Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy ktoś zna Kredit-Box?

Napisany przez Rotstift
Cześć,

czy ktoś zna dostawcę Kreditbox? Byłem już blisko podpisania umowy z nimi, ale natknąłem się na artykuł, który wzbudził we mnie wątpliwości. (https://www.beobachter.ch/konsum/kauf...itungsgebuehr/)
Czy to tylko pojedyncze przypadki czy lepiej trzymać się od nich z daleka? Jestem teraz mega niepewny.
Potrzebujemy tych pieniędzy, ponieważ otrzymaliśmy niespodziewanie wysoki rachunek za naprawę samochodu i nikt inny nie może nam pomóc!
Będę wdzięczny za każdą radę.

Pozdrowienia, Twój Czerwony Długopis

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli masz wątpliwości, po prostu zrezygnuj i skup się na innych rzeczach.

Napisany przez Mihajlovic
Cześć! Za Kreditbox stoi ORIGINAL-KREDITBOX AG. Ta firma już nie istnieje i jest bankrutem od stycznia 2017 roku!!! Po prostu sprawdźcie w angielskim rejestrze https://beta.companieshouse.gov.uk/company/09362272 . Czyste oszustwo!!!

Napisany przez ASPY
Cześć, zauważyłam, że udzielałaś/eś bardzo kompetentnych odpowiedzi w forum finansowym i chciałabym zadać Ci następujące pytanie: Szukam kredytu na 25 tysięcy euro. Niestety, jako osoba prowadząca własną działalność gospodarczą, nie mam wystarczających oszczędności na podatek dochodowy i pilnie go potrzebuję. Ogólnie sytuacja w mojej firmie wygląda całkiem dobrze, ponieważ w ciągu najbliższych 6 miesięcy spodziewam się gwarantowanego obrotu w wysokości od 65 do 100 tysięcy euro przy kosztach w wysokości 35 tysięcy euro. Jednak mam negatywną historię kredytową w bazie Schufa z powodu zapisanej w niej umorzonego długu. W rezultacie nie mam szans na uzyskanie kredytu w Niemczech. Czy masz może jakieś pomysły? Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Pozdrawiam.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć ASPY, dla osób samozatrudnionych wiadomo, że trudniej otrzymać kredyt.
Tutaj nie chodzi o finansowanie budowy, ale o kredyt ratalny w wysokości 25 000 EUR.
Przy negatywnej historii kredytowej nie znam żadnego rozwiązania umożliwiającego udzielanie kredytów ratalnych nawet powyżej 5000 EUR lub nawet 1000 EUR.
Zawsze chodzi o kwestię zabezpieczeń.
Obroty nie są zabezpieczeniem dla banku.
W przypadku umorzenia pozostałych długów nie uzyskasz nic.
Czy może w Twoim kręgu znajomych jest dostępna nieruchomość i ktoś, kto mógłby Ci „pomóc”?

Napisany przez RichardLorenz
Nigdy o tym nie słyszałem. Moje osobiste zdanie: lepiej złożyć zapytanie u znanego i renomowanego dostawcy z Niemiec (jest ich wystarczająco dużo) lub w własnym banku (jeśli warunki są korzystne).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata