Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odwołanie umowy pożyczki - Następujące banki zawdzięczają stare odwołane pożyczki:

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dziś nie zamierzam rozmawiać o pierwszym kroku - odwołaniu umowy kredytowej. Na ten temat istnieje wystarczająca liczba innych wpisów. Chodzi mi o to, żeby przejść do kolejnego kroku. kredyt został już skutecznie odwołany. Decyzja sądu jest już wydana. W związku z bieżącą sytuacją, mam pierwsze finansowanie, gdzie odwołany kredyt ma być refinansowany. Po przejrzeniu rynku, szybko dostaje się formę odpowiedzi: 90% banków odrzuca dobrego klienta. Powód jest prosty: jeśli klient wszczął już proces sądowy, może w końcu znaleźć coś w umowie kredytowej i ewentualnie ponownie pozwać nowy bank.

Mój sugestia jest taka: Jako członek forum, możesz podzielić się informacją o tym, przeciwko której bankowi z sukcesem się sądziłeś i który bank z sukcesem udało ci się później refinansować. Byłoby to interesujące dla czytelników forum, a także dla innych pośredników finansowych, prawda? W moim przypadku klient pomyślnie przejął sprawę z DSL Bankiem za pośrednictwem swojego adwokata, a ja rozważam skorzystanie z usług średniej wielkości banku jako banku, do którego refinansowania. Nie podaję jeszcze nazwy, ponieważ wierzę dopiero w to, gdy otrzymam potwierdzenie kredytu.

Jeśli coś takiego już istnieje, proszę o podanie krótkiego linku, abym mógł to przeczytać, bo sam nie znalazłem.

Re: Odwołanie umowy pożyczki - Następujące banki zawdzięczają stare odwołane pożyczki:

Napisany przez Hanomag
Problemem jest jednak to, że większość udanych przypadków osiągana jest poprzez zawarcie porozumienia, a zazwyczaj podpisywana jest wówczas klauzula poufności.

To może być. Rozumiem to tak, że informuje się, które banki zewnętrzne dokonują refinansowania dotychczasowych banków. Jest wiadomo, że DIBA, DSL Bank mają wiele pożyczek na zewnątrz. Wiele spraw przeciwko nim jest w toku poprzez odwołanie. W obecnym postanowieniu przeciwko DSL Bank z sierpnia 2015 r. od Sądu Okręgowego w Bonn jest napisane, że określona pożyczka (z numerem konta pożyczki xyz) kończy się 30.09.2015 r. A klient musi zapłacić do 15 października. Nie ma tu możliwości porozumienia, tylko refinansowanie. Teraz idziemy dalej. Normalni pośrednicy finansowi mogą wprowadzić dobry przypadek do tzw. platformy (Prohyp, Interhyp, Starpool, Europace...itd.) i w dobrym przypadku ten przypadek jest zielony. Absolutnie błędne jest więc dla zwykłego pośrednika finansowego powiedzieć och, proponuję Ci ten bank z najniższym oprocentowaniem...Tutaj jest zielono, więc pasuje to... Ponieważ tylko bardzo niewiele normalnych banków refinansuje pożyczki, które mają zostać spłacone poprzez odwołanie. Myślę/myślałem do tej pory...że wtedy użytkownik forum xyz może to tutaj napisać. Przykład: Miałem przypadek, gdzie pożyczka z DSL Bank została skutecznie anulowana poprzez odwołanie. Teraz jest bank lokalny, który zatwierdził refinansowanie. Mniej więcej tak. Interesujące jest także, czy w przypadkach rzeczywistych nowy bank nadal zezwalał na zwiększenie kapitału/dostarczenie kapitału dla klienta, jeśli nadal miał inny potrzebujący aspekt. Oczywiście, należy zgłaszać tylko prawdziwe przypadki. Ale można pozostać anonimowym...

Napisany przez S. Schweers
W zasadzie dobry pomysł, obawiam się jednak, że publiczne ujawnienie gotowości do oferowania dodatkowej finansowania pomimo cofnięcia zgody może ją ograniczyć. Nie jestem pośrednikiem finansowym. Słyszałem o poszczególnych oddziałach, które oferują tego rodzaju finansowanie, mimo że bank jako całość nie udziela na ten temat informacji lub raczej udziela negatywnych informacji. Być może lepiej byłoby wysyłać prywatne wiadomości w tej sprawie? Czyli poinformować, że zna się bank i chętnie poda się nazwę drogą prywatnej wiadomości?...

Napisany przez NaTwoim13
Wszystko zupełnie niepotrzebne, większość banków obecnie finansuje osoby, które wycofały się z umowy, a my, dobrzy pośrednicy finansowi, powinniśmy wiedzieć, które zielone przypadki nie wchodzą w grę.

@Noelmaxim większość banków...... Spróbuj zadzwonić do Interhyp. Tam mówią, że ogólnie 90% banków tego nie robi.
@Noelmaxim, jeśli już zakończyłeś sukcesywnie jedną sprawę związana z odwołaniem, możesz podzielić się informacją o bankach dla innych czytelników forum.

Mój przypadek sam się zakończył, ponieważ sędzia musi jeszcze sprawdzić pewne kwestie związane z ustawą telekomunikacyjną, co wydłuża cały proces.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć specjaliście od bankowości,

kto właściwie jest Interhyp? Powiedzmy sobie szczerze!!! To byłoby jeszcze piękniejsze, gdyby Ing.DiBa odrzuciła te finansowania, ponieważ prowadzi sprawy sądowe z powodu arbitralnego kształtowania pouczeń o odstąpieniu do 2009 roku, a jej córka oferuje refinansowanie kredytów z odstąpieniem swobodnie, radośnie i aktywnie????

Po prostu daj znać, paleta najlepszych banków z najlepszymi oprocentowaniami jest gotowa.

Napisany przez 3eugh

Witaj pracowniku banku,

ale kto to właściwie jest Interhyp? Serio teraz!!! To by było coś, gdyby ING.DiBa odrzucała te finansowania, ma przecież na karku proces za procesem ze względu na swoją samowolną interpretację pouczeń o odstąpieniu aż do 2009 roku, a jej córka oferuje rozwiązanie odwołania dotyczące pożyczek z radością i inicjatywą, bez żadnych ograniczeń????

Skontaktuj się z nami, mamy gotową gamę najlepszych banków z najlepszymi oprocentowaniami.

Ale Interhyp faktycznie oferuje klientom ING-DiBa konkretne finansowania po odstąpieniu (DSL, Commerzbank, ubezpieczenia itp.). Ponieważ Interhyp zarabia na tym, zarabia również ich matka ING w Holandii - co oznacza, że ING-DiBa AG we Frankfurcie także na tym zarabia. Choć bank nie jest zachwycony klientami, którzy odstępują, również on oferuje swoim klientom finansowanie po odstąpieniu - bez uznania obowiązku prawnego i tylko przy podpisaniu umowy o zachowaniu poufności. Jednak ta umowa obowiązuje dopiero po zaakceptowaniu oferty przez klienta, więc klient może publicznie ujawnić takie oferty. Ktoś może się z tego cieszyć, to inna sprawa, ale to się zdarza.

Ostatecznie uważam, że ogólna klasyfikacja Bank A to robi, Bank B nie jest nieodpowiednia. Jakiś czas temu panowała histeria, że żaden bank nie chce już finansować (klientów po odstąpieniu), ale to była czysta strategia banków, które chciały, aby klienci się wystraszyli i nie odstąpili, z obawy przed brakiem finansowania. Już niedługo przejawia się jednak chciwość banków, które (nawet pod przykrywką) woli zrobić nową umowę upartemu klientowi niż stracić go na rzecz konkurencji. Zwłaszcza w przypadku strat z powodu odstąpień, chętnie przyjmują każdego dobrego(!) klienta. A co do wspomnianej ogólnej klasyfikacji banków: Ostatecznie decydują oni (jak zawsze) na podstawie kryteriów wiarygodności i innych okoliczności. Nie są głupi i potrafią liczyć. Gdzie uważają, że z danym klientem nie da się już wiele zarobić, wolą pożegnać się, ale jeśli klient ma duży pozostały dług i dobrą zdolność kredytową, skłonni są zaproponować ofertę, niż pozwolić tej dużej sumie przejść do konkurencji. A jak Państwo to widzą?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć eugh,

od samego rdzenia powiedzą to samo, te pożyczki są przyjmowane przez banki. Bycie cofającym się już nie jest kryterium wykluczenia, z wyjątkiem Ing.DiBa.

