Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy coś mówi ci Flatex?

Napisany przez 30Dollar
Cześć ludzie,

właściwie myślałem, że w tym forum znajdę już odpowiedź na moje pytanie, ale widocznie się myliłem. Przeczytaliście moje pytanie w nagłówku. Niedawno natrafiłem na brokera internetowego Flatex i chciałbym poznać wasze opinie/doświadczenia na ten temat. Wydaje mi się to bardzo kuszące.

Życzę wam wszystkim świetnego początku weekendu.

Napisany przez Hanomag

Ostatnio natknąłem się na brokera online Flatex i chciałem poznać wasze opinie/doświadczenia na ten temat. Brzmi to dla mnie bardzo kusząco.

Trzy lata temu otworzyłem tam konto, ponieważ szukałem alternatywy dla kosztownego depozytu Raiffeisen. Sprawa wydała mi się dobra i tania. Ostatecznie jednak zaniechałem tego z powodu osobistych okoliczności.

Niedawno, po długiej okresie posiadania akcji Dialog Semiconductor, zrealizowałem tam ogromny zysk i znowu pojawiła się kwestia brokera. Tym razem jednak zdecydowałem się na DeGiro. Są niezwyciężeni jeśli chodzi o cenę i są bezproblemowi. Depozyt udało mi się załatwić wyłącznie online w ciągu jednego dnia. Co dodatkowo sprawia mi radość, to fakt, że podatek od zysków kapitałowych muszę zapłacić dopiero z deklaracją podatkową w przyszłym roku. Oznacza to, że jeśli jeszcze raz zrealizuję podobny zysk jak z Dialog, to będę mógł zachować pełne kwoty podatku - w zależności od terminu sprzedaży - aż do otrzymania decyzji podatkowej i wtedy dopiero zapłacić podatki. Może więc ten zysk częściowo zainwestować z powrotem.

Napisany przez credere
Jestem tam zadowolonym klientem od wielu lat. W różnych rankingach cenowych znanych magazynów Flatex zawsze wypada całkiem dobrze.

Konto rozliczeniowe do depozytu nie oferuje oprocentowania, ale nie trzeba go używać do przechowywania większych kwot. Zlecenia są od razu księgowane na koncie rozliczeniowym lub środki są od razu dostępne do nowych zakupów po sprzedaży.

To, co pisze Hanomag, raczej bym unikał. Wybierz niemieckiego dostawcę, który również odprowadza podatki zgodnie z przepisami i śpij spokojnie. Ponowne inwestowanie podatków od zysków spekulacyjnych niesie z sobą pewne ryzyko. Oczywiście można wówczas znowu odliczyć straty, ale to dziwne machinacje.

Napisany przez Hanomag
[cytat=credere">
Wybierz niemieckiego dostawcę, który odprowadza podatek zgodnie z wymogami ustawodawcy i śpij spokojnie.
[/cytat]
Nawet w przypadku holenderskiego dostawcy DeGiro, podatki nie są darowane. Nie sądzę także, że postępowanie jest nielegalne. Dużą zaletą jest możliwość przesunięcia terminu płatności podatku do przodu, co pozwala dłużej pracować z pieniędzmi.

Napisany przez florianmeier
Od lat jestem klientem Flatex. Moim zdaniem jest to jeden z najtańszych niemieckich brokerów i lepszy niż wszyscy brokerzy reklamujący się.

Mimo to planuję przejście do IB, ponieważ może być tańsze i można handlować bardziej rozsądnymi rzeczami, na przykład opcjami sprzedaży.

Flatex bardziej skupia się na kontraktach różnic kursowych. Frustrujące.....

Degiro pożycza Twoje wartościowe papiery, prawda?

Napisany przez MC Muffin
Odkąd jestem tutaj od wielu lat, jestem zadowolony z pomocy technicznej - gdy miałem problemy, zawsze była w porządku.

Napisany przez ProfFF
Cześć wszystkim,

uważam, że temat jest bardzo interesujący i dobrze, że teraz istnieje na ten temat wątek. Kiedy czytałem tutaj odpowiedzi, byłem pozytywnie zaskoczony. Nie sądziłem, że tylu ludzi korzysta z Flatex i ma wyłącznie pozytywne doświadczenia. To oczywiście przemawia bardzo do tego brokera online. Osobiście nie korzystam z niego, ale na pewno teraz się nad tym zastanowię. @30Dollar jak doszedłeś do tej decyzji?

W różnych rankingach cenowych znanych czasopism Flatex zawsze wypada całkiem dobrze.

Właśnie sprawdziłem jeszcze raz w internecie i mogę się z tym zgodzić. Podczas mojego poszukiwania natrafiłem również na coś innego interesującego. Strona ta oferuje kody rabatowe i zniżki dla Flatex. Może to być przydatne dla niektórych z was tutaj. Jeśli zdecyduję się otworzyć konto w Flatex, na pewno dam znać, jak mi się podoba. Byłem już kiedyś u innego brokera online, którego nazwy teraz niekoniecznie chcę wymieniać. Niestety, nie podobało mi się tam, dlatego teraz jestem ostrożniejszy. Zwłaszcza jeśli chodzi o obsługę, tam nie miałem dobrego wsparcia. Dlatego komentarz @MCMiffins na pewno mnie ośmiela.

Życzę Wam wszystkim miłego dnia! Pozdrowienia.

Napisany przez Chartik
To jest dość nieskomplikowane

Napisany przez Andy34

Hej ludzie,

faktycznie myślałem, że w tym forum znajdę odpowiedź na moje pytanie, ale chyba się myliłem. Widzieliście już moje pytanie w tytule. Ostatnio natrafiłem na brokera internetowego Flatex i chciałbym poznać wasze opinie/doświadczenia na ten temat. Dla mnie brzmi to bardzo kusząco.

Życzę wszystkim udanego początku weekendu.

Tak, ten broker jest nieskomplikowany, zgadzam się. Flatex jest właściwie akceptowalnym brokerem CFD, są gorsze, ale też lepsze.
Jeśli nie jesteś pewny, gdzie chcesz handlować, powinieneś najpierw otworzyć często oferowane konta demo i testować każdego brokera,
który ci się podoba, brokera wartego uwagi znajdziesz także na portalach porównawczych, takich jak www.broker-guide.de,
tam będziesz mógł znaleźć testy i opinie. Osobiście polecałbym jednak GKFX, jest bardzo przyjazny dla użytkowników i w niektórych aspektach wypada całkiem dobrze...

Brak minimalnej wpłatibrak prowizji, nawet na kontrakty CFD na akcjeSiedziba w Londynie z oddziałem we FrankfurcieRegulowany przez FCA i BaFin

I tak dalej, wszystko to możesz także sam sprawdzić na portalu testowym, pomogło mi to w podjęciu decyzji, myślę, że również tobie może pomóc.

Napisany przez ManfredL
Również słyszałem, że Flatex powinien być dość dobry w obszarze kontraktów CFD.

Napisany przez PMLes
Cześć;
chciałbym otworzyć konto w flatex. Wygląda na to, że oferują premię za polecenie nowych klientów, ale nie znam nikogo, kto już ma tam konto...

Napisany przez mari1978
Byłem przez pewien czas w Flatex. Mogę powiedzieć, że ceny handlu pozagiełdowego w porównaniu do handlu giełdowego są korzystne. Jednakże oprogramowanie nie jest zalecane dla aktywnych traderów. Przez Brokerdeal otworzyłem konto w CapTrader. Do tej pory wszystko działało bardzo dobrze. Wykonanie zleceń, opłaty i dostarczanie kursów są na najwyższym poziomie.

Napisany przez samsxa
Flatex był do tej pory internetowym brokerem oferującym niskie opłaty za transakcje. Flatex jest jednak jednym z niewielu brokerów/banków, którzy nałożyli na swoich klientów ujemne oprocentowanie. Ponieważ oszczędzam tam pieniądze, aby kupować akcje i fundusze ETF po korzystnych cenach, muszę płacić karne odsetki od oszczędzonych środków. Nie pozostanę obojętny na to i zamierzam zmienić dostawcę.

Napisany przez tausendjuwel
Wszystkie oferty brokerów są kuszące, psychologicznie opracowane przez profesjonalistów od reklamy. Nowicjuszy są celowo namawiani do inwestowania, a ci brokerzy przede wszystkim utrzymują się z ich pieniędzy, ponieważ prawie wszyscy nowicjusze tracą swoje pieniądze z powodu swojej niewiedzy, a jest ich codziennie tysiące. Szybkie pieniądze nie istnieją dla początkującego... tylko szybka strata.

Napisany przez Freeliner
To nie jest zgodne z normalnymi, powszechnymi standardami brokera, żeby klient zbankrutował.
Broker zarabia na zleceniach. Jeśli klient zbankrutuje, broker nic nie zarabia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata