Re: Krótkoterminowa inwestycja gotówkowa poprzez prywatne pożyczki - nieruchomości.
Napisany przez PKVTim -
- pn gru 07, 2015 7:56 am
Cześć wszystkim, jestem pewien, że wielu z was nie zna tej możliwości inwestycyjnej, dlatego chciałem przedstawić krótko moje osobiste doświadczenia w tej kwestii. Zostałem zwrócony uwagę na tę firmę przez znajomego 4 lata temu. Po kilku osobistych spotkaniach i wielu rozmowach telefonicznych zdecydowałem się wtedy podjąć próbę, ponieważ ryzyko było zminimalizowane dzięki bardzo dobrym zabezpieczeniom. Moje pierwsze testowe inwestycje zaczęły się od 10 000 €, a prawie 11 miesięcy później otrzymałem pożyczkę wraz z odsetkami i premią w wysokości prawie 9,5% z powodzeniem zwrócone. Ponieważ nie było wielu projektów tego rodzaju, zazwyczaj 3-4 na rok, zawsze inwestowałem trochę więcej. Obecnie poza moim prywatnym funduszem emerytalnym nie dokonuję żadnych innych inwestycji, ponieważ w ciągu ostatnich 4 lat nie było żadnego problemu! Zdarza się czasem, że projekty opóźniają się o 2-3 miesiące, ale zdarzyły się także projekty, które zakończyły się wcześniej niż oczekiwano. Jestem absolutnym maniakiem bezpieczeństwa i teraz osobiście oglądam wszystkie obiekty tutaj w Niemczech, aby samemu się przekonać. Krąg deweloperów, którzy potrzebują pożyczki, jest mały i przejrzysty. Również inwestorzy znają się nawzajem i wymieniają się informacjami na temat projektów. Czy jest tutaj ktoś, kto ma podobne doświadczenia w tej dziedzinie?