Zapytałem tylko, kim jest Interhyp. Mam z nimi zero punktów styczności, jeśli oni również pośredniczą w tych pożyczkach, dobrze, niech tak będzie. Nie zdziwiło mnie to bardzo, dlaczego mieliby nie czerpać dochodów, aby móc oddać matce trochę z tego, co traci przez liczne pozwy i ugody.

Napisany przez RonMcDon
To jest naprawdę ważny wątek. Dzisiaj rozmawiałem z doradcą finansowym na temat oferty refinansowania. Według prospektu współpracują oni z (rzekomo) 300 partnerami. I teraz uwaga, prawie spadłem z krzesła. doradca wspomniał, że tzw. miejsce rozliczeniowe (które następnie rozdziela do banków??) nie przyjmuje już wniosków, jeśli w nich są widoczne wczesne rozwiązania (tj. odwołanie) umowy. Wygląda na to, że ten zasięg się powiększa. Wygląda na to, że finansowi doradcy to zauważyli. Około 3/4 roku temu było inaczej, gdy zadałem im swoje pytanie. Byłoby świetnie, gdybyście podzielili się swoimi doświadczeniami w tym, moim zdaniem, istotnym wątku. A ktoś coś może powiedzieć na temat tego miejsca rozliczeniowego? Będę nadal to śledzić. Jeśli to nie wypali, to zapomnijcie o odwołaniu.

Napisany przez Polli1209
Dzisiaj rozmawiałem z doradcą z banku Comdirect na temat refinansowania kredytu. Sami nie udzielają kredytów hipotecznych, ale według reklamy wybierają spośród 250 dostawców...
Gdy wspomniałem, że chodzi o odwołany kredyt, powiedział od razu, że banki tego nie robią, zwłaszcza te, które mają wiele odwołań, takie jak np. IngDiba i DSL...
Jednak przyznał także, że są banki, które podejmują takie decyzje, ale oczywiście sprawdzają to w indywidualnych przypadkach, czy zdolność kredytowa i obiekt do finansowania są odpowiednie, np. Commerzbank. Powiedział, że banki nie mówią Nie, jeśli mogą na tym zarobić (w skrócie)
Obiecał wysłać mi odpowiednią ofertę, ponieważ ogólnie zdolność kredytowa i obiekt finansowania u nas pasują.
Jutro mam spotkanie w banku Spada Bank (West), zobaczymy, co powiedzą...
Dam relację z tego, ale będę też wdzięczny za doświadczenia w tym temacie.

Napisany przez NaTwoim13
@all

Wszystko jest krytyką, starannie przygotowane finansowanie i złożone przez solidnego pośrednika finansowego, każdy bank to przyjmie, każdy!! Banki potrzebują tego biznesu, właśnie dlatego, że zaczyna im spadać, już spadło. Dla każdego banku to jest najważniejsze!!

Napisany przez Fishtowner
kredyt w kasie, refinansowanie w banku (bank domowy). Więc żaden problem.
Oczywiście 0,2-0,3%, być może więcej, ale cóż z tego

Nie sądzę, że każdy bank przyjmuje takie transakcje. Dlatego myślałem, że tutaj będą publikowane prawdziwe przypadki rozliczone. Cóż...

Napisany przez NaTwoim13
Chętnie jeszcze raz, banki biorą to zlecenie! Jednak tylko Ing. Diba i ta nie była dostępna z ponad 300 dostępnych banków i odrzuciła to zlecenie.

Napisany przez Polli1209
Myślę także, że banki - o ile mamy odpowiednią zdolność kredytową i dobry obiekt - zasadniczo udzielają finansowania. Istnieje wystarczająca liczba banków, które to robią. Nawet pod dobrymi warunkami.

Wcześniej miałem spotkanie w Sparkasse West: Od razu na początku powiedziałem, że chodzi o refinansowanie w związku z odwołaniem kredytu, nie było to problemem. Miałem godzinne pierwsze spotkanie, w przyszłym tygodniu kolejne, do którego pani przeliczy wszystkie kluczowe parametry po dzisiejszym zebraniu informacji.

Moje konkretne pytanie, czy będzie problem z tym, że chodzi o odwołany kredyt, jasno odpowiedziała NIE - dla niej nieistotne jest, z jakich powodów następuje refinansowanie. Chcą też prowadzić biznes.

Doradca z Comdirect wysłał mi ofertę Commerzbank, jego wiadomość w mailu była jednak zabawna:

Cytat:
...O ile zrozumiałem Państwa zapytanie, chce Pan/Pani odwołać swoją pożyczkę i refinansować ją z powodu wadliwego pouczenia o prawie odstąpienia w obecnym finansowaniu.

Aktualnie jestem związany rękami, ponieważ nasi partnerzy bankowi mogą działać dopiero po otrzymaniu potwierdzenia wypowiedzenia ING DiBa. Wcześniejsza ocena jest wykluczona. Dodatkowym utrudnieniem jest to, że coraz więcej banków wyklucza refinansowanie z tytułu rozwiązanego umowy (patrz centrum konsumenckie Bremen: http:/www.verbraucherzentrale-bremen.de/kreditinstitute-verweigern-anschlussfinanzierung).

W Państwa konkretnym przypadku oznacza to, że możemy działać dopiero, gdy otrzymacie informacje, że rzeczywiście możecie anulować umowę.

Mam nadzieję, że te informacje pomogą w dalszym planowaniu. Na razie odłożę Państwa zapytanie. Proszę się zwrócić do mnie ponownie, jeśli sytuacja po Państwa i waszym obecnym banku ulegnie zmianie. Z przyjemnością ponownie sprawdzę możliwość i zobaczę, jakie warunki możemy otrzymać na rynku oprocentowania...

Koniec cytatu

Link do centrum konsumenckiego Bremen jest dosyć stary, z 2014 roku, myślę, że to już nie ma znaczenia. Wygląda na to, że teraz nie chcą sobie zbytnio zawracać głowy...

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Polli1209,

musimy jednak dokonać pewnej różnicy. Jedno dotyczy podstawowego pytania, czy osoby składające odwołanie powinny być finansowane, a drugie - kiedy. Jeśli już otrzymałaś/eś pismo o spłacie, można natychmiast dokonać refinansowania, zgodnie z zapewnieniem innego kredytu, między innymi dlatego, że ustalono już ustaloną datę wypłaty oraz że zostało jasno określone, że spłata jest możliwa/dozwolona, czyli bank akceptuje środki pieniężne. Równie istotne dla banku, który zostanie spłacony, jest dokładna i określona kwota potrzebna do spłaty.

Jeśli jednak znajdujesz się w trakcie procesu lub chcesz w nim uczestniczyć, możesz uzyskać finansowanie i zapewnienie tylko na datę zakończenia oprocentowania oraz odpowiednią wartość. Jest to również możliwe i uważam to za interesujące, jeśli istnieje szansa na wcześniejsze wyjście ze zobowiązania kredytowego, o ile bank refinansujący jest w stanie wypłacić wcześniej. W takiej sytuacji ważne jest, aby mieć pewne rezerwy finansowe, ponieważ w przypadku wcześniejszej spłaty, pozostała wartość kredytu jest większa niż planowano. Istnieją jednak odpowiednie rozwiązania, a bank, który wspiera drogę osoby składającej pozew w tej sprawie, jest jednym z banków oferujących najkorzystniejsze warunki kredytów z terminem zapadalności w przód. Warunki kredytów pasują do warunków i elastyczności pożyczki.

Napisany przez 3eugh

...Ale przyznał również, że istnieją banki, które idą tą drogą, ale oczywiście zawsze sprawdzają indywidualnie, czy wiarygodność i obiekt do sfinansowania są odpowiednie, na przykład Commerzbank wydaje się to robić. Powiedział, że banki nie mówią nie, gdy mogą coś zarobić (z grubsza)
Chciał wysłać mi odpowiednią ofertę, ponieważ nasza wiarygodność i obiekt zdają się ogólnie pasować...

Wszystkie jednak banki muszą tak postępować, jeśli nie chcą zbankrutować w końcu, czyli wiarygodność / przypadek zawsze odgrywają rolę.

Cytat od Polli1209

Myślę również, że banki - zakładając odpowiednią wiarygodność i dobry obiekt - zasadniczo udzielają finansowania. Albo że istnieje wystarczająca liczba banków, które to robią. Nawet w dobrych warunkach. ...

Ecco!

Cytat od Polli1209

...doradca Comdirect wysłał mi ofertę Commerzbank, ale jego wiadomość w mailu spotkała mnie z uśmiechem:

Cytat:
..., ponieważ nasi partnerzy bankowi działają dopiero po otrzymaniu potwierdzenia wypowiedzenia ING DiBa. Wcześniejsza ocena jest wykluczona. ...

Rozumiem, że żadne z banków nie dostarczy nam wiążącej oferty, dopóki zabezpieczenia nie zostaną uwolnione, ale stara bank nie uwolni ich dopóki kwota wykupu nie zostanie uregulowana, czyli krąży się w kółko przy życzeniu o wiążącą ofertę.

Niemniej jednak powinno być wystarczająco banków (bez względu na to, czy są one docelowe czy poprzez pośrednika), które złożą nam niezobowiązującą ofertę, mam na myśli tu nie tylko informację o warunkach udzieloną przez pośrednika, ale już bezwarunkową ofertę od banku.

Słyszałem, że Commerzbank na to przystaje. Co było w twojej ofercie od CB? Czy była niezobowiązująca czy z zastrzeżeniem... itp.? Nie do końca rozumiem, dlaczego doradca Comdirect wysłał Ci ofertę od CB, ale jednocześnie napisał, że nie idzie dalej. Czy chciał on tylko powiedzieć, że papier na którym jest oferta jest bezwartościowy?

Nawiasem mówiąc, wiem o przynajmniej jednym przypadku, gdzie DSL Bank i duża firma ubezpieczeniowa złożyły oferty na finansowanie uzupełniające do spłaty skasowanego kredytu hipotecznego.

Napisany przez Polli1209

Jeśli jednak znajdujesz się w trwającym procesie lub chcesz się w niego zaangażować, to tylko termin zapadalności oprocentowania z odpowiednim terminem waluty może zostać sfinansowany i zagwarantowany. Uważam, że jest to interesujące nawet wtedy, gdy istnieje szansa na wcześniejsze spłacenie kredytu, pod warunkiem że bank przejmujący jest w stanie wypłacić wcześniej. W takim przypadku należy mieć pewne rezerwy, ponieważ w przypadku wcześniejszej spłaty kwota pozostała do spłaty będzie wyższa niż przewidywano. Istnieją jednak rozwiązania, a bank, który wspiera kredytobiorcę na takiej ścieżce, jest zawsze jednym z banków oferujących najkorzystniejsze warunki kredytów z opcją forward. Warunki te są zgodne z warunkami i elastycznością kredytu.

Cześć Noelmaxim,

A co to jest termin zapadalności oprocentowania? Czy to data, kiedy wygasa termin oprocentowania bieżącego kredytu hipotecznego lub data, kiedy można go najwcześniej regularnie rozwiązać?

Napisany przez Polli1209

Ale wszystkie banki muszą to zrobić, jeśli nie chcą zbankrutować w końcu, czyli zdolność kredytowa/przypadek zawsze odgrywają rolę.

Tak, oczywiście, ale powiedział mi (ustnie), że partnerzy finansowi, z którymi współpracują, nie chcieliby nawet sprawdzać osób składających odwołania - czyli odrzucenie od samego początku.

Napisany przez 3eugh
Można złożyć 2 wnioski o finansowanie reszty wartości - na kwotę w momencie
odstąpienia, końca okresu obowiązywania stopy procentowej (EDYTUJ: jako kredyt zabezpieczony finansowo).

Z pierwszą można również uzyskać dowód ewentualnego roszczenia o odszkodowanie przeciwko starej bankowi, jeśli odrzucenie odstąpienia/wywołanie opóźnienia przez nią w przypadku rosnących stóp procentowych spowoduje stratę odsetek przy obecnie korzystnej refinansowaniu.

Napisany przez Polli1209
Tak, myślę, że to ma sens. Tym bardziej, że w naszym przypadku normalny koniec nie jest aż tak daleko - jeśli dojdzie do ewentualnego procesu i potem ostateczna decyzja zostanie podjęta, możemy już wtedy zbliżać się w kierunku momentu kredytu refinansującego...

Napisany przez 3eugh
Z Drugą ofertą (na koniec okresu obowiązywania oprocentowania) miałem na myśli kredyt z możliwością wcześniejszej spłaty, ponieważ inny kredyt (bez możliwości wcześniejszej spłaty) w wysokości pozostałej kwoty do zapłaty na koniec okresu obowiązywania oprocentowania nie miałby sensu w chwili obecnej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata