- pn wrz 14, 2015 7:19 pm
Cześć, planuję w przyszłości wynająć moje mieszkanie, więc mam pytanie odnośnie tego, co mogę przerzucić na najemcę z opłat za mieszkanie i co musiałbym opłacić sam, mam nadzieję, że możecie to poprawnie podzielić na Najemca płaci i Właściciel płaci. Potrzebuję tego do obliczenia ceny najmu.
Ogrzewanie/Woda/KanalizacjaKoszty adwokackie i sądoweWynajem piwnicKonserwacjaWywóz śmieciBioodpadyCzyszczenie ulicPowiązane ubezpieczeniaOdprowadzanie deszczówkiPrąd ogólnyOświetlenie zewnętrzneDozorcaCzyszczenie budynkuInne koszty operacyjneEkwiwalent dla rady właścicieliOpłaty bankoweProwizja zarządcyAbonament telewizyjnytylko prąd ogólnyDrobne naprawy
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Najemca płaci
Czyszczenie ulic
Dozorca
...
Właściciel płaci
Prowizja zarządcy
...
Mam nadzieję, że możecie mi pomóc dalej.
Ogrzewanie/Woda/KanalizacjaKoszty adwokackie i sądoweWynajem piwnicKonserwacjaWywóz śmieciBioodpadyCzyszczenie ulicPowiązane ubezpieczeniaOdprowadzanie deszczówkiPrąd ogólnyOświetlenie zewnętrzneDozorcaCzyszczenie budynkuInne koszty operacyjneEkwiwalent dla rady właścicieliOpłaty bankoweProwizja zarządcyAbonament telewizyjnytylko prąd ogólnyDrobne naprawy
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Najemca płaci
Czyszczenie ulic
Dozorca
...
Właściciel płaci
Prowizja zarządcy
...
Mam nadzieję, że możecie mi pomóc dalej.