Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Koszty założenia firmy w USA?

Napisany przez Moonsault
Cześć,

jestem właścicielem piekarni w Niemczech. Razem z żoną od jakiegoś czasu marzymy o przeprowadzce do USA i spróbowaniu tam szczęścia, najlepiej ponownie jako przedsiębiorcy piekarni. Dlatego chciałem zapytać, czy ktoś tutaj w forum zna się na zakładaniu firm w USA i wie, z jakimi kosztami powinienem się liczyć? Chodzi mi tylko o te koszty związane z rejestracją, założeniem spółki itp. Koszty związane z wynajmem, wyposażeniem, urządzeniami itp. będą oczywiście dodatkowe.

Byłoby wspaniale, gdyby ktoś mógł mi pomóc!

Pozdrowienia i miłego weekendu

Napisany przez brainy
Wymagana jest wiza E2.

Wymagana jest inwestycja w wysokości co najmniej 100 000 dolarów.

https://www.usvisaservice.de/visum-us...isum/e2-visum/

Napisany przez Daukind
Mogę Ci jedno zagwarantować: Ten, kto w forum pyta o warunki otwarcia firmy w USA, będzie miał poważne problemy...

Napisany przez Macca
Cześć,

tutaj masz blog na temat: https://www.firmengruendung-usa.biz/.

W artykule są omówione niektóre aspekty twojego pytania. Co do konkretnych kosztów, niestety też nie mogę nic konkretnego powiedzieć. Wydaje mi się, że zależy to od różnych czynników: wybór formy prawnej (US-Corp, LLC itp.), lokalizacja założenia firmy (każdy stan ma swoje własne prawa i regulacje) itd.

Możesz także skontaktować się z ambasadą lub konsulatem. Tam powinni też móc udzielić ci informacji, myślę!

Napisany przez Traderboni
Ui. Trudne zadanie. Lepiej zapytać na miejscu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata