Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Aktualizacja do nowej wersji oprogramowania forum.

Napisany przez admin
Cześć wszystkim,
oprogramowanie forum jest już bardzo przestarzałe.
Dotychczas zawsze czekaliśmy na aktualizację, ponieważ oprogramowanie zostało rozszerzone o wiele własnych skryptów, które głównie działają w tle w celu zapobieżenia spamowi.
Teraz jednak konieczne jest natychmiastowe wdrożenie szablonu dla przeglądarek mobilnych, a niektóre z używanych wtyczek mogą mieć luki w zabezpieczeniach, ponieważ nie są już rozwijane ze względu na swój wiek.
Aktualizację przeprowadzę w przeciągu najbliższych godzin. Podczas aktualizacji stronę zabezpieczę hasłem.
[edycja 22.07.15 13:20]
Aktualizacja została pomyślnie zainstalowana i strona została ponownie udostępniona. W następnych dniach dokonam jeszcze kilku ustawień.

Napisany przez 3eugh
Drogi Administratorze,

Dziękuję za dużą aktualizację i cały czas, który poświęcasz na użytkowników tego wspaniałego forum.

Zauważyłem dwie rzeczy, które być może można jeszcze dostosować:

Wersja mobilna wydaje się mieć nadal pewien problem (tablet z systemem Android, przeglądarka Firefox 39.0):
Ten zawartość nie jest obsługiwana w wersji mobilnej.
Kliknij tutaj, aby przejść do strony głównej forum.
Jednak fora wydają się pojawiać w wersji mobilnej (więc trochę szczuplej), jeśli nie wybrano widoku komputerowego w przeglądarce.
Czy istnieje możliwość umieszczenia przycisku w wersji mobilnej, dzięki któremu można szybko przejrzeć subskrybowane tematy?

Ponadto pole edytora jest bardzo małe (wąskie i krótkie) i brakuje wszystkich ikon do edycji (rozszerzony edytor). To oznacza, że widzę tutaj tylko okno, do którego mogę wpisać nie sformatowany tekst.

Czy to może być tylko mój problem?

Pozdrowienia, eugh

PS: A gdzie jest przycisk Dziękuję, aby podziękować Tobie i innym? ;-)

Napisany przez admin

Wersja mobilna wygląda na ma problem (tablet z systemem Android, Firefox 39.0):
Ten zawartość nie jest obsługiwana przez styl mobilny.
Kliknij tutaj, aby przejść do strony głównej forum.

Czy ta wiadomość pojawia się tylko na jednej stronie czy wszędzie? Niestety mam tylko iPad do testowania.
Na dole można teraz przełączyć się na widok normalny.

Sprawdzę inne kwestie. Niestety nie znalazłem wtyczki Dziękuję dla tej nowej wersji.

Napisany przez 3eugh
Wiadomość pojawiła się po zalogowaniu, w przeciwnym razie nie. Teraz widzę „prawdziwy” edytor.

Pozdrowienia, eugh

Napisany przez admin
W przypadku widoku mobilnego nie wszystkie podstrony są dostępne, stąd ta wiadomość. Na dole stopki dodałem link umożliwiający przełączenie pomiędzy obiema wersjami.

Napisany przez omega87
wygląda całkiem nieźle, myślałem najpierw, że trafiłem na niewłaściwą stronę

Napisany przez admin
Zaktualizowałem i zintegrowałem dziś wtyczkę Podziękowania z nową wersją oprogramowania. Udało mi się również przywrócić stare dane z kopii zapasowej.

Napisany przez 3eugh
Dziękuję serdecznie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata