Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ze względu na ubezpieczenie samochodu zdobyte prawo jazdy dnia

Napisany przez deaf
Cześć, chciałbym tylko zaznaczyć, że jestem głuchy.

Mam tylko jedno pytanie, jakie dane wpisać w rubryce Data uzyskania prawa jazdy w ubezpieczeniu samochodu, chciałbym uniknąć oszustwa.

Uzyskałem prawo jazdy w 1989 roku. Niestety w 2013 roku odebrano mi prawo jazdy z powodu naruszenia przepisów dotyczących narkotyków. Zdałem badanie psychotechniczne i odzyskałem prawo jazdy w 2014 roku.

Jakie dane powinienem podać jako datę uzyskania prawa jazdy? 1989 czy 2014?

Nigdy nie miałem samego ubezpieczenia samochodu, ponieważ dostałem samochód od moich rodziców. Chciałbym wiedzieć, jakie warunki obowiązują, gdy chcę samodzielnie się ubezpieczyć.

Napisany przez katalog49
Typowo ubezpieczyciele przyznają klasyfikację SF 1/2, jeśli posiadacz prawa jazdy ma je co najmniej 3 lata, w przeciwnym przypadku jest to klasa 0. Dla klasyfikacji SF 1/2 ubezpieczyciele wymagają kopii prawa jazdy. Ponieważ pierwsze prawo jazdy zostało wydane w 2013 roku, ubezpieczenie przyjmie datę z 2014 roku. Klasyfikacja będzie więc w klasie 0.

Oczywiście można porozmawiać z ubezpieczycielem. Szanse na lepszą klasyfikację w tych przypadkach są jednak raczej niskie.

Napisany przez deaf
Właśnie rozmawiałem z moimi rodzicami, mówią, że mój nazwisko jest zgłoszone na ubezpieczenie rodzicielskie, więc może mieć szansę na lepsze klasyfikacje. Zobaczymy, co powiem ubezpieczycielowi. Dzięki za informację.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata