Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Krótkoterminowa inwestycja gotówkowa poprzez prywatne pożyczki - nieruchomości.

Napisany przez PKVTim
Cześć wszystkim, jestem pewien, że wielu z was nie zna tej możliwości inwestycyjnej, dlatego chciałem przedstawić krótko moje osobiste doświadczenia w tej kwestii. Zostałem zwrócony uwagę na tę firmę przez znajomego 4 lata temu. Po kilku osobistych spotkaniach i wielu rozmowach telefonicznych zdecydowałem się wtedy podjąć próbę, ponieważ ryzyko było zminimalizowane dzięki bardzo dobrym zabezpieczeniom. Moje pierwsze testowe inwestycje zaczęły się od 10 000 €, a prawie 11 miesięcy później otrzymałem pożyczkę wraz z odsetkami i premią w wysokości prawie 9,5% z powodzeniem zwrócone. Ponieważ nie było wielu projektów tego rodzaju, zazwyczaj 3-4 na rok, zawsze inwestowałem trochę więcej. Obecnie poza moim prywatnym funduszem emerytalnym nie dokonuję żadnych innych inwestycji, ponieważ w ciągu ostatnich 4 lat nie było żadnego problemu! Zdarza się czasem, że projekty opóźniają się o 2-3 miesiące, ale zdarzyły się także projekty, które zakończyły się wcześniej niż oczekiwano. Jestem absolutnym maniakiem bezpieczeństwa i teraz osobiście oglądam wszystkie obiekty tutaj w Niemczech, aby samemu się przekonać. Krąg deweloperów, którzy potrzebują pożyczki, jest mały i przejrzysty. Również inwestorzy znają się nawzajem i wymieniają się informacjami na temat projektów. Czy jest tutaj ktoś, kto ma podobne doświadczenia w tej dziedzinie?

Re: Krótkoterminowa inwestycja gotówkowa poprzez prywatne pożyczki - nieruchomości.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czyli zamierzacie dać deweloperom prawie 10 000 euro z 9% oprocentowaniem na rok?

Napisany przez credere
Oczywiście, deweloper, który musiałby obecnie płacić bankowi odsetki w wysokości 3% od pożyczki, korzysta z okazji i pożycza pieniądze od różnych prywatnych pożyczkodawców w wysokości 9,5%. Solidnie sfinansowane i absolutnie wiarygodna historia.

Napisany przez Jehan
No świetnie, dlaczego nie wszyscy wpadają na pomysł pożyczania swoich pieniędzy zdecydowanie bardziej zyskownie niż banki? Klienci na pewno tylko czekają, aby móc spalić swoje pieniądze.

Jehan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata