Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Oferta lokaty terminowej spada z 5,75% na 5% od jutra w Credit Europe.

Napisany przez moriss
Dzisiaj ECB obniżyła stopy procentowe do 2%! Teraz Credit Europe Bank również reaguje na to. Bank obniża stopy procentowe dla swojego Tagesgeld Credit Europe Top Interest oraz CreditEurope Top Festgeld od 16 stycznia 2009 r. Pomimo obniżki produkty te dalej zajmują czołowe miejsca w rankingach oprocentowania. Od jutra obowiązywać będą następujące warunki: Bank Credit Europe - Credit Europe Top Interest

Napisany przez ADMCI4
W dziale lokat terminowych i dziale lokat oszczędnościowych CreditEurope nadal należy do najlepszych dostawców lokat oszczędnościowych. W przypadku lokat terminowych z okresem trwania jednego roku Mercedes-Benz Bank oferuje 5,40% i zajmuje pierwsze miejsce. Jednak pojawia się pytanie: Jak długo jeszcze? Trend jest zniżkowy! Martin

Napisany przez ADMCI4
Następne pytanie na ten sam temat: Mam teraz na tym koncie oszczędnościowym w banku 5% odsetek, teraz ten sam bank zaproponował mi złożenie pieniędzy na fundusze terminowe na 2 lata z oprocentowaniem 5,5%. Mogę się nie znać na tym temacie, ale brzmi to naprawdę świetnie, czy się mylę???

Napisany przez ADMCI4
Holenderski bank jednak nakłada kilka warunków: minimalny depozyt w Credit Europe Bank wynosi 2 500 euro. Ponadto klientów CreditEurope Bank zobowiązuje do dodatkowego konta Top-Interest. O ile mi wiadomo, bank nie jest członkiem funduszu gwarancyjnego Związku Banków Niemieckich. W przeciwnym razie stopa procentowa wynosząca 5,50% jest bardzo dobra. Tylko Accessio oferuje jeszcze więcej na lokacie terminowej. Volker

Napisany przez wolfgang
Okazją jest dla mnie tylko bardzo atrakcyjna oferta lokaty terminowej, w której otrzymuję wysokie oprocentowanie (od 5% do 8%)gwarantowane na co najmniej 6 miesięcy, bez ograniczenia kwoty lokaty. Ponadto bank musi zapewnić 100% gwarancję depozytów. Wiele instytucji oferuje bardzo wysokie oprocentowanie lokat na krótki okres, zazwyczaj na 3 miesiące. Po tym okresie stawki spadają do 2%-3,0%, a maksymalna kwota lokaty jest ograniczona. Dla mnie to nie jest okazja, a raczej chwyt marketingowy mający na celu poszerzenie bazy klientów. Banki chyba myślą, że wszyscy jesteśmy naiwni? Pozdrawiam, Wolfgang

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata