Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: rachunek zabezpieczenia płacowego

Napisany przez Kessel
Cześć wszystkim,

właśnie się zarejestrowałem, ponieważ mam do was ważne pytanie.
Z powodu problemów finansowych mam konto P oraz 2 zajęcia komornicze na nim.
Moje miesięczne dochody w tym miesiącu wynosiły prawie 1600,00 €, a kwota wolna od zajęcia wynosi około 1070,00 € (zaokrąglam, aby łatwiej było liczyć i zrozumieć).
Zostało mi więc potrącone 530,00 €.
Teraz moje pytanie: Czy pieniądze trafiają bezpośrednio do wierzyciela, czy zostaną mi zwrócone 1. dnia następnego miesiąca?
Z powodów zdrowotnych straciłem pracę i dlatego nie zarabiam dużo. Myślę, że około 720,00 €.
Czy jest prawdą, że kwota w wysokości 530,00 € zostanie mi zwrócona i zostanie zrównana z nowymi dochodami?

Pozdrowienia

Kessel

Napisany przez credere
Zgodnie z prawem dłużnik trzeciej strony może wypłacić wierzycielowi kwotę dopiero po upływie następnego miesiąca kalendarzowego po uznaniu wpływających płatności, co oznacza, że faktycznie w systemach księgowych istnieje kwota do wypłacenia w następnym miesiącu - ta kwota jednak nie zwiększa kwoty wolnej do wypłaty.

Inaczej będzie, jeśli w danym miesiącu nie wykorzystasz całej kwoty wolnej do wypłaty, czyli przychodzą 800 euro, a masz dostępne tylko 600 euro, wtedy w następnym miesiącu nadal masz możliwość wypłacenia pozostałych 200 euro dodatkowo.

Oznacza to dla Ciebie: Podwyższenie nie może być dokonane, bank musi wypłacić kwotę wierzycielowi.

Napisany przez 2Escorpio

Oznacza to dla ciebie: Podwyżka nie może być dokonana, bank musi wypłacić kwotę wierzycielowi.

Dokładnie... Te 530 euro nie zostaną więc ponownie zaliczone ani nie zostaną uwolnione w następnym miesiącu, ponieważ limit uwolnienia został już wyczerpany w tym miesiącu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata