Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zerwij wczesniej umowe o Diba Festgeld

Napisany przez ADMCI4
Mam lokatę terminową w Diba na 6 miesięcy. Teraz chcę uzyskać dostęp do tych pieniędzy wcześniej. Czy lokata terminowa w Diba może być rozwiązana przed czasem? Czekam na wasze wskazówki. Z góry dziękuję. Marianne

Napisany przez ramonciko
Marianne pisze: Mam lokatę terminową w Diba na 6 miesięcy. Teraz chcę uzyskać dostęp do tych pieniędzy wcześniej. Czy lokatę terminową w Diba można wypowiedzieć z wyprzedzeniem? Czekam na wasze wskazówki. Z góry dziękuję. Marianne
Cześć Marianne, Kiedy ulokujesz swoje pieniądze w lokacie terminowej, są one zabezpieczone na określony czas. Zwykle w tym okresie nie ma możliwości wcześniejszej wypowiedzi. W przypadku sytuacji życiowych możesz napisać list do Diba-Ing. W wielu przypadkach Diba reaguje wyrozumiale i Twoja lokata terminowa zostaje rozwiązana. Tak powiedział mi pracownik obsługi Diba kilka tygodni temu. Jestem również klientem Diba i ulokowałem pieniądze na 3 miesiące. Pozdrowienia Ramonciko

Napisany przez Der Makler
Niestety muszę zgodzić się z poprzednikiem. dlatego nazywa się to LOKATĄ. Ty i bank zobowiązaliście się umownie zainwestować pieniądze na określony czas i oprocentować je. W przypadku ewentualnego wcześniejszego wypłacenia pieniędzy możesz otrzymać je, ale zapłacisz za to odszkodowanie za przedterminowe wycofanie, które prawdopodobnie pochłonie znaczną część odsetek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata