- pn gru 28, 2015 6:07 pm
Kochani użytkownicy forum, niedawno mój przyjaciel opowiedział mi, że można optymalizować swój sklep Amazon. Istnieją programy takie jak shopdoc, które pozwalają odczytywać zawartość sklepu i pokazywać potencjał optymalizacji. Ponieważ po raz pierwszy słyszę o tego rodzaju narzędziach do optymalizacji sklepów Amazon, postanowiłem poszukać informacji i rzeczywiście przeczytałem interesujące rzeczy na blogu shopdoc. Stwierdza się tam, że wielu sprzedawców nie wykorzystuje w pełni 500 znaków w nazwie produktu, co sprawia, że w wynikach wyszukiwania wypadają gorzej. Czy wszyscy sprzedawcy Amazona spośród was umieszczają wszystkie informacje o produkcie w tytule? Czy należy umieścić jak najwięcej słów kluczowych w opisie produktu? Czy to powoduje wyższe pozycjonowanie produktów? Chciałbym także dowiedzieć się, jak początkujący na Amazonie mogą najlepiej rywalizować z doświadczonymi handlarzami, początkujący zaczynają bowiem od 0 ocen i 0 sprzedaży - jak zatem osiągnąć wyższą pozycję w rankingu?
W przypadku Amazona, czas spędzony na stronie wydaje się odgrywać dużą rolę, jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Jak najlepiej zachęcić klientów do interakcji z produktami, aby własne pozycjonowanie wzrosło?
Bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś miał dla mnie kilka wskazówek dotyczących optymalizacji sklepu Amazon!
Pozdrowienia
W przypadku Amazona, czas spędzony na stronie wydaje się odgrywać dużą rolę, jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Jak najlepiej zachęcić klientów do interakcji z produktami, aby własne pozycjonowanie wzrosło?
Bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś miał dla mnie kilka wskazówek dotyczących optymalizacji sklepu Amazon!
Pozdrowienia