Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie zakupu mieszkania

Napisany przez Sharky1984
.................................................. ..

Napisany przez matti85
Aby zaoszczędzić na dodatkowych kosztach, Twoja babcia mogłaby Ci podarować mieszkanie, a Ty zapłacisz jej tylko cenę zakupu. Ale z uwagi na Twój scoring, uzyskanie finansowania będzie bardzo trudne. Przepraszam, że nie chcę być żadnym moralnym apostołem, ale po co komu 4 umowy na telefon? Wystarczy jedna z pakietem Allnet Flat i po problemie. Do tego wszystkie te finansowania w wysokości 0,0%, debet i tak dalej. Dla mnie wygląda to na życie ponad stan. Te 170€ można było odłożyć zamiast finansować, tak samo jak inne kwoty. A 20.000€ na mieszkanie? Co to ma być? Ile metrów kwadratowych i w jakiej okolicy? To można byłoby oszczędzić z wynagrodzenia. Jaka jest miesięczna sytuacja dochodowa? Mój tip: - zamknij wszystkie konta bieżące, których nie potrzebujesz - zrezygnuj z wszystkich finansowań w wysokości 0,0% - miej tylko jedną umowę na telefon - przez 9 miesięcy trzymaj napięcie, wtedy twój scoring powinien wzrosnąć

.........................................

Napisany przez matti85
Jak długo to potrwa, nikt nie może powiedzieć. Nawet Schufa. Ale jeśli rzeczy pozostaną bez zmian, to też niewiele się stanie. Jak już wspomniałem, napisałem na górze, co możesz zrobić. 9 miesięcy to nawet kwestia szczęścia. Może to potrwać nawet 12 miesięcy, tego nikt nie może przewidzieć.

Jednej rzeczy nie rozumiem.

Kupujesz mieszkanie od swojej babci za 20 000€, prawda? Nawet ona nie może po prostu anulować swojego drogiego kredytu hipotecznego, tematem są na przykład odsetki przedterminowe. Możesz spróbować u swojego banku na temat tych 20 000€, ale z scoringiem będzie trudno w innych miejscach.

.........................................

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, właśnie tego nie łapię. Dlaczego nie spłacić kredytu w Targobanku i wszystkich finansowań 0% kartą kredytową Barclays oraz zamknąć wszystkie niepotrzebne konta oszczędnościowe? Całe to działanie wykonaj do końca sierpnia, a na pewno zobaczysz skok w następnym raporcie z scoringu w Biurze Informacji Kredytowej. W zakresie mieszkania jednak bank biorący udział w transakcji na pewno będzie chciał zobaczyć, w jaki sposób przeprowadzasz remonty. Biorąc pod uwagę, że cena zakupu wynosi 20 000 EUR, pozostaje jeszcze trochę miejsca na modernizacje, chociaż nie zostanie dużo środków na utrzymanie. Najłatwiej byłoby, gdyby twoja babcia spłaciła wszystkie twoje kredyty z posiadanym kapitałem własnym, a ty kupiłbyś nieruchomość trochę drożej. Wydaje mi się, że nie ma dużego znaczenia, czy cena zakupu wynosi 20 000 EUR czy 25 000 EUR, prawda? (tylko przykład...)

...............

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata