Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak zoptymalizować mój sklep na Amazonie?

Napisany przez RudesnWold
Kochani użytkownicy forum, niedawno mój przyjaciel opowiedział mi, że można optymalizować swój sklep Amazon. Istnieją programy takie jak shopdoc, które pozwalają odczytywać zawartość sklepu i pokazywać potencjał optymalizacji. Ponieważ po raz pierwszy słyszę o tego rodzaju narzędziach do optymalizacji sklepów Amazon, postanowiłem poszukać informacji i rzeczywiście przeczytałem interesujące rzeczy na blogu shopdoc. Stwierdza się tam, że wielu sprzedawców nie wykorzystuje w pełni 500 znaków w nazwie produktu, co sprawia, że w wynikach wyszukiwania wypadają gorzej. Czy wszyscy sprzedawcy Amazona spośród was umieszczają wszystkie informacje o produkcie w tytule? Czy należy umieścić jak najwięcej słów kluczowych w opisie produktu? Czy to powoduje wyższe pozycjonowanie produktów? Chciałbym także dowiedzieć się, jak początkujący na Amazonie mogą najlepiej rywalizować z doświadczonymi handlarzami, początkujący zaczynają bowiem od 0 ocen i 0 sprzedaży - jak zatem osiągnąć wyższą pozycję w rankingu?

W przypadku Amazona, czas spędzony na stronie wydaje się odgrywać dużą rolę, jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Jak najlepiej zachęcić klientów do interakcji z produktami, aby własne pozycjonowanie wzrosło?

Bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś miał dla mnie kilka wskazówek dotyczących optymalizacji sklepu Amazon!

Pozdrowienia

Napisany przez JanLopse
To jest jak w Google. Napisz szczegółowo. Napisz naturalnie. Bądź zwięzły i dostarczaj doskonałe obrazy.
Oczywiście, Amazon ma swój algorytm. Ale istnieje zasadnicza różnica między Amazonem a Google: Algorytm Amazonu nie jest jeszcze tak zaawansowany jak ten w Google. Sprawdź sam.

Napisany przez FabianH
Musisz naprawdę dużo pisać tekstów, a najlepiej długich tekstów, aby być teraz najlepiej znalezionym.

Napisany przez Jehan
Cześć,

napisz przede wszystkim sensowne porady, które klienci będą mogli wykorzystać i które naprawdę im pomogą.

Jehan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata