Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Okres kredytowania 120 miesięcy - gdzie niskie oprocentowanie

Napisany przez OS92
Dzień dobry, Chciałbym wziąć kredyt na okres od 96 do 120 miesięcy. Wartość od 20 do 25 tysięcy euro. Zauważyłem, że przy okresie spłaty do 86 miesięcy, oprocentowanie jest niskie. Ale jeśli okres spłaty przekracza 84 miesiące, to oprocentowanie rośnie bardzo wysoko. Na przykład, porównałem oferty na check24.de. Tylko trzy banki oferują kredyty na dowolny cel na okres powyżej 84 miesięcy. Tam roczne oprocentowanie wynosi około 4-6% przy spłacie do 84 miesięcy, jednak po upływie 84 miesięcy wzrasta nawet do 7,7% i nawet ponad 10%. Dlatego moje pytanie brzmi, czy możecie polecić inne banki, w których można wziąć kredyt na 120 miesięcy, a oprocentowanie nie byłoby tak wysokie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zazwyczaj oprocentowanie zależy także od informacji zawartych w Schufa, czyli od Twojego wyniku i zdolności kredytowej. Dlatego nie można jednoznacznie stwierdzić, że otrzymasz najlepsze oprocentowanie w konkretnej banku. Ponieważ jednak wiele banków udziela kredytów ratalnych tylko na maksymalnie 84 miesiące, lepiej wybrać ten okres przy korzystnym oprocentowaniu. Ponieważ nie ma wielu dostawców kredytów na 120 miesięcy.

Napisany przez OS92

Zazwyczaj oprocentowanie zależy również od informacji zgromadzonych w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa), czyli od twojego punktu kredytowego i zdolności kredytowej. Z tego powodu nie można ogólnie stwierdzić, że w konkretnej banku otrzymasz najlepsze oprocentowanie.

Tak, oczywiście, rozumiem, że oprocentowanie zależy od różnych czynników, takich jak zdolność kredytowa, informacje w Biurze Informacji Kredytowej, zarobki, itp.
Chciałem tylko zapytać, czy istnieją banki, które udzielają kredytów na okres dłuższy niż 84 miesiące, a jednocześnie oprocentowanie nie jest znacznie wyższe niż w przypadku okresu kredytowania do 84 miesięcy.

Przykład:
Bank SKG
25 000 euro
Okres kredytowania 84 miesiące: 4,40% oprocentowanie
Okres kredytowania 96 miesięcy: 7,99% oprocentowanie

Wiem, że w moim przypadku oprocentowanie może być inne. Chodzi mi tylko o to, że ogólnie po 84 miesiącach oprocentowanie bardzo rośnie.

Cytat od Bankkaufmanna

Ponieważ niewiele dostawców oferuje 120 miesięcy okresu kredytowania.

Tak dokładnie, na stronie check24 jest tylko trzy banki. Ale być może ktoś tu zna mniejsze banki, które oferują coś takiego.

Napisany przez Daukind
Kto chce rozłożyć kredyt konsumpcyjny na 10 lat, prawdopodobnie ma słabą zdolność kredytową, dlatego oprocentowanie zawsze będzie wyższe.

Napisany przez kreditefinden
Cześć,

zwykle stawki procentowe, takie jak te na kalkulatorach online Check 24, reprezentują jedynie średnią wartość. Musisz złożyć osobny wniosek kredytowy, aby dowiedzieć się o rzeczywiste stawki procentowe dla Ciebie.
Moim doświadczeniem jest, że kredyty na dowolny cel, takie jak ten, którego chcesz, nie są cenione przez banki, ponieważ uważają takich klientów za ryzykownych i naliczają im wyższe stawki procentowe.
Złóż wniosek kredytowy w bankach internetowych, aby poznać, jak wygląda Twoja indywidualna oferta - wszystko jest niezobowiązujące.
Oto dobra strona z przydatnymi informacjami dla Ciebie https://kreditefinden.com

Pozdrowienia

Pan Zupan

Napisany przez lolania
Puh, to dobre pytanie. Jest to zawsze bardzo indywidualne i zależy także od ofert, które bank aktualnie ma w zanadrzu. Zalecałbym najpierw ogólnie porównać kredyty, na przykład tutaj. Następnie pozostaje Ci tylko skorzystać z prawdziwego doradcy, który może mieć kilka sekretnych wskazówek. Ale najpierw sprawdziłbym, co mówi porównywarka kredytowa, zazwyczaj to już jest połowa sukcesu.

Pozdrawiam

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Jeśli ktoś chce rozciągnąć kredyt konsumencki na 10 lat, najprawdopodobniej nie ma dobrej zdolności kredytowej. Dlatego oprocentowanie zawsze jest wyższe.

To właściwie mówi wszystko....

kredyty ratalne o okresie spłaty do 84 miesięcy są ok pod względem oprocentowania i wyboru banku. Powyżej tego okresu robi się to tylko po to, aby obniżyć miesięczną ratę.

Napisany przez ManfredL
120 miesięcy to praktycznie standardowy termin w przypadku kredytów hipotecznych, dobry znajomy mojego kolegi spłaca nawet swoje kilka budynków wielorodzinnych w okresie dłuższym niż 120 miesięcy.

@ManfredL, oczywiście, w przypadku kredytów hipotecznych normalna jest kwota 120 miesięcy lub 10 lat.
Jednak ten post w wątku dotyczył okresu spłaty kredytów ratalnych.

Napisany przez BenniG
Trzeba zawsze zastanowić się, na co zamierzasz wykorzystać taki kredyt. Na przykład jeśli chcesz kupić samochód, powinieneś z niego korzystać przez cały okres trwania kredytu, to samo dotyczy kuchni, mebli lub zębów, w przeciwnym razie szybko wpadniesz w pułapkę nadmiernego zadłużenia.

Miesiąc temu sprzedałem moje 2-letnie auto, które kupujący sfinansował na około 25 000 € na 8 lat. Ciekawe, czy ten Skoda przetrwa 10 lat.

Przede wszystkim nie zapomnij o odsetkach przy kredytach konsumenckich, w przeciwnym razie koszt zakupu będzie wyższy niż się spodziewałeś. W przypadku kredytów hipotecznych sytuacja wygląda obecnie inaczej. Kiedyś złożyłem zapytanie dotyczące kredytu hipotecznego na zakup mieszkania i przy oprocentowaniu poniżej 2% spłacam jak najmniej.

Napisany przez OS92

Puh, to dobre pytanie. To zawsze jest kwestia indywidualna, zależna od ofert, jakie w danym momencie ma dana bank. Zdecydowanie zaczęłabym od porównania kredytów, na przykład tutaj. Potem nie będzie ci pozostawać nic innego, jak skorzystać z usług profesjonalnego doradcy, który może mieć kilka cennych wskazówek. Ale na początek zerknij, co pokazuje porównywarka kredytów, bo często to już jest pół sukcesu.

Ostatnio dużo szukałam i znalazłam 5 banków, które oferują kredyt na 120 miesięcy.
Chciałabym umówić się na spotkanie, żeby osobiście przedstawić moją sytuację.
Jak już mówiłeś, wiele zależy od różnych czynników i lepiej jest spotkać się osobiście.

Cytat od ManfredL

120 miesięcy to przy kredytach hipotecznych prawie norma, dobry znajomy, który ma kilka budynków wielorodzinnych, spłaca nawet przez ponad 120 miesięcy.

Przy kredytach hipotecznych na 120 miesięcy to norma, ale ja potrzebuję kredytu na dowolny cel.

Cytat od BenniG

Zawsze trzeba zastanowić się, na co przeznacza się taki kredyt.
Jeśli chcesz na przykład kupić samochód, powinieneś go używać przez cały okres spłaty kredytu, to samo dotyczy kuchni, mebli czy zębów, w przeciwnym razie szybko wpadasz w pułapkę zadłużenia.

Miesiąc temu sprzedałem mój 2-letni samochód, kupujący sfinansował około 25 000 € na 8 lat.
Ciekawe, czy Skoda przetrwa 10 lat.

Przede wszystkim przy kredytach konsumenckich nie wolno zapominać o oprocentowaniu, bo wtedy przedmiot zakupu może okazać się droższy, niż się spodziewasz. Przy kredytach hipotecznych sytuacja wygląda inaczej. Złożyłem zapytanie w sprawie zakupu mieszkania i przy oprocentowaniu poniżej 2% spłacam jak najmniej.

Tak, oczywiście. Zawsze trzeba dwa razy się zastanowić, zanim podejmie się takie poważne decyzje. Dlatego od razu odrzuciłam 3 z 5 banków. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć coś wygodnego

Swobodne wykorzystanie nie stanowi problemu. Jednak wszystko odbywa się elektronicznie. Osobiście umówić się na spotkanie będzie zazwyczaj trudno.

Napisany przez Jerom
Zgodnie z opinią przyjaciela, proces składania wniosku o kredyt w Barclays jest dość prosty. Pytają tylko o dochód z poprzedniego roku. Wydaje się, że nie ma znaczenia, jaki jest zawód wnioskodawcy, jak bezpieczna będzie spłata kredytu, ani na co zostanie wykorzystany.

Napisany przez OS92

Wolne wykorzystanie nie stanowi problemu. Jednak wszystko odbywa się elektronicznie. Osobiście ustalony termin będzie zazwyczaj trudny do osiągnięcia.

Znalazłem bank, który ma również oddziały w różnych miastach w Niemczech.
Dlatego osobiste doradztwo jest również dostępne.
To PSD Bank. Opinie w internecie są różne - także wiele złych, ale można spróbować...

Napisany przez derLeo
Skorzystałem z informacji o kredycie ze strony https://www.kredite.sc/ i wszystko dobrze działało na okres 120 miesięcy. Następnie, dla pewności, udałem się do doradcy tutaj w Stade, ale nie był w stanie mi naprawdę pomóc.

Reklama Smava skupia się jednak tylko na kwocie 1000 EUR.
A za tym stoi moja wiedza o banku (SWK Bank), który może odmówić udzielenia kredytu nawet w przypadku negatywnej historii w Schufa.

Napisany przez ProfFF
Cześć,

niestety nie mam doświadczenia z tym okresem kredytowania, ale możesz na przykład porównać różne kredyty lub inne możliwości finansowania tutaj:
https://onlinebanken.com/kredit-vergleich/

Myślę, że dobrze jest najpierw zrobić badania w internecie, ale ostatecznie poszukać bezpośredniej rozmowy, zanim coś się zdecyduje.
Zazwyczaj właśnie tak postępowałem, gdy nie miałem pojęcia.

Pozdrowienia

Napisany przez berntmuller
Cześć OS92,
Sprawdź na DirectCreditBank lub KreditBankDeutschland, możliwe, że te banki mogą udzielić Ci kredytu. Co powinieneś zwrócić uwagę podczas składania wniosków kredytowych, możesz przeczytać na stronie https://finanzclever.com/.
Mój tip dla Ciebie: porównaj różne banki, zanim złożysz swoje wniosek kredytowy w jednym z banków!
Powodzenia

Napisany przez Charlie268
Założyłem kiedyś moje PK w money-scout24, poszło szybko i bezproblemowo. To jest strona porównywarka, na której banki są klarownie przedstawione, dzięki czemu możesz wybrać bank oferujący najniższe oprocentowanie.
https://money-scout24.de/darlehen-vergleich/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata