Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: kredyt hipoteczny i Schufa

Napisany przez alaunt111
Cześć,

jakiś czas temu już pytałem tutaj. Moim problemem jest to, że w przyszłości chciałbym kupić Dom. Niestety, ze względu na kilka głupot mam dwa negatywne wpisy w Schufie. Oba zostały już spłacone. Jeden z wpisów powinien zostać usunięty od 01.01.16 (kredyt samochodowy z 2005 roku). Drugi wynika z niewypłaconego małego kredytu, który został spłacony w grudniu 2014 roku. Inkassant, który był wtedy zaangażowany, jednak wpisał błędny zapis o spłacie (mianowicie styczeń 2015). Jeśli dobrze się poinformowałem, ten wpis powinien zostać usunięty zwykle od 01.01.2019 r. Czy dobrze rozumiem, że warto napisać do wierzyciela, aby poprosić o wcześniejsze usunięcie tego wpisu (suma około 800 €).

Jak duże są moje szanse na usunięcie tego wpisu przed upływem trzech lat?

Kolejne pytanie brzmi: Jeśli Schufa nie może lub nie chce usunąć wpisu wcześniej, chciałbym mimo wszystko spróbować zrealizować finansowanie przez różne banki. Warunki: jestem urzędnikiem, moja żona jest techniczką medyczną, a ja już posiadam (bez zadłużeń) Dom. Jak ocenilibyście moje możliwości? Czekaj czy walcz? Moja bank powiedział (cytat) wróć, kiedy ten duży wpis zniknie. Może wtedy coś uda nam się ustalić.

Dziękuję za odpowiedzi!

Re: kredyt hipoteczny i Schufa

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli jest Pan urzędnikiem i posiada Dom bez zadłużeń, finansowanie nie stanowi problemu. O ile nie ma dodatkowych negatywnych wpisów w Schufa. Chętnie służę pomocą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata