Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Rekomendacja dotycząca konta osobistego.

Napisany przez kennname
Chciałbym zmienić swoje konto bankowe i już teraz zaczynam się rozeznawać, gdzie są dostępne oferty.
Szczerze mówiąc, nigdy nie poświęciłem temu zbyt wiele uwagi, dlatego nie wiem, od czego zacząć -.-

Czy macie dla mnie jakieś rady? Może porównanie pomoże? Zostałem o tym poinformowany przez kolegę: https://www.bank-ratgeber.com/girokonto/bestes-girokonto/

Czy to może pomóc? Ponieważ ja znam tak, że trzeba osobiście pójść do banku i uzyskać tam poradę. Jakie doświadczenia mieliście z tym?

Napisany przez 2titan1981
Najpierw musisz wiedzieć, czego chcesz i czego potrzebujesz...

Napisany przez credere
Jeśli podążasz za tym, co napisał titan1981, powinieneś być świadomy swoich własnych potrzeb.

Co skłoniło cię do chęci zmiany banku? Na podstawie tego, co piszesz, wydajesz się mieć trudności nawet ze zwykłym porównaniem. Warto zastanowić się, czy będziesz zadowolony z banku internetowego, czy raczej będziesz preferował wygodę banku stacjonarnego, gdzie w razie wątpliwości możesz zadawać pytania bezpośrednio.
Znane i zazwyczaj rozsądne opcje kont internetowych (głównie bezpłatne) to np. IngDiba, DKB, comdirect.

Napisany przez credere
P.S. Właśnie obejrzałem Twoje wpisy od momentu rejestracji. Regularnie zamieszczasz linki do różnych stron, porównania kont / wizytówki / domy gotowe. Dodatkowo już w 06/2015 zadałeś aktualne pytanie wtedy w imieniu swojego brata.

Robi to dziwnie niejasne wrażenie.

Pozdrowienia

Napisany przez rema-vermoegen
Cześć,

gdy chodzi o otwarcie konta osobistego, należy zwrócić uwagę na różne rzeczy. Ważne są warunki i osobiste wymagania - hasło przewodnie: dostępność gotówki lokalnie do wypłat gotówkowych.

Na naszej stronie internetowej opublikowaliśmy artykuły na temat kont osobistych, banków stacjonarnych i banków internetowych. Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Strona internetowa: https://rema-vermoegensaufbau.de/

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata