Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy ktoś jest zainteresowany handlem społecznym?

Napisany przez Maercel
Cześć razem, czy ktoś zna pojęcie treningu społecznego? Czy przypadkiem ktoś zna również platformę etoro i może mi wyjaśnić, czy jest ona naprawdę zyskowna?

Napisany przez Schololo
Uważam to za bardzo interesujące, ale czy naprawdę można ślepo polegać na innych osób?

Napisany przez Manfred1982
Nie, social trading to oszustwo, słyszałem.

Napisany przez Finanzherbert
Oszustwo to może nie jest, ale przy złym podejściu można bardzo szybko stracić pieniądze.

Dlatego polecam ci odwiedzić tę stronę.

Tam jasno ostrzegają przed wszelkimi zagrożeniami.

Napisany przez Lars04
Jaka jest właściwie różnica między tradingiem społecznym a normalnym tradingiem?

Napisany przez Cici

Jaka jest właściwie różnica między Tradingiem społecznym a zwykłym Tradingiem?

Przy Tradingu społecznym działania są bardziej grupowe. Doświadczeni traderzy na przykład udostępniają swoje transakcje w internecie, a mniej doświadczeni mogą wtedy z nimi handlować (lub nie). Klasycznym przykładem jest Wikifolio, gdzie użytkownicy mogą tworzyć swoje własne portfele, które są następnie odwzorowywane na giełdowych papierach wartościowych za pomocą certyfikatów.

Napisany przez benhuebner
Social Trading jest kopiowaniem jednego lub nawet kilku doświadczonych traderów, ale należy ostrożnie wybierać i pamiętać, że są to ludzie, którzy także popełniają błędy! Tutaj znajdziesz kilka wskazówek dotyczących wyboru odpowiednich traderów oraz korzystania z odpowiedniego zarządzania ryzykiem (na przykład na platformie Zulutrade, chociaż można także korzystać z innych).

Istnieje wiele dostawców w tej dziedzinie, zacząłem od Etoro, ale osobiście uważam Zulutrade za lepsze! Innym dostawcą jest na przykład Ayondo!

Osobiście eksperymentowałem z social tradingiem i odniosłem pewne sukcesy, ale jest to podobne do tradingu – zamiast rynków analizuje się traderów, monitoruje ich działania itp. To nie jest zatem szybka droga do bogactwa!

Napisany przez Lars04
W social tradingu działa się bardziej z grupy. Doświadczeni traderzy na przykład udostępniają swoje transakcje online, a mniej doświadczeni mogą na nich potem zarabiać (lub nie). Klasycznym przykładem jest Wikifolio, gdzie użytkownicy mogą tworzyć własne portfele, które są następnie odwzorowywane za pomocą certyfikatów na handlowalne papierów wartościowych.

Super, dzięki za odpowiedź. ;-)

Napisany przez ADMCI4
Osobiście miałem do czynienia tylko z ayondo. Niestety, moje doświadczenia nie były dobre... W moim przypadku, historyczne wyniki traderów nie mogły zostać powtórzone.

Napisany przez Bitte

# # # # Zarabiaj pieniądze z dowolnego miejsca na świecie # # # #
Droga do wolności finansowej
Skorzystaj z możliwości całkowicie pasywnego zarabiania pieniędzy.
...lub też z bardzo dobry planem wynagradzania partnerów
Usiądź wygodnie i pozwól swoim pieniądzom pracować dla ciebie.
Skorzystaj z wieloletniego doświadczenia naszych menedżerów
Firma z ponad 160 pracownikami jest obecnie jedną z największych i najbardziej renomowanych firm, z której każdy może zarabiać co najmniej 90 euro.
4% - 6% tygodniowo na twoich zabezpieczonych inwestycjach.
Na rynku europejskim od 2009 roku
Od samego początku firma uzyskuje dochody z 3 głównych obszarów:
Windykacja, licytacja upadłościowa i nieruchomości.
W 2015 roku firma została wprowadzona do obrotu publicznego i generuje obroty na poziomie wielomilionowym.
Jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się ze mną prywatnie

Jeśli to naprawdę działa, dlaczego nie ma o tym informacji w gazetach, telewizji, itp.?? Dlaczego tylko przez prywatne wiadomości, a nie publicznie tutaj na forum? Trzeba się zastanowić, jak to możliwe w obecnych czasach, gdy wiele banków skarży się na obniżkę i utrzymanie niskich stóp procentowych. (Droga do wolności finansowej) już przebyłem dzięki mojej pracy, tak jak wszyscy inni.
Zapomniałem dodać, że nie ma gwarancji sukcesu finansowego!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata