniejszym czasie? Jeśli tak, na podstawie jakiego przepisu prawnego?
Zresztą, moją umowę zawarłem w 1990 roku na Taryfie 7.
Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł mnie poprowadzić.
Dziękuję & pozdrawiam
Podczas sprawdzania moich dokumentów zauważyłem, że bank nigdy nie przesłał mi warunków umowy. W 1990 roku bank wysłał mi tylko potwierdzenie umowy wraz z tzw. informacją dla klienta V anb 18, nic więcej.
Teraz Bank Spółdzielczy informuje mnie, że nie może przesłać mi kopii starych warunków. Czy ktoś ma pojęcie... czy mam prawo żądać i otrzymać warunki oszczędzania na cele mieszkaniowe także w późniejszym czasie? Jeśli tak, na podstawie jakiego przepisu prawnego?
Zresztą, moją umowę zawarłem w 1990 roku na Taryfie 7.
Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł mnie poprowadzić.
Dziękuję & pozdrawiam