Co masz na myśli mówiąc o złej obsłudze w weekendy?
Klienci Banku Pocztowego mają, o ile mi wiadomo, jako jedyni klienci możliwość uzyskania porady w okienku także w soboty, i to bez wcześniejszego umówienia terminu. Można również w dowolnym miasteczku lub na dzielnicy bez dodatkowych kosztów uzyskać gotówkę. W razie potrzeby można skorzystać z kiosku na rogu lub z supermarketu z małym stoiskiem. Bank Pocztowy to właściwie już tylko nazwa - należy do Deutsche Bank i zawsze można go znaleźć w połączeniu z żółtą Pocztą i DHL. Zazwyczaj pracownicy Banku Pocztowego zajmują się jednocześnie obsługą przesyłek poleconych, wydawaniem paczek i sprzedażą znaczków. Do tego dochodzi jeszcze sprzedaż - gdzie masz swojego dostawcę prądu, czy już masz
ubezpieczenie samochodowe, oszczędzanie na budowę, może jeszcze linia telefoniczna z pełnym komfortem? Gdzie jeszcze można znaleźć takie wielofunkcyjne rozwiązania w jednym miejscu, również w sobotę o 13:00 lub wieczorem o 19:00, z bezpośrednią obsługą personalną?
To raczej przemawia przeciwko Bankowi Pocztowemu (przynajmniej dla mnie).
Jeśli chcę kupić znaczki pocztowe lub nadawać przesyłki polecone, nie chcę, aby pracownik próbował mi coś dodatkowego wcisnąć.
Czy to linia telefoniczna czy
ubezpieczenie, itd.
A z drugiej strony:
Gdzie znajduje się urząd pocztowy otwarty w soboty do godziny 19:00?
Mieszkam w dużym mieście, a tutaj urzędy pocztowe zamykają w soboty o 12:30.