Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Rozwiązanie umowy - Bank Kraju Bremy - kredyt już spłacony

Napisany przez faton74
Cześć!
Jestem tu nowy w tym forum i już trochę poczytałem, ale wydaje mi się, że po prostu nie znam się wystarczająco na tej materii, dlatego fajnie byłoby, gdyby jakiś członek mógł wystawić ocenę.

W maju 2004 roku mój mąż i ja wzięliśmy kredyt hipoteczny w Bremer Landesbank. kredyt został podzielony (jeden na 86 000 euro i drugi na 59 000 euro). Szczerze mówiąc, nie pamiętam dokładnie dlaczego. Więc każde z nas podpisało 2 odstąpienia od umowy.

kredyty zostały refinansowane w listopadzie 2015 roku przez Commerzbank. Do tej pory szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem o możliwości odstąpienia od umowy. Czy powinienem teraz spróbować? Czy ktoś miał doświadczenie z Bremer Landesbank, czy to nie ma sensu, skoro kredyt został już spłacony (bez dodatkowych opłat, bo terminowo).

Dziękuję!

Re: Rozwiązanie umowy - Bank Kraju Bremy - kredyt już spłacony

Napisany przez 3eugh

...

istnieje już kilka wątków, które szczegółowo omawiają ten temat. W jednym z tych wątków możesz zamieścić swoje pouczenie o odstąpieniu od umowy i poprosić o ocenę. Pomogą Ci tam doskonale, również wskazując na wcześniejsze posty, które mogą być przydatne dla Twojego WRB.

WRB nieważne? - Doświadczenia - Pozew - RAW - [url]ubezpieczenie[/url] rat - Decyzje SN - Wzory pouczeń
Statystyki odsetek - Koszty postępowania - Stopa bazowa - Odsetki za zwłokę

I proszę, nie kontynuuj dyskusji tutaj. To już wystarczająco złe, że ciągle otwierane są nowe wątki dotyczące WR-Joker... Dzięki!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata