Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy rzeczywiście ma sens drugi kredytobiorca przy 20.000 euro?

Napisany przez Nick85
Cześć,

niedługo chciałbym wziąć pożyczkę w wysokości 20 000 euro.
Ponieważ jedno z naszych dwóch samochodów w ciągu najbliższych miesięcy odmówi posłuszeństwa i będzie trzeba je wymienić, chcę być odpowiednio przygotowany, gdy nadejdzie ten czas.

Krótko o podstawowych danych.

Mam 30 lat, od ukończenia szkoły zawodowej jestem zatrudniony na czas nieokreślony w sektorze publicznym, a moje miesięczne wynagrodzenie netto to prawie 2000 euro.
Brak innych zobowiązań w jakiejkolwiek formie, nieskazitelna historia kredytowa.

pożyczka powinna być spłacana w ciągu 60 - 72 miesięcy.

Czy faktycznie ma sens dodanie mojej żony jako współkredytobiorcy pod względem warunków kredytu?
Jej dane: Zatrudnienie na nieokreślony czas na część etatu, miesięczne wynagrodzenie netto około 850 euro.

Coraz częściej słyszy się, że nie przynosi to korzyści w postaci lepszych warunków kredytowych, a jedynie wpływa na samą kwotę kredytu.

Czy ktoś tutaj może rozjaśnić tę sprawę?

Dziękuję bardzo!

Napisany przez Suxxess
Dlaczego więc nie wziąć kredytu od dealera samochodowego? Zazwyczaj oferują one dość korzystne warunki, ponieważ chcą sprzedawać swoje auta. Na przykład na https://www.sixt-neuwagen.de, więc moim zdaniem nie ma sensu brać kredytu już teraz. Możecie już zacząć szukać nowego samochodu, ale planowanie finansowania pozostawiłbym na później, gdy nadejdzie odpowiedni moment.

Nie jestem w stanie powiedzieć, czy sensowne jest zaangażowanie twojej żony. Jednak nie sądzę, żeby to w jakikolwiek sposób zaszkodziło.

Napisany przez MC Muffin
Jeśli to możliwe, trzymałbym tę kobietę z tego. Sklepy samochodowe oferują dobre warunki kredytu, chyba że potrafisz dobrze negocjować gotówką i obniżyć cenę.

Napisany przez Kass Finanz
Oczywiście, u handlarza samochodami mogą panować dobre warunki, ponieważ zazwyczaj producenci samochodów subwencjonują sprzedaż. Jednakże zazwyczaj musi być założona w banku zastawa w postaci księgi pojazdu, co w przypadku późniejszej odsprzedaży w trakcie trwania kredytu wiąże się również z wcześniejszym spłaceniem pożyczki.
Oferowanie drugiemu współkredytobiorcy nie ma sensu przy wystarczającej zdolności kredytowej, ponieważ warunki kredytu nie byłyby dalej obniżane.

Napisany przez baufinanz-mv
Cześć Nick85,

w ciągu ostatnich lat często bardziej opłacalne było uzgodnienie kredytu u dealera samochodowego. Szczególnie w przypadku samochodów nowych jest to sensowne. Możesz także zapytać dealera, czy może pośredniczyć w finansowaniu samochodu, który chcesz kupić prywatnie. Wielu dealerów najpierw się zdziwi, ale ogólnie rzecz biorąc, to możliwe.
Co do wcześniejszej sprzedaży, również jest to całkiem proste. 5 dni przed sprzedażą dzwonisz do swojego dealera, aby mógł poprosić bank o przekazanie dowodu rejestracyjnego, jedziesz z nabywcą swojego samochodu do dealera, składasz pieniądze od nabywcy na stół, otrzymujesz dowód rejestracyjny, bardzo prosto.

Pozdrowienia z wybrzeża

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Dzień dobry,

wkrótce chcę wziąć kredyt w wysokości 20 000 euro.
Ponieważ jedno z naszych dwóch samochodów w najbliższych miesiącach odmówi posłuszeństwa i będzie trzeba je wymienić, chcę być odpowiednio przygotowany na tę ewentualność.

Chcesz teraz wziąć kredyt, aby później kupić nim samochód?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Herrmueller, niektórzy to robią, aby już teraz mieć kredyt w kieszeni i móc negocjować cenę samochodu. Ponieważ mają już dostępne pieniądze.

Napisany przez finanzierung
Hm,
ja, też nie do końca rozumiem, jeśli samochód jeszcze kilka miesięcy wytrzyma, albo nie wiadomo jak długo.....
Brzmi to dla mnie jak ktoś, kto nie potrzebuje samochodu w zgodzie z jego dochodem, ale taki, który pasuje do jego poczucia prestiżu.....

Napisany przez Nick85
Dzień dobry wszystkim,

bardzo dziękuję za liczne opinie.

Jestem poruszony tym, jak niektórzy użytkownicy martwią się o moje rzekomo niezbędne przedmioty prestiżowe.

Chciałbym podkreślić, że pomimo moich niespełna 30 lat nigdy nie potrzebowałem kredytu ani limitu debetowego, niezależnie od dotychczasowych samochodów, mieszkania, wakacji czy innych rzeczy.

Dla banków wydaje się być mniej istotne dlaczego teraz potrzebuję kredytu, niż dla niektórych użytkowników. Gdyby dla mnie finansowo było ryzykowne płacić 400 euro miesięcznie bankowi, zrezygnowałbym od razu.

Dziękuję za pomocne odpowiedzi!

Napisany przez baufinanz-mv
Cześć, to tylko miejsce do pogaduszek z dużym doświadczeniem życiowym. Przynajmniej dobrze się bawiłeś.

Napisany przez laperla
Wiele osób uważa, że lepiej jest podać drugiego kredytobiorcę. Ważne jest także, ile zobowiązań już macie. Zalecałbym najpierw zasięgnąć oferty. Może warto obliczyć, jaka byłaby sytuacja z żoną i bez niej. Powodzenia! Laperla www.kredit-beamten.de

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata