Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Lugano Finanz Sp. z o.o. - Co zrobić?

Napisany przez Suncica
Cześć wszystkim,

Na początku chciałbym wam wyjaśnić, kim jest Lugano Finanz i co dokładnie robią:
https://www.gutefrage.net/frage/lugano-finanz
https://verbraucherschutz.de/lugano-finanz/

To po prostu firma oszustów - Niestety dowiedziałem się o tym po podpisaniu umowy…

Dwa dni temu chciałem wziąć kredyt, wszystko szło gładko i wydawało się, że się udaje.
Dzień później dostałem list od Lugano Finanz, w którym był wymagany podpis.

Zrobiłem to naiwnie i wysłałem podpisaną umowę. Tego samego wieczoru coś mi się wydało podejrzane, więc postanowiłem poszukać trochę informacji w internecie.

Jak już zostało wspomniane wcześniej, a także w wielu innych forach i postach, ta firma jest po prostu oszustwem!
Znalazłem w tym forum następujący wątek:

Tam jest wyjaśnione, jak postępować w tej sytuacji i jak się przed tym bronić. Ponieważ tylko podpisałem umowę,
moim zdaniem opcja 3b z tego posta mnie dotyczy. Tam jest napisane, że mimo podpisu nie należy odpowiadać na wszystkie groźby, po prostu nic nie robić. Nawet jeśli rzekome windykacje się włączą. Czytałem o tym już wiele razy na różnych forach, ale nie jestem pewien, czy mogę to zrobić.

A teraz moje pytania do was:

Czy można to po prostu zignorować? Czy Lugano Finanz, mimo swojego tytułu firmy oszukańczej, nic w tej sprawie nie zrobi? I jak to wygląda z punktu widzenia prawnego? Czy mogę po prostu się wycofać i nic nie robić?

Z góry dziękuję za szybką pomoc.

Napisany przez Suncica
Panie bankierze, czy mógłby Pan się wypowiedzieć na ten temat?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Suncica, zareaguj więc tak, jak zaproponowano tam i w innych miejscach. Po prostu brak reakcji to jedno. Chciałbym raczej wysłać list za pośrednictwem listu poleconego i wtedy odpowiednio zareagować, co powinno załatwić sprawę. W razie potrzeby skonsultuj się również z lokalnym biurem rzecznika konsumentów.

Napisany przez Suncica
Dziękuję bardzo!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata