Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy przez DSL Bank zostało odrzucone - czy są jakieś alternatywy?

Napisany przez Hermine
Cześć z tej strony,

po pewnym czasie jako cichy czytelnik postanowiłem zwrócić się z pytaniem do ekspertów.

Otrzymałem informację, że Bank DSL nie finansuje mojej wymarzonej nieruchomości z powodu wewnętrznych problemów. Znaczy to, według mojego pośrednika finansowego, albo złe wyniki w Schufa, albo więcej niż 2 nieudane próby obciążenia w ciągu ostatnich 24 miesięcy. Złe wyniki w Schufa mogę wykluczyć (ostatnie sprawdzenie dało wynik 98%), niestety miałem od czasu do czasu kilkudziesięciogroszowe opóźnienia, które zawsze były szybko spłacane.

A teraz do planu:
Cena zakupu 120.000 € (już obniżono o 20.000 €)
Koszty dodatkowe 14.400 €
Modernizacja 50.000 €, z czego 18.000 € to wkład własny
Całkowita kwota 184.400 €

Kapitał własny 6.500 €

Potrzebne finansowanie 160.000 €

Moje zarobki wynoszą 2.600 € netto bez premii świątecznej (praca w sektorze publicznym na czas nieokreślony)
Zobowiązania 260 € z kredytów samochodowych

Chciałbym finansować wszystko sam.

Czy mam jakieś opcje?

Z góry dziękuję za przeczytanie i rozważenie!

Pozdrowienia

Re: Finansowanie budowy przez DSL Bank zostało odrzucone - czy są jakieś alternatywy?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Hermine,

Rücklastschriften mogą być decydujące tylko wtedy, gdy dana osoba utrzymuje połączenie kont bankowych w obrębie koncernu (Postbank, BHW, Deutsche Bank i DSL Bank).

Czy w przypadku banku DSL po zielonym scoringu zdarzenie było już fizycznie obecne, czy wystąpił czerwony scoring przy zapytaniu przez system?

Napisany przez Trader60
Hermine, Zawsze istnieją alternatywy, czy powinniśmy o tym porozmawiać?

info@sinnl-finanz.de
www.finanzoptimierer-sinnl.de

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Traderze,

miło, że się aktywujesz. Krótki wskazówka: aktywnie uczestnicz w odpowiedziach i udzielaniu pomocy osobom zakładającym wątki tutaj na forum, pokaż swoje kompetencje, ale także chęć pomocy, a jeśli chcesz coś sprzedać, napisz do pytających/szukających pomocy wiadomość prywatną!

Nachalna reklama jest irytująca i działa zbyt nachalnie! I nikomu nie pomaga, zwłaszcza społeczności!

Napisany przez Trader60
noelmaxim, jeśli ktoś tu robi reklamę, to chyba Pan, popatrz tylko na swoje podpisy. Kiedy czytam te wysokopozycyjne opracowania, zastanawiam się, czy klient je zrozumie?
nie zamieściłbym tu propozycji finansowania, nie znając życzeń klienta, nie rozmawiając wcześniej z nim. Rozumiałam Pana jako kompetentnego doradcę, czy się mylę???

Napisany przez Hermine
Proszę zamknąć ten temat.

Obecnie opracowywane jest dobre rozwiązanie, więc dalsza pomoc nie będzie konieczna.

Dziękuję!

Napisany przez NaTwoim13
@Trader60

Proszę zaangażuj się poprzez merytoryczne komentarze i odpowiedzi, aby forum nadal pozostawało tak informacyjne i pouczające, a tym samym pozostawało silnie uczęszczane. Idealnie przez okres 3-4 lat ciągłej aktywności.

Oczywiście z tą sygnaturą, abym mógł zawsze służyć radą i pomocą.

Jeśli uznają Państwo moje kompetencje i oceniają je pozytywnie, są na dobrej drodze

Propozycje finansowe praktycznie nie pojawią się ode mnie tutaj, a stwierdzenie, że trzeba znać klientów indywidualnie, aby móc dokonać oceny, znajduje się w wielu moich postach.

Cieszę się, że w przyszłości będę mógł czytać Państwa fachowe komentarze jako dalsze wsparcie dla wysokiej jakości forum.

Napisany przez Bauzins-24
Cześć Hermine,

Twoje do wkładu własnego jest mniejsze niż koszty dodatkowe, dlatego odpada wiele banków. Wkłady własne nie są uwzględniane przez wszystkie banki, przynajmniej nie wtedy, gdy staramy się z nimi współfinansować koszty dodatkowe. Zwroty incaso, nawet jeśli są one szybko spłacane, wskazują na to, że Twoje dochody nie zawsze pokrywają Twoje wydatki.
Poleciłbym Ci spróbować przynajmniej opłacić koszty dodatkowe z własnego kapitału. Być może ktoś z rodziny może Ci pomóc?
W ten sposób będziesz mieć więcej banków do wyboru, żeby ewentualnie zrealizować swoje plany.

W razie pytań, śmiało się ze mną skontaktuj.

Pozdrowienia

Bauzins-24
info@bauzins-24.de

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ostatecznie warto jeszcze sprawdzić, czy kwota pozostałego zadłużenia kredytu ratalnego jest niższa, równa czy wyższa niż kapitał własny.
Jeśli posiadasz więcej kapitału własnego niż pozostałe zadłużenie kredytu ratalnego, taktycznie interesującym rozwiązaniem jest spłacenie kredytu ratalnego z tego kapitału.
W rezultacie będziesz miał trochę kapitału własnego, ale już żadnych długów.
Taka podstawa jest również sensowna, aby nadal uzyskać od banku pełne finansowanie wszystkich kosztów.

Napisany przez Kass Finanz
Generalnie można powiedzieć, że jeśli bank odmówi, można łatwo uzyskać finansowanie w innym banku.
Jak w każdej finansowej sprawie, wszystko zależy od szczegółów. Obejmuje to oprócz nieruchomości również kryteria kredytowe klienta.
Ogólnie rzecz biorąc, w przypadku zapytania o kredyt budowlany bank nie wymaga wyciągów z konta. Wykorzystywane są wewnętrzne możliwości banku w celu potwierdzenia zdolności kredytowej. Krótkoterminowe zaciągnięcie kredytów na pewno nie jest korzystne, ale nie przeszkadza to znacząco, jeśli nie są to ciągłe podwyżki i są opłacalne. Koszty modernizacji i wkłady własne w tym zakresie muszą być udokumentowane i zrozumiałe.

Napisany przez laperla
Cześć Hermine,

istnieje wiele możliwości. Nie tylko DSL Bank.
Sprawdź w internecie i zrób zapytania u różnych dostawców. Pamiętaj jednak, żeby nie zapisywali tego w Biurze Informacji Kredytowej.

Pozdrowienia,
Laperla
www.kredit-beamten.de

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata