Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy można otworzyć konto online?

Napisany przez kennname
Pytam w imieniu mojego brata ...

Prawdopodobnie niedługo będzie pracować dorywczo w firmie na podstawie 400€.

Dlatego chciałem was zapytać, w jakim banku powinien najlepiej otworzyć konto. Jest tak wiele możliwości, a każdy reklamuje się wieloma korzyściami - trudno się zorientować.

Myśli o Sparkasse, Dresdner Bank czy innych. A może banku internetowego, gdzie nawet można otworzyć konto online? Może dkb - cieszą się dobrą opinią ...

Napisany przez Suxxess
np. www.dkb.de
Ale jesteś wolny w swoim wyborze.

Napisany przez HolgerS
Generalnie powiedziałbym, że banki różnią się minimalnie pod względem bieżących potrzeb twojego brata. Decyzję powinieneś podjąć m.in. w zależności od tego, który bank ma najwięcej oddziałów / bankomatów w najbliższej okolicy. Z drugiej strony - co częściowo przeczy mojemu pierwszemu punktowi - twój brat mógłby również wybrać jedną z tzw. banków alternatywnych. Jeśli więc woli wspierać bank, który nie uczestniczy w projektach zbrojeniowych, spekulacjach na artykułach spożywczych lub który nie był zamieszany w finansowe skandale, polecam mu np. bank GLS. Jeśli nie przywiązuje do tego szczególnej wagi, mam konkretne doświadczenia tylko z Sparkasse. Jednak byłam zadowolona i mogłabym go polecić.

Napisany przez 2Escorpio

A może twój brat również mógłby wybrać jedną z tzw. banków alternatywnych. Jeśli wolałby wesprzeć bank, który nie jest zamieszany w projekty zbrojeniowe, spekulacje na rynku żywnościowym czy inne skandale finansowe, mogę mu polecić na przykład Bank GLS.

Jest miło, że chcesz wspierać tego rodzaju inicjatywy, ale takich banków nie znajdziesz... Każdy bank jest w jakimś stopniu zaangażowany w tego typu działania... także Bank GLS.

Cytat z Wikipedii:

Bank GLS należy do Związku Banków Ludowych i Raiffeisenbanków w Niemczech

W moich oczach to po prostu produkt banków ludowych i raiffeisenowskich, mający na celu przyciągnięcie często dobrze zarabiającej klienteli zainteresowanej produktami ekologicznymi i alternatywnymi.

Napisany przez HolgerS
To prawda, że nie ma (to dotyczy również dostawców prądu lub Fairphonea) zupełnie dobrej banki. Ale istnieją różnice. Na przykład GLS Bank udziela swoich kredytów głównie na ekologiczne i zrównoważone projekty oraz instytucje edukacyjne. Ponadto wszystkie działania są jasno prezentowane na stronie internetowej. Według Attac, alternatywą są również EthikBank lub Triodos Bank.

Ale jak już wspomniałem, muszę przyznać, że żadna bank nie jest naprawdę czysta. Ale są co najmniej banki, które podążają nowymi i moim zdaniem godnymi wsparcia podejściami. Nie zamierzam negować, że całość można też krytycznie oceniać.

Napisany przez credere

Miło, że chcesz wspierać coś takiego, ale takich banków nie znajdziesz... Każdy bank jest w to zamieszany... również GLS Bank.

Cytat z Wikipedii:

Moim zdaniem to po prostu produkt banków spółdzielczych i Raiffeisenów, mający na celu przyciągnięcie często dobrze zarabiającej klienteli bio / alternatywnej.

Jeśli używasz cytatów, to używaj ich w całości. W innym wypadku wypowiedź dotycząca GLS Bank jest choć trochę wyjęta z kontekstu.

Napisany przez domrepp
Z DKB nie można zrobić wiele błędów!
Wtedy również problem wspomniany przez HolgerS dotyczący bankomatów w najbliższym otoczeniu byłby rozwiązany, ponieważ z kartą VISA DKB można wypłacić gotówkę wszędzie...
Oczywiście, jeśli ktoś chce ciągle rozmawiać twarzą w twarz ze swoim doradcą bankowym, to nie jest dobrze w DKB!

Napisany przez peer
Ważne: Bezpłatne!
Więc zalecam korzystanie z banków internetowych, które oferują bezpłatne konto nawet bez wpływu wynagrodzenia (wydaje się, że wystarczy tylko 400€)
Na przykład: DKB, Consors, ING-DiBa itd.
Również istotne: Duża liczba bankomatów! (Ponownie DKB albo ING DiBa, z kartą Visa na całym świecie!)
I ważne: Przejrzyste, bezpieczne bankowość internetowa: Tutaj według mnie ING DiBa jest nie do pobicia!!
Tylko moja opinia
Peer

Napisany przez 2Escorpio

Und Wichtig: Übersichtliches, sicheres Online Banking: Hier finde ich eindeutig Ing Diba unschlagbar!!

Nur meine Meinung
Peer

Ing Diba ma moim zdaniem poważną wadę, która polega na tym, że karta Visa jest rozliczana co tydzień i ma sztywne limity.... np. tylko 2 500 euro limitu dostępności tygodniowo. W trakcie podróży, gdzie trzeba płacić za koszty hotelowe, wynajem samochodu, A PRZED WSZYSTKIM KAUCJE za wynajem samochodu / hotel... można szybko dojść do granicy i stanąć w głupiej sytuacji.

Miałem na przykład raz za granicą pilną leczenie zęba w wysokości około 3 500 euro... które trzeba było natychmiast i w całości zapłacić. Ponieważ moja karta kredytowa rozlicza się co 4 tygodnie, mogłem świetnie wykorzystać to z rozliczeniem ubezpieczenia zagranicznego (około 3 tygodni) i tym samym nie musiałem wyłożyć ani jednego centa z własnej kieszeni.

Dlatego taki system tygodniowych rozliczeń nie byłby dla mnie odpowiedni.

Napisany przez amonoxy
Co jest grane z comdirect?

Napisany przez Fanage
Cześć,

nie jesteśmy pewni, czy dobrze zrozumieliśmy, ale czy twój brat jest nadal niepełnoletni? Jeśli tak, to oczywiście konieczne będzie podpisanie przez ustawowych przedstawicieli (rodziców).

Dalsza wskazówka: jeśli twój brat ma mniej niż 25 lat i nie ukończył jeszcze żadnego szkolenia ani nie skończył studiów, wtedy zazwyczaj może założyć darmowe konto w lokalnej kasie oszczędnościowej lub banku ludowym. Wystarczy, że zapyta.

Chodzi o pracę dorywczą, więc potrzebne jest zwykłe konto bez zbędnych dodatków. Jeśli ma więcej niż 25 lat, to być może lepiej założyć konto online, ponieważ często są one darmowe przy określonym wpływie pieniędzy. Uważaj jednak na drobny druk.

Który dostawca jest teraz najlepszy można sprawdzić na pewnych portalach porównawczych. Ważne jest, aby wiedzieć, na jakie konkretne punkty jest dla niego ważne i na co powinien zwrócić uwagę podczas zakładania konta. W naszym narzędziu znajdziesz również listę kontrolną dotyczącą tego ostatniego punktu.

W razie dalszych pytań możesz również skontaktować się z nami bezpośrednio.

Fanage.de

Napisany przez omega87
Założyłem konto w ING Diba online, gdzie musiałem potwierdzić tożsamość za pomocą PostIdnt. Wszystko poszło gładko i korzystam z konta od dłuższego czasu bez problemów.

Napisany przez ProfFF
Tak, w ostatnim czasie słyszałem wiele dobrego o ING DiBa i comdirect. Możesz po prostu sprawdzić różne zalety i wady.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata