Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Aktualny chwyt: Wüstenrot wypowiada stary kontrakt oszczędnościowy na cele mieszkaniowe - brak regulaminu.

Napisany przez JEF
Cześć ludzie, Wüstenrot również wypowiedziała moją umowę, ponieważ jestem również nieopłacalny.

Podczas sprawdzania moich dokumentów zauważyłem, że bank nigdy nie przesłał mi warunków umowy. W 1990 roku bank wysłał mi tylko potwierdzenie umowy wraz z tzw. informacją dla klienta V anb 18, nic więcej.

Teraz Bank Spółdzielczy informuje mnie, że nie może przesłać mi kopii starych warunków. Czy ktoś ma pojęcie... czy mam prawo żądać i otrzymać warunki oszczędzania na cele mieszkaniowe także w późniejszym czasie? Jeśli tak, na podstawie jakiego przepisu prawnego?

Zresztą, moją umowę zawarłem w 1990 roku na Taryfie 7.

Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł mnie poprowadzić.

Dziękuję & pozdrawiam

Re: Aktualny chwyt: Wüstenrot wypowiada stary kontrakt oszczędnościowy na cele mieszkaniowe - brak regulaminu.

Napisany przez obelix
Dlaczego nie skonsultujesz tego bezpośrednio z Wüstenrot?

W formularzu wniosku powinno być uwzględnione, że warunki zostały przekazane. To zostało podpisane.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak jest z formularzem wniosku.
Jednak się zastanawiam, jak możesz teraz w 2015 roku z pewnością wykluczyć coś, co wydarzyło się 25 lat temu?
Być może otrzymałeś to również w formie listu, a list został po prostu wyrzucony?

Napisany przez JEF
No cóż, to małe druczki...oczywiście, podpisałem otrzymanie egzemplarza, dzisiaj byłbym mądrzejszy - mam nadzieję.

Wiem, że dokumentacja umowna jest bardzo stara, ale jestem bardzo sumienny i jestem pewien w 99,9%, że niczego nie wyrzuciłem. Oczywiście, można filozofować na ten temat tak czy inaczej. Bausparkasse nie okazuje żadnej współpracy, dlaczego też... mógłbym w ten sposób znaleźć umowne powody do sprzeciwu wobec wypowiedzenia!

Napisany przez obelix

Bausparkasse nie okazuje żadnej współpracy, dlaczego też... mogę w ten sposób znaleźć umowę przeciwną do anulowania!

przepraszam, ale uważam to za głupotę i politykę.

Dla każdej kasy oszczędności mieszkaniowej nie stanowi to problemu, aby przekazać klientowi warunki/ABB obowiązujące w jego umowie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata