Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Brakujące informacje do zakupu papierów wartościowych online. Czy ktoś może pomóc?

Napisany przez pinking
Cześć ludzie,

właśnie chciałem po raz pierwszy jako makler DKB dokonać zakupu papierów wartościowych. To ma być moja jedyna inwestycja na razie. Chciałem zainwestować w ropę i dostałem od przyjaciela odpowiednią nazwę. Brzmi ona: „A 400 WTI/DB ETC 60 11299035 38.1000“.
Poza wyszukiwaniem, gdzie wpisałem „WTI/DB ETC 60“, muszę podać kategorię papierów wartościowych. Do wyboru są: „Akcja, Obligacja, Fundusz, Surowiec, Certyfikat“.

Dodatkowo muszę wybrać miejsce notowania (Eurex, różne nazwy miast.. ). Było zbyt wiele terminów, żeby wymienić je tutaj.

Chodzi mi oczywiście o znalezienie właściwych terminów dla poprawnego zakupu papierów wartościowych odpowiadających mojej nazwie ropy naftowej.
Bardzo mile widziana byłaby wasza pomoc. Dziękuję.

Re: Brakujące informacje do zakupu papierów wartościowych online. Czy ktoś może pomóc?

Napisany przez Daukind
Dlaczego chcesz kupić olej z Zachodniego Teksasu? Jeśli masz pieniądze do rozdania, to ja też chętnie wezmę trochę.

Napisany przez Cici

Chciałem zainwestować w ropę i dostałem od przyjaciela odpowiednią nazwę. Brzmi: „A 400 WTI/DB ETC 60 11299035 38.1000“.
Oprócz słowa kluczowego, które wprowadziłem, czyli „WTI/DB ETC 60“, muszę podać kategorię papierów wartościowych. Do wyboru są: „Akcje, Obligacje, Fundusze, Surowce, Certyfikaty“.

Serio, jeśli nawet nie wiesz, w jaki instrument inwestujesz, lepiej tego nie rób! Dowiedz się, jak można inwestować w ropę, jakie są związane z tym ryzyka i koszty, jakie są specyficzne cechy tego konkretnego produktu, jak ogólnie działa handel na giełdzie itp. I dopiero wtedy rozważ zakup. Twoje pytania znajdą wtedy odpowiedzi same. W przeciwnym razie to jak gra w totka nie wiedząc, ile krzyżyków trzeba postawić.

Napisany przez domrepp
Znam brokera DKB z własnego doświadczenia całkiem dobrze i mogę teraz coś o tym powiedzieć, ale szczerze radzę Ci, abyś wziął sobie do serca opinie dwóch osób przed mną!!! Jak można w ogóle zdecydować się na tego rodzaju inwestycje!?!? Dla mnie to wygląda jak gra w lotto. Dlaczego więc nie zainwestować od razu w firmy takie jak Exxon czy Shell, to jeszcze bym zrozumiał, jeśli chodzi o ropę.

Napisany przez brainy
Czy ten produkt w ogóle można handlować w DKB?

Czy pasuje to do Twojej klasy ryzyka?

WKN = A1EJR3
ISIN = GB00B3SC0P31

Świadectwo stara się replikować, po odjęciu kosztów, indeks db WTI Crude Oil Booster USD. Indeks nie zapewnia ekspozycji na ceny towarów bieżących, ale korzysta z kontraktów terminowych. Wybór kontraktów terminowych na pojedyncze towary opiera się na opatentowanej metodzie Booster Deutsche Bank AG.

Oszustwo, STWORZONE przez DEUTSCHE BANK, najbardziej renomowany instytut finansowy na tej planecie.

Napisany przez domrepp

Czy można w ogóle handlować tą częścią w DKB?

Czy pasuje do Twojej klasy ryzyka?

Oszustwo, STWORZONE PRZEZ DEUTSCHE BANK, najbardziej renomowany instytut finansowy na tej planecie.

Wygląda na to, że tak!

Oczywiście nie mogę odpowiedzieć na to pytanie.

O tak! )))

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata