Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jak mogę ocalić moje oszczędności lub najlepiej je ulokować?

Napisany przez pinking
Z uwagi na aktualną sytuację coraz słabiej wyglądającego euro, chciałbym odnowić moją sytuację finansową i odpowiednio się przygotować. Dlatego zarejestrowałem się tutaj. Myślę, że każdy zauważył, że Mario Draghi ponownie wprowadził pieniądze do obiegu, ryzykując wzrost inflacji. Dla mnie to beczka prochu, która może wybuchnąć w każdej chwili. Byłbym więc bardzo wdzięczny za kilka wskazówek i porad, jak najlepiej ulokować moje pieniądze. Do zainwestowania mam od 10000 do 50000 euro. Nie chciałbym podawać dokładnych kwot, ale coś w tym przedziale. W związku z tym przyszła mi do głowy głównie myśl o dalszej inwestycji w złoto. Dziękuję bardzo

Napisany przez Dandei
Złoto jest popularną walutą w okresach kryzysowych. Jeśli zakładasz, że kryzys będzie się nasilał w przyszłości, może być opłacalne zainwestować w złoto teraz, ponieważ cena złota wzrośnie później. Ale oczywiście jest to spekulacja.

Osobiście, jeśli chodzi o inwestycje bez ryzyka, wybrałbym lokatę terminową albo lokatę w banku. W innych przypadkach dobrej opcji inwestycji są również fundusze akcyjne.

Napisany przez kennname
Najlepszym rozwiązaniem byłoby konto oszczędnościowe

Napisany przez Michalenn
Spekulowanie na kryzysie może być ryzykowne. Wydaje mi się, że książeczka oszczędnościowa jest prostym i odpowiednim rozwiązaniem.

Napisany przez rema-vermoegen
Cześć pinking,

Ponieważ Twoja wiadomość pochodzi z grudnia 2015 roku, mój poradnik może być już za późno. Jeśli słuchałeś Dandei, powinieneś teraz cieszyć się miłym wzrostem kursu.

Jednak zalecamy nie lokowanie całego swojego majątku w złoto i nieruchomości, nawet w sytuacjach kryzysowych.

Należy pamiętać, że po każdym spadku następuje odbicie. Dlatego papiery wartościowe nie powinny być zaniedbane.

Na naszej stronie internetowej zajmujemy się nie tylko papierami wartościowymi, ale również nieruchomościami jako inwestycją kapitałową.

Strona internetowa: https://rema-vermoegensaufbau.de/

Pozdrowienia

Napisany przez Geldbaum
Cześć Pinking,

najlepiej byłoby, gdybyś zainwestował wszystko na konto oszczędnościowe, dokładnie...

Ile masz lat i czy zawsze inwestujesz swoje pieniądze krótko- czy średnioterminowo? Ważniejsze są cele, które stoisz przed sobą, niż kwota, którą inwestujesz i jaki jest udział tej inwestycji w twoim ogólnym majątku.

Turbulencje na rynkach finansowych zdarzają się regularnie, to nic nowego.

Przeciwnicy dzisiejszego systemu finansowego zalecają inwestowanie wyłącznie w metale szlachetne i/lub nieruchomości. Baissierzy będą mówić o szybkim upadku i doradzać obstawianie strat innych. Haussierzy będą mówić coś zupełnie odwrotnego, a gracze systemowi będą próbowali przekonać cię, że na rynku finansowym istnieją pewne sygnały, na które warto zwracać uwagę...

I tak, pieniądze są coraz bardziej napompowane. Już od dziesięcioleci mówi się o upadku dolara, a Świadkowie Jehowy czekają na dzień sądu od końca lat 70...

Przyszłość rynków finansowych i własne decyzje na tym polu walki o przyszłość to także kwestia wiary!;-)

Zawsze należy uważać na fałszywych proroków!:-)

Kto właściwy bilet kupił, okaże się dopiero na końcu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata