Re: Finansowanie budowy przez DSL Bank zostało odrzucone - czy są jakieś alternatywy?
Napisany przez Hermine -
- śr sie 26, 2015 12:28 pm
Cześć z tej strony,
po pewnym czasie jako cichy czytelnik postanowiłem zwrócić się z pytaniem do ekspertów.
Otrzymałem informację, że Bank DSL nie finansuje mojej wymarzonej nieruchomości z powodu wewnętrznych problemów. Znaczy to, według mojego pośrednika finansowego, albo złe wyniki w Schufa, albo więcej niż 2 nieudane próby obciążenia w ciągu ostatnich 24 miesięcy. Złe wyniki w Schufa mogę wykluczyć (ostatnie sprawdzenie dało wynik 98%), niestety miałem od czasu do czasu kilkudziesięciogroszowe opóźnienia, które zawsze były szybko spłacane.
A teraz do planu:
Cena zakupu 120.000 € (już obniżono o 20.000 €)
Koszty dodatkowe 14.400 €
Modernizacja 50.000 €, z czego 18.000 € to wkład własny
Całkowita kwota 184.400 €
Kapitał własny 6.500 €
Potrzebne finansowanie 160.000 €
Moje zarobki wynoszą 2.600 € netto bez premii świątecznej (praca w sektorze publicznym na czas nieokreślony)
Zobowiązania 260 € z kredytów samochodowych
Chciałbym finansować wszystko sam.
Czy mam jakieś opcje?
Z góry dziękuję za przeczytanie i rozważenie!
Pozdrowienia
po pewnym czasie jako cichy czytelnik postanowiłem zwrócić się z pytaniem do ekspertów.
Otrzymałem informację, że Bank DSL nie finansuje mojej wymarzonej nieruchomości z powodu wewnętrznych problemów. Znaczy to, według mojego pośrednika finansowego, albo złe wyniki w Schufa, albo więcej niż 2 nieudane próby obciążenia w ciągu ostatnich 24 miesięcy. Złe wyniki w Schufa mogę wykluczyć (ostatnie sprawdzenie dało wynik 98%), niestety miałem od czasu do czasu kilkudziesięciogroszowe opóźnienia, które zawsze były szybko spłacane.
A teraz do planu:
Cena zakupu 120.000 € (już obniżono o 20.000 €)
Koszty dodatkowe 14.400 €
Modernizacja 50.000 €, z czego 18.000 € to wkład własny
Całkowita kwota 184.400 €
Kapitał własny 6.500 €
Potrzebne finansowanie 160.000 €
Moje zarobki wynoszą 2.600 € netto bez premii świątecznej (praca w sektorze publicznym na czas nieokreślony)
Zobowiązania 260 € z kredytów samochodowych
Chciałbym finansować wszystko sam.
Czy mam jakieś opcje?
Z góry dziękuję za przeczytanie i rozważenie!
Pozdrowienia