Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy 26-letni mężczyzna pracujący na własny rachunek może uzyskać ubezpieczenie zdrowotne prywatne za mniej niż 100 euro?

Napisany przez Thomas97
Cześć wszystkim,

Szukam taniej taryfy, najlepiej poniżej 100 euro. Obecnie jestem prywatnie ubezpieczony tylko przez rodzinę (ojciec urzędnik).

Rozumiem, że za tę cenę nie mogę oczekiwać pełnej ochrony, ale nie jest mi to potrzebne. Jestem zdrowy, a terapie, które mi pomagały, musiałem i tak opłacać samodzielnie, ale to inna sprawa.

Dlatego moje pytanie brzmi, czy istnieje taryfa, która oferuje tylko minimum? Nie mogę i nie chcę płacić składek w wysokości 250-300 euro miesięcznie. Zwłaszcza, że może niebawem chcę zacząć studia i nie chcę od razu podpisywać drogiej umowy.

Dziękuję.

Re: Czy 26-letni mężczyzna pracujący na własny rachunek może uzyskać ubezpieczenie zdrowotne prywatne za mniej niż 100 euro?

Napisany przez EasyD
Jeśli już mają kłopoty finansowe, zdecydowanie odradzam zakup taniego ubezpieczenia zdrowotnego. Ryzyko poniesienia wysokich kosztów leczenia, które mogą ich kompletnie zrujnować, jest zbyt duże.

W przypadku prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego nie chodzi o niską składkę, lecz o wysokiej jakości ochronę w dziedzinie zdrowia! Osoba, która zawiera umowę z innymi motywacjami, wcześniej czy później będzie głęboko rozczarowana.

Ponadto, nie będzie także tak łatwo znaleźć dla nich miejsce w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym, jeśli napiszą, że już przeszli terapie.

Napisany przez Geldbaum
EasyD zgadzam się całkowicie. Zaniechaj tego szajsu z tanimi stawkami. ubezpieczenie zdrowotne opiekuje się tobą przez całe życie lepiej niż żadne inne ubezpieczenie! Koszty opieki zdrowotnej z czasem rosną (zazwyczaj) również...
Poważne firmy nie będą w stanie zaoferować ci taniego planu ubezpieczeniowego, bez radykalnego wzrostu składki. A jeśli chcesz studiować, ubezpieczyciele zawsze oferują opcję zawarcia ubezpieczenia zdrowotnego studenckiego, po czym można przejść na pełny plan ubezpieczeniowy...

Napisany przez Jerom
Ubezpieczenia zdrowotne, które kosztują mniej niż 100 euro, zazwyczaj mają bardzo wysoki udział własny. Jeśli zostaniesz z kosztami leczenia w razie choroby, nie byłoby to dobre. Jeśli nadal masz uprawnienia do świadczeń przez swojego ojca, możesz skorzystać z taryfy świadczeń. Są one tańsze. Najlepiej porównać oferty prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Zwłaszcza jeśli jesteś studentem, składki mogą być jeszcze tańsze.

Napisany przez uwehaensch
Poniżej 190,- euro nie ma szans, ale czy to ma sens?

Nie wszystkie tanie taryfy są beznadziejne, ale jest tylko bardzo niewiele takich, które są warte uwagi - to bardziej zależy od ubezpieczyciela niż od taryfy.

Napisany przez speaker2013
Cześć,

prywatne ubezpieczenie zdrowotne z odpowiednimi świadczeniami kosztuje pieniądze. Ubezpieczyciele nie mają nic do oddania. Dotyczy to zwłaszcza tanich taryf. Jeśli jednak konieczne będzie skorzystanie z usług lekarzy, ubezpieczony nie otrzyma zwrotu od ubezpieczyciela. Nie bez powodu podniesiono granicę obowiązkowych składek i ubezpieczenia. Według różnych poradników (źródło: https://www.pkv-selbststaendige.com/), zmiana na prywatne ubezpieczenie zdrowotne musi być bardzo dokładnie przemyślana. Istnieją wady, które nie mogą zostać pominięte.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata