Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy banki sprawdzają zatrudnienie swoich klientów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Kiedy otwieram konto osobiste w banku, muszę także podać informacje dotyczące mojego zatrudnienia i miesięcznego wynagrodzenia. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Na podstawie tych informacji otrzymałem również kredyt odnawialny. W chwili otwarcia konta pracowałem na pełny etat, a moje wynagrodzenie netto wynosiło 2000 euro. Niestety praca była na czas określony, więc teraz szukam czegoś nowego i prawdopodobnie dostanę tylko pracę na pół etatu, co oznacza niższe wynagrodzenie. Czy jestem zobowiązany poinformować o tym bank, czy też regularnie sprawdza on informacje o zatrudnieniu swoich klientów?

Napisany przez Birgit
Cześć,
bank regularnie dostosowuje debet do wpływów. (zwykle 3-krotność miesięcznych wpływów)
Nie musisz niczego zgłaszać. Bank widzi, ile pieniędzy wpływa.

Napisany przez 2Escorpio
Należy jednak pamiętać, że debet zostanie obniżony, jeśli jest używany.

Jeśli po tym przekroczysz limit debetu, spowoduje to problem.

Napisany przez MagicMike
Cześć wszystkim,

dlaczego nie chcesz po prostu poinformować swojego banku o swojej nowej sytuacji?

Większość czasu uczciwość popłaca.

Pozdrowienia, Mike

Napisany przez financebroke
Nie byłbym na twoim miejscu ją wykonał, w końcu sam wiesz najlepiej, ile masz miesięcznie do dyspozycji i ile możesz wydać, a także jaki debet jest dla ciebie akceptowalny.

Korzystanie regularnie z debetu w wysokości trzykrotności dochodu nie jest zalecane, powinno być przeznaczone tylko na absolutne nagłe przypadki, niemniej jednak jest wielu, którzy to nadużywają i muszą refinansować na drogą pożyczkę.

Napisany przez ElBarto
Dołączam się: Bank zazwyczaj szybko zauważa, że wpływy gotówki spadają i dostosowuje wtedy debet. Dlatego najlepiej jak najszybciej doprowadzić saldo konta powyżej 0, ponieważ z obniżoną pensją nie jest to przyjemne, gdy trzeba szybko ograniczyć debet.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata