Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Aukcja przymusowa - obowiązki poprzedniego właściciela

Napisany przez BenniG
Cześć,
Jestem zainteresowany wynajęciem mieszkania własnościowego w budynku mieszkalno-usługowym z 470/100000 udziałami w całym kompleksie.

Zwrot z najmu (350€/miesiąc), pomniejszony o koszty zarządzania (1010€/rok), podzielony przez wartość rynkową (47.000€), daje około 7% zysku, co moim zdaniem czyni to dobrym inwestycją kapitałową lub w ostateczności może być wykorzystane do celów własnych, jeśli najemca się wypowie, nie spodziewam się potomstwa lub matka w późniejszym wieku będzie chciała się przeprowadzić w pobliże.

Oczywiście przeczytałem już w internecie o ewentualnych terminach wypowiedzenia, zaletach i wadach przymusowych licytacji.

Ale jakie obowiązki przejmuję od poprzedniego właściciela?
W szczególności, czy najemca może żądać ode mnie depozytu lub od zarządcy nalezności z tytułu opłat za domowe koszty czy coś podobnego?
Konta pieniężne w zarządzie miały na początku lutego łącznie około 525.000€, czy automatycznie przysługuje mi odpowiedni udział w wysokości 2467€?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata