Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt bez sprawdzania w Schufa Maxda / Sigma Bank kredytowy

Napisany przez VincentB
Witaj Kochana Społeczności,

Jestem tutaj nowy i chciałbym najpierw pozdrowić wszystkich!

Co do mojej kwestii:

W dniu 15.06. złożyłem wniosek o kredyt u Maxda (to jest pośrednik). Polecono mi Bank kredytów Sigma, ponieważ mam negatywny wpis w Schufa, który jednak jest już odnotowany jako uregulowany.

Dnia 18.06 otrzymałem moje dokumenty i wysłałem je 19.06, wszystko dobrze się potoczyło.

Wczoraj, 1.07 otrzymałem następujący e-mail:

Szanowny Panie BoXXX,

Z przyjemnością informujemy, że Twój kontrakt kredytowy właśnie został wypłacony!
Przelew na Twoje konto może potrwać 1-2 dni. Będziemy wdzięczni za polecenia nas dalej i za zaufanie przy przyszłych wnioskach kredytowych.

Prosimy również o wypełnienie naszej krótkiej ankiety online.

Bardzo się cieszyłem, ale już po 2 godzinach zadzwoniłem do Banku kredytów Sigma w Liechtensteinie i miła pani po drugiej stronie linii powiedziała mi, że kredyt jeszcze nie został wypłacony ani nie ma jeszcze właściwej zgody.

Natychmiast zadzwoniłem ponownie do Maxda, a pracownica po drugiej stronie linii powiedziała mi, że kredyt z pewnością został wypłacony, ponieważ inaczej nie dostałbym tego e-maila, tak twierdzi Maxda przynajmniej. Powiedziała, że możliwe, iż informacje w systemie muszą zostać zaktualizowane.

Co o tym sądzicie?

Pozdrowienia, Vincent

Re: kredyt bez sprawdzania w Schufa Maxda / Sigma Bank kredytowy

Napisany przez 6Bankkaufmann
Maxda jest jedynie pośrednikiem. Wypłatę lub zawarcie umowy może potwierdzić tylko kredytodawca, czyli bank Sigma. Otrzymasz również pisemne potwierdzenie od banku Sigma w przypadku zawarcia umowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata