Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Utwórz konto bez dostępu do niego?

Napisany przez Free92
Cześć,

mam pytanie, jestem klientem Sparkasse i mam nieco ponad 20 lat.

Czy ktoś wie, czy w Sparkasse istnieje możliwość otwarcia konta, do którego nie ma się dostępu, poza możliwością dokonywania wpłat?
Powiedzmy, że zakłada się konto, na którym wpłaty są możliwe jedynie przez 1-2 lata (tylko wpłaty), a po zakończeniu tego okresu pieniądze zostaną wypłacone?
Po prostu po to, aby udało się rzeczywiście zaoszczędzić, a dostęp do pieniędzy był niemożliwy z wyprzedzeniem, w dowolnej sytuacji.

Pozdrowienia

Napisany przez Daukind
Nie. Taka możliwość nie istnieje.

Napisany przez Forecaste
Dawniej istniały książeczki oszczędnościowe z dłuższymi okresami wypowiedzenia. Ale chyba obecnie już ich nie ma. Najlepiej zadzwoń w poniedziałek i zapytaj.

Napisany przez credere
Na myśl przychodzą mi teraz jedynie konta oszczędnościowe. Na przykład mogą one mieć okres trwania 24 miesiące, ale nie oferują możliwości dodatkowych wpłat. Przy obecnej sytuacji na rynku oprocentowania nie jest to opłacalne. Możesz więc wybrać inwestycje, w których dostępność jest ograniczona umownie.

Inną możliwością byłby kontrakt oszczędnościowy - jednak niesie on opłatę za założenie - możesz jednak od razu wpłacić na niego żądaną kwotę wraz z otwarciem i dokonywać dalszych wpłat w miarę możliwości. Zazwyczaj okres wypowiedzenia wynosi tutaj 6 miesięcy, co znacząco ogranicza szybkość dostępu.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata