Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie pojazdów - anulowanie

Napisany przez matti85
Mam nadzieję, że tutaj się dobrze zwracam, ale spróbuję jeszcze zapytać w inny sposób.

Zakupiłem i sfinansowałem pojazd w Audi 5.10.2015. Jak dotąd nie było problemów.
Niestety, obsługa po zakupie jest naprawdę słaba. Dokumenty pojazdu wciąż nie zostały dostarczone, więc nie wiadomo kiedy będzie można zarejestrować pojazd. Dzisiejsze wyjaśnienie brzmi, że być może za tydzień, co oznacza, że muszę czekać łącznie 3 tygodnie. Ponieważ nie spotkałem się jeszcze z czymś takim, a znalazłem alternatywną opcję, chciałbym wycofać się z umowy kupna.

Czy to nadal możliwe? Rezygnacja z kredytu powinna być możliwa poprzez odwołanie, ponieważ termin upływa dopiero 19.10. Ale jak wygląda to z umową kupna?
Jak już wspomniałem, pojazd nadal jest u dealera, powinienem go zarejestrować, ale nie mogę tego zrobić, ponieważ dokumenty są gdzieś w Ingolstadt.

Aha, dla informacji, obejrzałem pojazd 2.10 i potem 5.10 wszystko załatwiłem drogą mailową, czyli podpisałem umowę kupna i kredytową.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tutaj powinno znajdować się ewentualne porozumienie o rezygnacji w regulaminie sprzedawcy. Jednakże jest oczywiste, że zakup i finansowanie to dwa oddzielne transakcje prawne.
Czy to jest duży dealer samochodowy, w którym można znaleźć regulamin w internecie?

Napisany przez matti85
To, że są to dwa różne pary butów, jest dla mnie jasne, ale zgodnie z Regulaminem są one ze sobą powiązane.
Cytując z prawa odstąpienia od umowy:
Jeśli kredytobiorca odstępuje od tego umowy kredytowej, nie jest już związany umową kupna pojazdu

To zasady Audi Bank. Pojazd został kupiony w sieci Kamps.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata