Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: refinansowanie poprzez kredyt ratalny.

Napisany przez Hubimaus
Cześć wszystkim,

cztery lata temu wzięliśmy kredyt budowlany z dość wysokim oprocentowaniem i spłaciliśmy już 40%.

Zgodnie z moją obecną umową mogę spłacić ten kredyt w każdej chwili, korzystając z osiągalnych Bausparverträge LBS. Aby te umowy stały się wymagalne, chciałbym wziąć kredyt ratalny (możliwy do spłaty w dowolnym momencie). Następnie chciałbym zamienić ten kredyt ratalny na nowy kredyt budowlany. Czy jest to możliwe i którzy dostawcy oferują takie rozwiązanie?

Hubimaus

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Hm,

Czyli masz na myśli uzupełnienie minimalnej kwoty oszczędnościowej, a następnie skorzystanie z pożyczki?
Czy to w ogóle możliwe? Przecież zależy to od oceny i ta nie zależy tylko od kwoty oszczędności.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Myślę, że autor wątku chodzi o to, czy w ogóle może wpłacić pieniądze, skoro nie jest to kapitał własny, ale zaciąganie kredytu ratalnego.
Tak, to możliwe, ponieważ bank/spółdzielcza kasa oszczędnościowo-kredytowa nie interesuje się, skąd pochodzą pieniądze. Wpłata, jeśli jest dozwolona, nie jest kwestionowana pod kątem pochodzenia środków.

Napisany przez Hubimaus
Uzyskałem minimalną oszczędność, potrzebuję kredytu ratalnego, aby osiągnąć minimalną liczbę punktów oceny 204, co spowoduje wygaśnięcie oszczędności budowlanych.

Aby sprecyzować moje pytanie, który dostawca oferuje finansowanie budowlane, jeśli ma ono służyć do spłaty kredytu ratalnego? Czy jest to takie proste?

Napisany przez NaTwoim13
Dlaczego dokonywanie dodatkowych wpłat po osiągnięciu minimalnej kwoty oszczędności ma przyśpieszyć wzrost numeru wyceny, skoro obecne saldo i tak tego nie robi? Jaki jest tego powód? Jeśli Bausparvertrag (BSV) nie jest jeszcze gotowy do realizacji, dlaczego nie dokonują pośredniego finansowania z BSV do czasu przydziału?

Napisany przez Hubimaus
Mam umowę na nieruchomość na stałe na 10 lat. Mogę wyjść z tej umowy przed upływem 10 lat, jeśli wprowadzę umowy oszczędnościowe mieszkaniowe (również nieprzekazane) do przypisania. Dzięki kredytowi ratalnemu mogę doprowadzić te umowy do wygaśnięcia i podjąć nową finansowanie z znacznie korzystnym oprocentowaniem.

Napisany przez NaTwoim13
Okej, zrozumiałe.

Jaki jest teraz twój problem z wzięciem pieniędzy i wpłaceniem ich na BSV?

Napisany przez Daukind
Problem, czy pytanie zostało już opisane?

Chce wziąć kredyt ratalny, aby zasilic BSV, a następnie przekształcić wzięty kredyt ratalny (na lepszych warunkach i prawdopodobnie dłuższym okresie spłaty) w kredyt hipoteczny....

Napisany przez NaTwoim13
No i co z tego? Zapytałem, gdzie jest problem. Niech weźmie ten pieniądz jako kredyt ratalny i wpłaci. W ogóle nie rozumiem pytania.

Ale podejrzewam, że wpłata może nawet pogorszyć przydział, ponieważ skraca średni czas trzymania - czynnik wykorzystywany przy obliczaniu przydziału w kasach oszczędnościowych.

Napisany przez Daukind
Czego tutaj nie rozumiesz?

Bierze kredyt ratalny (kredyt konsumencki) - prawdopodobnie w wysokości od 3 do 6 procent oprocentowania - i pyta, która bank może zamienić go w kredyt hipoteczny (o prawdopodobnie 1-3 procent oprocentowania)...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie, zaciąga kredyt ratalny i oszczędza nim wcześniej sfinansowane pożyczki od kasy oszczędnościowej w celu uzyskania przydziału i pytając, która bank przeorganizowuje pożyczkę hipoteczną. Tak to interpretuję.
Przy czym nie ma znaczenia, w jaki sposób umowę oszczędnościową zostało wprowadzone na przydział za pomocą jakichś wpłat pieniężnych.

Napisany przez NaTwoim13
??? kredyt ratalny można wziąć na dowolne cele, a zabezpieczenie nie jest konieczne, ani też nie ma możliwości przekształcenia go.

Korzystając ze środków z kredytu mieszkaniowego, spłaca się zobowiązanie, pozostaje jednak kredyt ratalny. Poprzez wpłatę zmniejsza się kwotę kredytu mieszkaniowego o wartość wpłaty. Zamienia w ten sposób korzystniejsze oprocentowanie kredytu mieszkaniowego na droższe oprocentowanie kredytu ratalnego.

Od kwoty 10 000 euro mogę zaoferować pożyczkę podporządkowaną oprocentowaną na poziomie 3,45%, jednak ta pożyczka również jest ostatecznie zabezpieczona przez umowę kredytową mieszkaniową. W każdym razie jest to korzystniejsze niż kredyt ratalny, chyba że kwota potrzebna do spłaty kredytu ratalnego jest mniejsza, a pożyczkę chce się spłacić w najkrótszym możliwym czasie.

Napisany przez NaTwoim13
No tak, on chce po przyznaniu kredytu budowlanego i kredytu ratalnego spłacić je razem za pomocą kredytu hipotecznego. Niedługo głupie.

Ale obawiam się, że wpłata - ponieważ jak pisze, osiągnięto minimalny wkład - nie wpłynie pozytywnie na przydział.

Jakie to są stawki i o jakie kwoty chodzi?

Napisany przez Hubimaus
Tutaj jeszcze raz krótko dane, które są nieco skomplikowane.

Umowa jest ważna od 2011 roku z oprocentowaniem 3,45% - aktualne saldo to około 130 000 €, w przeciwieństwie do oszczędności mieszkaniowego (LBS C09) powyżej 100 000 € - który jest oszczędzony na kwotę 40 000 €, z jednorazową wpłatą nieco ponad 30 000 € ten dojdzie do przydziału za 2 miesiące. Przez przydział pozostaje wobec operacji oszczędnościowej pozostały dług nieco poniżej 30 000 € (w ten sposób nie dokonuje się wpisu hipotecznego)

Ponadto istnieje oszczędności mieszkaniowy powyżej 30 000 €, który jest zasilony kwotą 10 000 €, musiałbym dołożyć 20 000 €, wtedy dojdzie do przydziału za około 10 miesięcy.

To oznacza, że potrzebuję kredytu w wysokości 50 000 € (już mam ofertę 3,18% oprocentowania) na około 2 miesiące, aż osiągnę przydział 100 000 €. Następnie chciałbym przekazać bankowi w pełni zasilony oszczędności mieszkaniowy na kwotę 30 000 €, który zostanie również usunięty z księgi wieczystej. Następnie chciałbym przekształcić kredyt ratalny w wysokości 50 000 € i pozostały dług w kwocie 30 000 € u operacji oszczędnościowej w nową finansowaniem mieszkaniową z oprocentowaniem około 1,5%.

Pytanie brzmi, czy dostawca udostępni mi nową finansowanie mieszkaniowe, jeśli mam przekształcić kredyt ratalny i przypisaną oszczędność mieszkaniową.

Napisany przez NaTwoim13
dlaczego nie wypełnić obu, przypisać, zabrać BSD na miesiąc, a następnie spłacić obydwie BSD oraz kredyt ratalny? Wtedy mogliby potrzebować mniej kredytu konsumenckiego, gdyż te 30 000 euro prawdopodobnie będą potrzebowały już tylko 10 000 euro. Dlaczego chcą oddać te 30 000 euro? kasa oszczędnościowa otrzyma zastaw hipoteczny za obydwie BSD, jeśli go jeszcze nie ma jako kredytodawca z tytułu zobowiązania wstępnego. Poniższe kwestie muszą być zapewnione: - kasa oszczędnościowa akceptuje obydwie jednorazowe wpłaty - obydwie BSV mogą być przypisane w ciągu 2 miesięcy - zobowiązanie wstępne faktycznie może być spłacone Nawet jeśli kasa oszczędnościowa nie przyjmie lub nie spłaci przyznanej kwoty, mają państwo jokera, aby ją przekonać!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata