Re: Odwołanie umowy pożyczki - Następujące banki zawdzięczają stare odwołane pożyczki:
Napisany przez 6Bankkaufmann -
- ndz wrz 13, 2015 9:33 am
Dziś nie zamierzam rozmawiać o pierwszym kroku - odwołaniu umowy kredytowej. Na ten temat istnieje wystarczająca liczba innych wpisów. Chodzi mi o to, żeby przejść do kolejnego kroku. kredyt został już skutecznie odwołany. Decyzja sądu jest już wydana. W związku z bieżącą sytuacją, mam pierwsze finansowanie, gdzie odwołany kredyt ma być refinansowany. Po przejrzeniu rynku, szybko dostaje się formę odpowiedzi: 90% banków odrzuca dobrego klienta. Powód jest prosty: jeśli klient wszczął już proces sądowy, może w końcu znaleźć coś w umowie kredytowej i ewentualnie ponownie pozwać nowy bank.
Mój sugestia jest taka: Jako członek forum, możesz podzielić się informacją o tym, przeciwko której bankowi z sukcesem się sądziłeś i który bank z sukcesem udało ci się później refinansować. Byłoby to interesujące dla czytelników forum, a także dla innych pośredników finansowych, prawda? W moim przypadku klient pomyślnie przejął sprawę z DSL Bankiem za pośrednictwem swojego adwokata, a ja rozważam skorzystanie z usług średniej wielkości banku jako banku, do którego refinansowania. Nie podaję jeszcze nazwy, ponieważ wierzę dopiero w to, gdy otrzymam potwierdzenie kredytu.
Jeśli coś takiego już istnieje, proszę o podanie krótkiego linku, abym mógł to przeczytać, bo sam nie znalazłem.
Mój sugestia jest taka: Jako członek forum, możesz podzielić się informacją o tym, przeciwko której bankowi z sukcesem się sądziłeś i który bank z sukcesem udało ci się później refinansować. Byłoby to interesujące dla czytelników forum, a także dla innych pośredników finansowych, prawda? W moim przypadku klient pomyślnie przejął sprawę z DSL Bankiem za pośrednictwem swojego adwokata, a ja rozważam skorzystanie z usług średniej wielkości banku jako banku, do którego refinansowania. Nie podaję jeszcze nazwy, ponieważ wierzę dopiero w to, gdy otrzymam potwierdzenie kredytu.
Jeśli coś takiego już istnieje, proszę o podanie krótkiego linku, abym mógł to przeczytać, bo sam nie znalazłem.