Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam sponsora lub darczyńcy na prawo jazdy samochodowe.

Napisany przez Hiroschiman
Cześć

Nazywam się Pascal, mam 29 lat i pochodzę z NRW / Viersen /,

Jestem żonaty i mam dzieci.

Rok 2013 był dla mnie trudny, miałem poważny wypadek samochodowy jako pasażer, co spowodowało u mnie udar do stycznia. Niestety, z powodu zaniedbania przez szpital, który powiedział mi, że to tylko ból głowy, w styczniu 2014 roku trafiłem do kliniki udarowej, gdzie przebywałem 6 tygodni.

Na szczęście nie doznałem porażenia po udarze, ale niestety zniszczył wewnętrznie wiele rzeczy, zaburzenia tkanki łącznej, które szybko dały znać o sobie. W lipcu znów trafiłem do szpitala na usunięcie dysku L4/L5, niestety to nie było wszystko, w październiku znów trafiłem do szpitala z zatorowością płuc, ledwo uniknąłem śmierci.

Jak widać, mam za sobą wiele. Jestem pacjentem Macumar na całe życie.

Wszystkie raporty dotyczące moich chorób są dostępne i mogą zostać przedstawione. Do wypadku w listopadzie 2013 roku zawsze ciężko pracowałem, zawsze zarabiałem pieniądze, aby utrzymać moją rodzinę.

Niestety, teraz nie mogę już znaleźć niczego odpowiedniego na rynku pracy, a jeśli chcę, muszę mieć prawo jazdy, niestety nie stać mnie na to, bo mam sześcioosobowe gospodarstwo domowe, a trochę środków z zasiłku towarzyskiego, który otrzymuję. Powiedziano mi, abym przeszedł przekwalifikowanie na kierowcę dostawcy, gdzie prawo jazdy byłoby wliczone w koszty, ale niestety trwa to wiecznie, aż w końcu coś ruszy, a tuż przed świętami Bożego Narodzenia.

Co mam więc zaoferować moim dzieciom? Dlatego szukam pomocy i szukam tutaj sponsora, chętnie spotkam się także osobiście, także u mnie w domu, aby móc mu wszystko wyjaśnić i pokazać, że to nie jest próba żebractwa.

Co mogę zaoferować? Mógłbym stopniowo spłacać kwotę po otrzymaniu prawa jazdy i sukcesywnym znalezieniu pracy, a następnie przyspieszyłbym płatność. Mogę również zaoferować umieszczenie reklamy sponsora na moim samochodzie lub w jakiś sposób pomóc w reklamie, aby wnieść swój wkład.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Widzę jedyną szansę, jaką jest poproszenie kogoś z kręgu znajomych lub przyjaciół o sponsorowanie prawa jazdy. Czy taka usługa nie może być również objęta przez urząd pracy/urząd opieki społecznej? Pytanie brzmi, czy z uwagi na swoją historię po udarze mózgu stanie się Pan kierowcą z zawodu. Życzę Państwu i Państwa rodzinie dużo sukcesów, ale muszę porzucić myśl o pozyskaniu prywatnego sponsora za pomocą tego ogłoszenia.

Napisany przez katalog49
Piszesz, że wszystkie problemy zdrowotne wynikają z wypadku, którego doświadczyłeś jako pasażer.

Jako pasażer jesteś jednak ubezpieczony przez ubezpieczenie OC pojazdu, które powinno pokryć wszelkie następstwa tego wypadku drogowego. Czy wystąpiłeś tam o odszkodowanie?

Napisany przez Suxxess
Jak długo już czekasz na decyzję? https://www.beratung-kann-helfen.de/w...nfo_Rechte.pdf
W przeciwnym razie złożyć skargę z powództwa o zaniechanie.

Jak już wspomniano, zadośćuczynić szkodę następczą w firmie ubezpieczeniowej i zaleciłbym zbadanie stopnia niepełnosprawności i uzyskanie tego potwierdzenia.
(ewentualnie można otrzymać specjalne wsparcie, a firmy muszą zatrudniać określoną liczbę osób niepełnosprawnych lub wypłacać rekompensatę, co może być korzyścią na rynku pracy)

Napisany przez whatsmoney
Jeśli chodzi o pisarza, moja rada to udać się do Caritasu lub kościoła, ponieważ często mają możliwości pomocy w przypadku problemów i nieszczęść lub mogą poszukiwać sponsorów poprzez apel o datki w internecie (strona internetowa, YouTube). Doświadczenie pokazuje, że banki i firmy ubezpieczeniowe nigdy nie powinny być postrzegane jako ofiary. Ich celem jest praca z pieniędzmi, chcą tylko zarabiać oraz mieć pewność, że tak będzie. Dlatego ich historia (zwłaszcza z dziećmi) budzi w nich strach. Widzą zbyt wiele ryzyk, a działa z nimi jeszcze fakturowanie z pracy urzędu pracy... tego są świadomi. Zalecam skontaktowanie się z instytucjami, służbami społecznymi, Caritasem, kościołem, miejskim ośrodkiem pomocy społecznej, które zajmują się tego rodzaju problemami zawodowo, ponieważ to ich codzienna praca. Często mają one pomocne wskazówki i znają niekonwencjonalne metody, jak można się pomóc, a nawet mogą sami dać coś z własnych środków. Ponadto, właśnie tam często można spotkać prywatne osoby chętne do pomocy finansowej... stąd w Państwa przypadku byłoby to najlepsze rozwiązanie.

Napisany przez whatsmoney
szanowny panie Hillermann,

Zarejestrowałem się tutaj, aby dowiedzieć się więcej o finansach ... ale faktycznie dowiaduję się więcej o ludziach. Czy mi to pomoże, pozostaje do zobaczenia.

Widzę w Pańskich odpowiedziach, że często kończą się one frustracją dla pytającego. Takiej pomocy czy porady nie oczekuje się. Często mówienie ludziom, że coś nie ma sensu, nie jest pomocne. To jest brak pomocy. Obserwuję od jakiegoś czasu kilka Państwa wypowiedzi i zazwyczaj kończą się podobnie. Dlatego chciałbym od razu prosić, aby nie odpowiadać mi, jeśli masz dla mnie podobne wskazówki. Ponieważ już wiem, co nie działa, tego nie musi mi nikt tłumaczyć. Jeśli jednak masz pomysł, wyjście lub konkretną wskazówkę, która coś wnosi, chętnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata